Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΙΙF: Στο -0,6% η ύφεση στην Ευρωζώνη το 2013 - Στο 1% η ανάπτυξη το 2014 - Αγκάθια το δημόσιο χρέος, η ανεργία και η συνεχιζόμενη άνοδος των NPLs των ευρωπαϊκών τραπεζών

ΙΙF: Στο -0,6% η ύφεση στην Ευρωζώνη το 2013 - Στο 1% η ανάπτυξη το 2014 - Αγκάθια το δημόσιο χρέος, η ανεργία και η συνεχιζόμενη άνοδος των NPLs των ευρωπαϊκών τραπεζών
Δέσμια της ύφεσης θα παραμείνει κατά το τρέχον έτος, 2013, η Ευρωζώνη, προειδοποιεί το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), ο φορέας που πρωτοστάτησε στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI+) τον Μάρτιο του 2012.
"Η Ευρωζώνη θα παραμείνει σε ύφεση το 2013. Η ευρωπαϊκή οικονομία εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από το επόμενο έτος, 2014", σημειώνει το IIF, στην τελευταία 30σέλιδη έκθεσή του "Μature economies gaining speed", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Eιδικότερα, όπως αναφέρει στη νέα έκθεσή του αυτή (ημερομηνίας Ιούλιος - Αύγουστος 2013) το Ινστιτούτο, η ύφεση στην Ευρωζώνη θα κινηθεί πέριξ του -0,6% για το 2013, με την ανάπτυξη για το 2014 να τοποθετείται κοντά στο 1%.
Όπως τονίζει, η Ευρωζώνη θα αρχίσει να εξέρχεται από την ύφεση προς τα τέλη του 2013, λαμβάνοντας ώθηση από τις ολοένα και βελτιούμενες επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας, ήτοι της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης.
Ωστόσο, το IIF προειδοποιεί: Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα είναι ήπια, υπό το βάρος:
- του αυξημένου δημοσίου χρέους.
- της συνεχιζόμενης αύξησης των ποσοστών των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Και διαμηνύει επίσης το Ινστιτούτο: Παραμένουν οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη, στη σκιά της ολοένα και αυξανόμενης ανεργίας...
Εστιάζοντας στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, το IIF, προβλέπει: Η ανάπτυξη για το 2013 δεν θα ξεπεράσει το 2,4%, ήτοι τα επίπεδα της αμέσως προηγούμενης χρονιάς, 2012.
Για το επόμενο έτος 2014, η ανάπτυξη εκτιμάται πέριξ του 3,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης