Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Yπάρχουν διαφοροποιήσεις, μικρές μεν που χρήζουν επισημάνσεων δε – Eurobank (4)

tags :
Yπάρχουν διαφοροποιήσεις, μικρές μεν που χρήζουν επισημάνσεων δε – Eurobank (4)
Eurobank συνέχισε το σερί των κερδοφόρων τριμήνων φθάνοντας τα έξι ενώ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο εμφάνισε αντιστροφή των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Β3 CT1) βοηθήθηκε και από την πώληση των μετοχών της Grivalia Properties φθάνοντας στο 14,4%.

Οι προνομιούχες μετοχές (950 εκατ. ευρώ) που αποτελούσαν ένα εν δυνάμει στοιχείο απομείωσης θα αντικατασταθούν τον Νοέμβριο με ομόλογα CoCos ίσης αξίας.

Η διάρκεια θα είναι 10ετής με κουπόνι 6,4% το οποίο θα μπορεί να αποπληρώσει πρόωρα η τράπεζα στην 5ετια.

Αν και το ετήσιο κόστος στο επιτοκιακό εισόδημα θα είναι της τάξεως των 43 εκατ. ευρώ η τράπεζα επιτυγχάνει την διατήρηση των βασικών κεφαλαίων σε ικανοποιητικό επίπεδο συμβατά με τις νέες οδηγίες που αφορούν την σύνθεση των κεφαλαίων των ευρωπαϊκών τραπεζών (MREL).

Η χρηματοδότηση από τον πυλώνα 2 είναι πλέον οριακή (1 δις ευρώ).

Στο εξάμηνο η μείωση των NPEs είναι συμβατή με το στόχο (0,8 δις ευρώ) και απομένουν 1,2 δις ευρώ για το β΄ εξάμηνο με τον ετήσιο στόχο να εξυπηρετείται σημαντικά με την πώληση του χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων (1,5 δις ευρώ) που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη διατήρησε το στόχο για μονοψήφια αύξηση του οργανικού αποτελέσματος και μείωση του κόστους απομειώσεων στο εύρος 150 – 200 μονάδων βάσης



 

 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης