Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΙΙF: Σε τροχιά ανάκαμψης η Ευρωζώνη - Σταδιακή και ευάλωτη η ανάπτυξη - Τόνωση της ανταγωνιστικότητας και μείωσης της ανεργίας θα οδηγήσουν την Ελλάδα και τον Νότο έξω από την ύφεση

ΙΙF: Σε τροχιά ανάκαμψης η Ευρωζώνη - Σταδιακή και ευάλωτη η ανάπτυξη - Τόνωση της ανταγωνιστικότητας και μείωσης της ανεργίας θα οδηγήσουν την Ελλάδα και τον Νότο έξω από την ύφεση
Σταδιακή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας διαπιστώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), σε νέα 6σέλιδη έκθεσή του "Euro Area Forecast Update", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Η οικονομία της Ευρωζώνης έχει εισέλθει πλέον σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης", σχολιάζουν οι αναλυτές του φορέα που διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο κατά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τον Μάρτιο του 2012.
Μάλιστα, το IIF διακρίνει σταδιακή τόνωση της οικονομίας και στις χώρες της περιφέρειας.
Επικαλούμενο τα πρόσφατα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο υποστηρίζει πως το momentum για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης παραμένει ανοδικό, αλλά προειδοποιεί ταυτόχρονα πως ο δρόμος προς την ανάκαμψη θα συνοδευθεί από αβεβαιότητα.
Η ανάκαμψη θα είναι σταδιακή και ευάλωτη σε μια σειρά από κινδύνους.
Το IIF κάνει ειδική μνεία στην πορεία των επενδύσεων στην Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας πως δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Όπως εξηγεί, υπάρχει πλέον μια ανοδική τάση της επενδυτικής δραστηριότητας, η οποία ωστόσο δεν μπορεί ακόμη να χαρακτηριστεί βιώσιμη.
Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο συνεχίζει να εκφράζει ανησυχίες για την ανεργία στην Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ωστόσο πως όσο η οικονομία ανακάμπτει, τόσο και η απασχόληση θα τονώνεται. Αλλά αυτή δεν συνιστά μια εύκολη αποστολή.
Η ευρωπαϊκή περιφέρεια, συνεχίζει το IIF, έχει ανάγκη από το εξής τρίπτυχο για να εξέλθει της κρίσης χρέους: Ανάπτυξη, τόνωση της ανταγωνιστικότητας και μείωση της ανεργίας.
Κατά το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου πρέπει να συνεχίσουν στο δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης