Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Τράπεζα Πειραιώς: Το επιτοκιακό περιθώριο επιστρέφει στα υψηλά του 2014

tags :
Τράπεζα Πειραιώς: Το επιτοκιακό περιθώριο επιστρέφει στα υψηλά του 2014

Τράπεζα Πειραιώς

Στον πιο ίσως «μπλεγμένο» ισολογισμό των τεσσάρων τραπεζών η τράπεζα αναθεώρησε αναδρομικά τα αποτελέσματα όλων των προηγούμενων τριμήνων στην γραμμή των εσόδων από τόκους και τις πιστωτικές ζημιές.

Οι δύο λογαριασμοί δεν είχαν επίδραση στην τελική γραμμή καθώς ήταν ίσης αξίας ωστόσο ο όμιλος έκλεισε την χρονιά με ζημιές αφού η τελική γραμμή επηρεάστηκε από έκτακτο έξοδο που αφορούσε ένα δάνειο αξίας 90 εκατ. ευρώ.

Στον μητρικό ισολογισμό η Τράπεζα Πειραιώς εμφάνισε κέρδη (10 εκατ. ευρώ) με την συνδρομή και της αναβαλλόμενης φορολογίας (174 εκατ. ευρώ) αποφεύγοντας την ενεργοποίηση του DTC που θα σήμαινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ του δημοσίου.

Τα ίδια κεφάλαια της Τράπεζας είναι μειωμένα κατά 166 εκατ. ευρώ περίπου λόγω της πληρωμής του τόκου των CoCos.

Ο δείκτης CET 1 με πλήρη εφαρμογή του εποπτικού πλαισίου το 2024 διαμορφώθηκε σε 16,2%, ενώ, αν δεν υπολογιστεί η επίπτωση της σχετικής ως άνω νομοθεσίας, ο ανωτέρω δείκτης διαμορφώνεται σε 9,7%.

Τέλος, στις 18 Απριλίου θα αναλάβει ο νέος διευθύνων σύμβουλος κ. Χ. Μεγάλου ο οποίος αναμένεται να επικοινωνήσει την νέα στρατηγική του Ομίλου.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης