Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Aπόστολος Μάνθος: Υποκλέπτοντας την τάση…

tags :
Aπόστολος Μάνθος: Υποκλέπτοντας την τάση…

  • Published by Apostolos Manthos 
Μετά από 15 συνεδριάσεις αντιπαράθεσης με τη γραμμή αντίστασης, που ενώνει τις δύο τοπικές κορυφές του περασμένου Ιανουαρίου  ο Γενικός Δείκτης δήλωσε αδυναμία συνέχειας και επανήλθε κάτω από τη ζώνη «αντεπίθεσης» των 642 με 638 μονάδων.

  • Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει στο ημερήσιο chart τιμών ένα σενάριο πιθανής καθοδικής κίνησης προς τη περιοχή στήριξης των 614 μονάδων.
  • Λήξη στο εν λόγω σενάριο θα προκληθεί μόνο με τη σθεναρή επανείσοδο του Γενικού Δείκτη άνω των 642 μονάδων
  • Ενώ το σημείο κλειδί για τις δυνάμεις των «Bulls» είναι το επίπεδο από όπου διέρχεται η προαναφερόμενη γραμμή αντίστασης, στις 655 με 658 μονάδες.


Η διακράτηση ή μη του κομβικού επιπέδου των 1700 μονάδων θα δώσει το επόμενο διαγραμματικό βήμα στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25.

  • Πιθανή καθοδική καταστρατήγηση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών  της περιοχής των 1700 μονάδων θα ανοίξει το περιθώριο πτώσης έως και -5%, καθώς το επόμενο επίπεδο σημαντικής στήριξης εντοπίζεται στις 1612 μονάδες.
  • Αντιθέτως ισχυρές ενδείξεις πατήματος στις 1700 μονάδες θα φέρει τον FTSE 25 για ακόμα μια φορά  σε τροχιά ανόδου προς το σημείο των 1740 μονάδων.


Όσον αφορά τώρα το Τραπεζικό Δείκτη, όπου αύριο στο συνδρομητικό κομμάτι του trading2day.com  θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στις 4 συστημικές τράπεζες, αυτό που διαφαίνεται στο διάγραμμα τιμών  είναι η καθοδική λύση των 740 μονάδων και η πρώτη επαφή με το επίπεδο των 720  με 700 μονάδων.

  • Εάν τώρα στις επόμενες συνεδριάσεις αποτυπωθεί κάποιο υπερμεγέθες candlestick με εμφανή κάτω σκιά αντίστασης στη πτώση θα δώσει σημαντικούς πόντους στο σενάριο ανοδικού κυματισμού προς το σημείο των 780 μονάδων ή +6% από τα σημερινά επίπεδα τιμών.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης