Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο του Χ.Α

tags :
Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο του Χ.Α
JP ΑΒΑΞ: Ντροπής πράγματα ενόσω η κφση του ομίλου παραμένει στα 35 εκατ. ευρώ αλλά ακόμη και στα 70 εκατ. το ίδιο θάναι… Απέχει 50% χαρακτηριστικά από την ΧΑΛΚΟΡ(!!)… 

  • Πέρυσι – συν τοις άλλοις – υπέγραψε σύμβαση αξίας περίπου 400 εκατ. δολαρίων με τον ιδιωτικό όμιλο Mass Global Holdings για την μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία ενός σταθμού ενέργειας ισχύος 1.500 MW στα περίχωρα της Βαγδάτης στο Ιράκ.
  • Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας και αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο που ανατέθηκε ποτέ σε εταιρεία Ελληνικών συμφερόντων.
  • Η συνολική αξία του έργου, μαζί με τον τεχνικό εξοπλισμό που θα αγορασθεί απ’ ευθείας από τον ιδιοκτήτη και θα εγκατασταθεί και θα τεθεί σε λειτουργία από την J&P-ΑΒΑΞ, είναι της τάξης του ενός δις δολαρίων…
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παρουσιάζουν σταθερές και επαναλαμβανόμενες οργανικές βελτιώσεις στα αποτελέσματα τους. Για πρώτη φορά οι τέσσερις συστημικές τράπεζες μετά το 2011 θα κλείσουν με κέρδη αποφεύγοντας τις συνέπειες τις απομείωσης των μετόχων τους από την μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου.

  • Η μείωση των πιστωτικών ζημιών αποτελεί βασική κατεύθυνση στην χρονιά που ξεκινάει, οι πωλήσεις συμμετοχών συνεχίζονται, η μείωση των οργανικών εξόδων που σχετίζονται με το κόστος προσωπικού και το δίκτυο θα φανούν σε μεγαλύτερη έκταση το 2017 ενώ το γύρισμα του ΑΕΠ ενδέχεται να λειτουργήσει θετικά στην επιστροφή μέρους των καταθέσεων.
  • Οι επισφάλειες είναι σε ιστορικά υψηλά, το ίδιο και οι προβλέψεις ενώ η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μπορεί τελικά να έχει ευεργετικό αποτέλεσμα στους ισολογισμούς.
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Αναμένεται να αρχίσουν να δίνουν αποτέλεσμα στην οικονομία καθώς μετά το στάδιο της πώλησης η αξιοποίηση θα αρχίσει να συνεισφέρει νέα έσοδα στο κράτος.

  • Το άνοιγμα της οικονομίας σε κεφάλαια από το εξωτερικό ακόμα και σε ειδικές κατηγορίες επενδύσεων όπως οι υποδομές βελτιώνει το επενδυτικό προφίλ της χώρας και όσο να ‘ναι μπορεί να λειτουργήσει και ως «κράχτης» για νέους ενδιαφερόμενους. Ειδικά τώρα που οι τιμές για τα τιμήματα παραμένουν στην ζώνη της «ευκαιρίας».
ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ: Μετά από έξι χρόνια προγράμματος βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής τα δύο ελλείμματα (δημοσιονομικό και εξωτερικό) που ταλάνιζαν την ελληνική οικονομία έχουν «τιθασευτεί» . Τα έσοδα κινούνται πάνω από τους στόχους, η υστέρηση του ΑΕΠ θα είναι στην χειρότερη περίπτωση οριακή, και οι τουριστικές αφίξεις συνέχισαν να καταγράφουν ιστορικά υψηλά νούμερα το 2016.

  • Και όλα αυτά χωρίς να έχουν επιστρέψει καταθέσεις ή αλλάξει κάτι στο καθεστώς των περιορισμών της κίνησης των κεφαλαίων που θα άλλαζε δραστικά το τοπίο σε νευραλγικούς κλάδους όπως το λιανικό εμπόριο.
  • Μέσω της πώλησης επιχειρηματικών δανείων η αγορά θα ανοίξει, νέοι παίκτες θα μπουν στην οικονομία ενισχύοντας την απασχόληση. Η νέα βάση στην οποία χτίζεται η επόμενη ημέρα είναι πιο υγιής και οι τράπεζες θα είναι πλέον πολύ πιο προσεκτικές στην χρηματοδότηση της οικονομίας.
Χ.Α: Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και δεν ανήκουν στον χρηματοοοικονομικό κλάδο έχουν διαφοροποιηθεί, δεν σχετίζονται πλέον απόλυτα με το κομμάτι του κινδύνου που αφορά την ελληνική αγορά.

  • Απόδειξη η πρόσφατη χρηματοδότηση του Τιτάν με 3,5%, η χρηματιστηριακή συμπεριφορά της Jumbo, της Motoroil, του ΟΤΕ κ.α. που έχουν πιο διεθνοποιημένο μετοχολόγιο.
  • Οι αποτιμήσεις εξακολουθούν να δέχονται την επίδραση των υψηλών ασφάλιστρων κινδύνου που ενσωματώνει η συμμετοχή τους στην ελληνική αγορά.
  • Τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στο ναδίρ της λίστας επενδυτικής αξιολόγησης επομένως έχουν όλο το ανοδικό περιθώριο μπροστά τους αν οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτευχθούν βελτιώνοντας έτσι παθητικά το δυνητικό περιθώριο των αποτιμήσεων.
  • Οι δημοσιονομικές εξελίξεις συναινούν σε μια θετικότερη αξιολόγηση μία ή δύο βαθμίδων κατά περίπτωση.
ΕΚΤΕΡ: Σύνολο ιδίων κεφαλαίων 21,34 εκατ. ευρώ (21,77 εκατ), πωλήσεις 5,74 εκατ. (7,72 εκατ.), κέρδη 113 χιλ. ευρώ (από -51 χιλ.), ebitda 329 χιλ. (από 132 χιλ). Αρνητικές ταμειακές ροές από λειτ. δραστηριότητες ύψους 3,22 εκατ. ευρώ από -0,31 εκατ. ευρώ πέρυσι.

  • Ταμειακά 6,6 εκατ. (από 11,4 εκατ) δανεισμός πάντα ΜΗΔΕΝ και λοιπές υποχρεώσεις 5,8 εκατ. (από 8,1 εκατ.)
  • Αποθέματα 5,25 εκατ. και απαιτήσεις 0,95 εκατ. ευρώ (5,25 και 0,65 εκατ. πέρυσι).  Απασχολεί 50 άτομα (από 49).
  • ΣΤΗ ΤΡΙΕΤΙΑ στο -34,62% στο εύρος των 0,2550 κια 0,9010 ευρώ… Μέσος όρος τιμής: 0,4700 και τώρα 0,4570 ευρώ (+2,70% χθες με 5440 τμχ.)
ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ NBG SECURITIES πριν 4 μήνες… ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ την ημέρα δημοσίευσης... ΑΛΦΑ (1,5300) ΦΦΓΚΡΠ (21,6000) ΜΠΕΛΑ (10,9500) ΣΑΡ (9,8500) ΜΥΤΙΛ(3,8100) ΦΡΛΚ (3,8400)

  • Για την Alpha Bank, η τιμή-στόχος τίθεται στα 2,96 ευρώ με σύσταση outperform, με τη χρηματιστηριακή να εκτιμά ότι η μετοχή παραμένει ελκυστική με 0,3 φορά την ενσώματη αξία το 2017 και έκπτωση 60% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές περιφερειακές τράπεζες. Η Alpha Bank συνεχίζει να είναι στις προτιμητέες επιλογές της εξαιτίας της υψηλής κάλυψης των NPLs, τον δείκτη CET1 και τη χαμηλή συμμετοχή του DTC στα εποπτικά κεφάλαια.
  • Για την Folli-Folli Group, η τιμή-στόχος τίθεται στα 27,50 ευρώ και διατηρεί τις καλές προοπτικές ανάπτυξής της, την υγιή οικονομική θέση της και την ελκυστική αποτίμηση, με τις μετοχές της να είναι διαπραγματεύσιμες με έκπτωση 55% σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις τόσο σε όρους P/E όσο και σε όρους EV/EBITDA για το 2017.
  • Για την Jumbo, η σύσταση είναι επίσης outperform με τιμή-στόχο τα 14,20 ευρώ, με την εταιρεία να εμφανίζει ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο, υψηλά περιθώρια κέρδους, υγιή οικονομική κατάσταση και εξαιρετικό ιστορικό. Παρά τη μεταβλητότητα στην εγχώρια αγορά, η Jumbo συνεχίζει να διαφοροποιείται κερδίζοντας μερίδια αγοράς και συνεχή επέκταση ή ανακαίνιση του δικτύου. Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 25% σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες.
  • Για τη Σαράντης, μετά από ένα ακόμα καλό τρίμηνο αποτελεσμάτων, παρά τις δυσμενείς συνθήκες στην εγχώρια αγορά, οι αποδόσεις της εταιρείας ξεπερνούν τις προσδοκίες της αγοράς. Η Σαράντης προσφέρει υψηλή διεθνή έκθεση, πάνω από το 60% των πωλήσεων πραγματοποιείται στην Ανατολική Ευρώπη, με ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Η αποτίμηση της εταιρείας είναι ελκυστική, με discount 35% σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις. Η τιμή-στόχος που τίθεται είναι τα 11,7 ευρώ. Ο βασικός κίνδυνος για την εταιρεία συνδέεται με κάθε πιθανή αναζωπύρωση της κρίσης στην Ελλάδα, αφού το 35% των πωλήσεών της και το 55% των λειτουργικών κερδών μετά αποσβέσεων, συμπεριλαμβανομένου και της συνεργασίας με την Estee Lauder, προέρχονται από την εδώ δραστηριότητά της.
  • Η τιμή-στόχος για τη Μυτιληναίος είναι τα 5,78 ευρώ ανά μετοχή και περιθώριο ανόδου άνω του 50% και σύσταση outperform. O όμιλος προσφέρει σημαντική έκθεση εκτός Ελλάδος αφού η Αλουμίνιον της Ελλάδος είναι καθαρά εξαγωγική και η ΜΕΤΚΑ δραστηριοποιείται κυρίως στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ενώ μπορεί να εκμεταλλευτεί την εγχώρια ανάπτυξη εφόσον οι πολιτικές και οι μάκρο συνθήκες βελτιωθούν. Οι κίνδυνοι ωστόσο που αναγνωρίζει η χρηματιστηριακή για το Αλουμίνιο της Ελλάδος, τη Μέτκα και την αγορά ενέργειας είναι αρκετοί και σημαντικοί.
  • Τέλος, και η Fourlis αποτελεί κορυφαία επιλογή για την NBG Securities, με τιμή-στόχο τα 4,75 ευρώ και περιθώριο ανόδου 25%. Το πρώτο εξάμηνο ήταν ικανοποιητικό, παρά το δυσμενές περιβάλλον. Η ελκυστική αποτίμηση των μετοχών της εταιρείας είναι επίσης στα θετικά χαρακτηριστικά της αφού είναι διαπραγματεύσιμη με 45% έκπτωση σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες το 2017 σε όρους EV/EBITDA.
ΣΧΟΛΙ-άκι: Το θέμα δεν είναι για μία εταιρεία το αν αυξάνει τον τζίρο της και τα EBITDA, αλλά αν βγάζει και κέρδη, τα οποία να μην πηγαίνουν μόνο στους μετόχους μειοψηφίας και σε προκλητικές αμοιβές… Να μην γίνεται δηλαδή ένα συνεχόμενο πάρτι, με απρόσκλητους και απόντες μονίμως τους μικρομετόχους…

ΣΧΟΛΙ-άκι (1): Πενήντα (50) ευρώ κόστιζε ο μοριακός έλεγχος επι Αβραμόπουλου ανά ασκό αίματος.Η ανάθεση έγινε χωρίς διαγωνισμό, μετά απο δημοσιεύματα ότι κινδυνεύει ο κόσμος. Τα δημοσιεύματα τα έβγαζε το ΒΗΜΑ του άριστου Ψυχάρη. Την δουλειά πήρε η Novartis. Μαζί πήρε και 200 εκατ. απο τον κρατικό προϋπολογισμό. Σήμερα κάνει 7 ευρώ. Αλλά σήμερα δεν έχουμε άριστους και κανάλια να μας το πουν…

ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ: Οι μετακυλίσεις θέσεων κρατούν σταθερές τις συναλλαγές στα συμβόλαια του δείκτη, ενώ σημαντικά χαμηλότερος ήταν ο όγκος στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (34.861 συμβόλαια). Στα 4.724 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον Ιανουάριο. Πλησιάζει και η Παρασκευή… Το συμβόλαιο τουFTSE (συνολικά 3.628) κινήθηκε μεταξύ 1.715,5 και 1.735,25 μονάδων και έκλεισε πολύ κοντά στην θεωρητική του τιμή…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 8,70 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του Ομίλου Μυτιληναίος η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Citigroup, επικροτώντας την απόφαση να υλοποιήσει τον μετασχηματισμό…Πιο συγκεκριμένα, σε έκθεσή της υπό τον τίτλο «Mytilineos Holdings: Long-Awaited M&A, Falling Net Debt and Energy Gains Point to Further Stock Upside – Reiterate BUY» η Citigroup Research αυξάνει την τιμή στόχο του οίλου Μυτιληναίος στα 8,70 ευρώ από 6,00 ευρώ προηγουμένως ή αύξηση 45%, διατηρώντας παράλληλα την σύσταση «ΑΓΟΡΑ». (Να… ανησυχούμε άραγε, λόγω…CITI που αποτελεί το υπ.αρ.1 ΡΙΧΤΑΔΙΚΟ;;)

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ (από γιατρό φίλο μας): Συγκλονίστηκα με τον θάνατο του Π.Γκρουμούτη… Η καρδιά, πάρ’ότι ο κόσμος πιστεύει πως είναι το κέντρο της αγάπης κλπ, είναι ένα πολύ σκληρό και ανθεκτικό όργανο. Εργάζεται συνεχώς από την ανατολή μέχρι το τέλος του βίου μας, χωρίς ποτέ να σταματήσει. Θέλει όμως και την φροντίδα της.

  • Τακτική επίσκεψη στο γιατρό σου. Έλεγχος του σωματικού βάρους. Μεσογειακή διατροφή. Ποτό και τσιγάρο με μέτρο (1-2 το πολύ). Ρύθμιση της υπέρτασης και του σακχάρου.
  • Περπατάμε τουλάχιστον μία ώρα καθημερινά. Η κακία, η οργή, το μίσος, η λύπη… βλάπτουν μόνο τη δική μας καρδιά. Το άγχος σκοτώνει.
  • Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το περιορίσετε. Η συμπόνοια, η καλοσύνη, η συγχώρεση είναι φάρμακο για την καρδιά.
  • Αν πάρ’ όλα αυτά νοιώσεις έντονο άλγος (πρωτόγνωρο) και έντονη δυσφορία ή αίσθημα επικειμένου θανάτου, μάσησε δύο ασπιρίνες και πήγαινε ΑΜΕΣΩΣ στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
  • Κάθε αργοπορία σκοτώνει… ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ!
ΕΠΙ ΤΟΥ…ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Την… παράδοση ΔΟΛ στο ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί η ανακοίνωση του ομίλου σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

  • Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει την επανεμφάνισή του στα γραφεία του ΔΟΛ κατά τη συνάντηση Ψυχάρη-Μπόμπολα πριν από λίγες ημέρες ενώ στη συνέχεια όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έφερε σε επαφή τον κ. Νίκο Παππά με τον κ. Σταύρο Ψυχάρη.
  • Η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει δια του κ. Β Κικίλια σε ερώτηση για την ιδιότητα με την οποία μετείχε ο κ. Μουλόπουλος στη συνάντηση για να λάβει μια άκρως ειρωνική απάντηση από τον κ. Μουλόπουλου που χαρακτήριζε ενωμοτάρχη τον κ. Κικίλια δήλωσε ότι πήγε για ευχές στον ΔΟΛ.
  • Φαίνεται όμως ότι δεν αρκέστηκαν στις ευχές καθώς οι εξελίξεις δείχνουν ότι λειτούργησε ως εντολοδόχος της κυβέρνησης.
  • Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη δρομολογείται είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στο ΔΟΛ με ποσό άνω των 20 εκ ευρώ ώστε να υπάρξει ξεμπλοκάρισμα της εταιρίας.
  • Εφ όσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ανατρέπονται οι σχεδιασμοί των τραπεζών που προσανατολίζονται στην κατεύθυνση του διορισμού ειδικού διαχειριστή για την εκκαθάριση της εταιρίας.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με κέρδη 26% στο διάστημα των 90 ημερών και +50% το 2016, η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πέτυχε από τις καλύτερες επιδόσεις πέρυσι. Η μέση τιμή-στόχος, παρά την άνοδο, εμφανίζεται αρκετά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα στα 3,40 ευρώ, με το περιθώριο ανόδου στο 46%.

  • Η μετοχή είναι διαπραγματεύσιμη με πολλαπλασιαστές κερδοφορίας της τάξεως 10 φορών το 2017, ενώ ο μέσος όρος των ευρωπαϊκών εταιριών του κλάδου Euro Stoxx Constructions & Materials κινείται πέριξ των 17 φορών.
  • Σε όρους EV/EBITDA, το discount είναι ακόμα υψηλότερο, με τον τίτλο να αποτιμάται χαμηλότερα από 5 φορές.
  • Ο όμιλος, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, σημείωσε αυξημένα EBITDA φέτος λόγω των πρόσφατων συμφωνιών ολοκλήρωσης των έργων παραχώρησης, με την ταυτόχρονη αύξηση του εργολαβικού τιμήματος (http://www.euro2day.gr/news/market/article/1506752).


______

ΚLEEMANN HELLAS: Το Χρηματιστήριο Αθηνών αφού έλαβε υπόψη ότι η διασπορά των μετοχών της εταιρίας σύμφωνα με την από 16.01.2017 ανακοίνωσή της, διαμορφώθηκε σε ποσοστό μικρότερο του 10%, αποφάσισε την μεταφορά των μετοχών της στην «Χαμηλή Διασπορά» από την 18η Ιανουαρίου 2017. Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από την σύνθεση του ΓΔ και αντικαθίστανται από αυτές της FLEXOPACK με συντελεστή στάθμισης 28%.

GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ: Ανακοίνωσε ότι ο ξενοδοχειακός της βραχίονας με την επωνυμία «Grivalia Hospitality S.A.», προέβη στην πρώτη του επένδυση που αφορά την εξαγορά του 60% του «Pearl Island Project» στον Παναμά από την εταιρεία με την επωνυμία «Dolphin Capital Investors Limited».

  • Η Grivalia Hospitality αποκτά το πλειοψηφικό ποσοστό της εταιρίας που κατέχει την νήσο Pedro Gonzalez (Pearl Island) στον Παναμά.
  • Το τίμημα ανέρχεται σε €27εκ σε μετρητά, εκ των οποίων €1εκ έχει ήδη καταβληθεί στην DCI ως προκαταβολή, €24εκ θα καταβληθούν με την ολοκλήρωση της συναλλαγής
  • Ενώ τα εναπομείναντα €2εκ θα διατηρηθούν σε λογαριασμό μεσεγγύησης (“escrow account”) για περίοδο 12 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την κάλυψη οποιασδήποτε πιθανής παραβίασης των εγγυήσεων ή έκτακτου χρέους.
  • (ΣΣ: Και η…Παν-αγία μαζί τους)
TA ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: Γράφτηκε πριν ακριβώς ένα χρόνο με τίτλο: Eurobank Equities: Οι τιμές-στόχοι για επτά ελληνικές μετοχές…

  • To δεύτερο εξάμηνο του 2016 ενδεχομένως να είναι ευνοϊκότερο για την κατανάλωση συγκριτικά με το πρώτο, εκτιμά η Eurobank Equities σε ανάλυση με τίτλο «Greek consumer-2016: Υear of two halves?».Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο δεύτερο εξάμηνο θα επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό από το πολιτικό περιβάλλον και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
  • Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 16,4 ευρώ για την Coca Cola με σύσταση sell. Bλέπει περιορισμένα περιθώρια για υπεραπόδοση της μετοχής. Εμφανίζεται «αισιόδοξη» για το επενδυτικό story της εταιρίας μακροπρόθεσμα, αλλά τονίζει πως η ορατότητα για τις πωλήσεις είναι περιορισμένη.
  • Σε ό,τι αφορά στον ΟΠΑΠ θέτει τιμή-στόχο τα 9,1 ευρώ με σύσταση buy. H χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η επίδραση από τον νέο φόρο μένει να φανεί, αν και έχει πλήρως ενσωματωθεί στην τιμή των μετοχών.Θεωρεί την τρέχουσα αποτίμηση «ελκυστική», δεδομένων των περιθωρίων ανόδου λόγω των VLTs ή μιας αποζημίωσης για το ζήτημα.
  • Για την Jumbo ΜΠΕΛΑ -1,99%, η τιμή-στόχος τίθεται στα 11,8 ευρώ με σύσταση Buy. H χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η αύξηση των πωλήσεων θα οδηγήσει σε μέση ετήσια αύξηση 6% στα κέρδη ανά μετοχή της εισηγμένης την περίοδο 2016-2019.
  • Η Eurobank Equities θέτει τιμή-στόχο τα 18,5 ευρώ για τη μετοχή των Folli με σύσταση hold. H χρηματιστηριακή στέκεται στη δυναμική της εταιρίας αλλά και στην έλλειψη ορατότητας στο κομμάτι των ταμειακών ροών.
  • Για την Ιntralot ορίζει τιμή-στόχο στο 1,19 ευρώ με σύσταση hold. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η ορατότητα για τις ταμειακές είναι περιορισμένη, ενώ δεν υπάρχουν καταλύτες βραχυχρόνια.
  • Σε ό,τι αφορά στη Fourlis θέτει τιμή-στόχο 3,4 ευρώ και σύσταση buy. Προβλέπει αύξηση μεριδίων αγοράς για τα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα παρά την πτώση της αγοράς που δραστηριοποιούνται.
  • Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 6,10 ευρώ για το Πλαίσιο με σύσταση buy. O ισχυρός ισολογισμός αλλά και οι ταμειακές ροές της εταιρίας αφήνουν περιθώριο για επιστροφή κεφαλαίων, σημειώνει η Eurobank Equities, τονίζοντας παράλληλα ότι η διοίκηση της εταιρίας έχει αποδείξει ότι ξέρει να προστατεύει την κερδοφορία της εισηγμένης.
ΣΩΣΤΕΣ προσεγγίσεις την εποχή που γράφτηκαν με επιχειρήματα… ‘Αλλες επαληθεύτηκαν κι άλλες όχι, όπως είναι φυσιολογικό… Στην διάρκεια δε του 12μήνου δεν έλλειπαν τα ανεβοκατεβάσματα στις τιμές και στις αλλαγές των συνθηκών…

ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΗΜΑ: Για μία ακόμη φορά η Phoenix Capital προειδοποιεί σχετικά με «το σχέδιο της Ελίτ» για κατάργηση του φυσικού χρήματος, προβλέποντας μάλιστα και επέκταση του στις Ηνωμένες Πολιτείες…Όπως αναφέρει σε νέο της σημείωμα, οι αναφορές του νομπελίστα οικονομολόγου Joseph Stiglitz από το Νταβός επαληθεύουν για τα καλά τις ολοένα αυξανόμενες προσπάθειες για κατάργηση των μετρητών.

  • Ο γνωστός οικονομολόγος δήλωσε νωρίτερα πως η κατάργηση των μετρητών και η μετάβαση σε ένα ψηφιακό νόμισμα θα βοηθήσει στην πάταξη της διαφθοράς.«Σαφώς και υπάρχουν σημαντικά θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής ή ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ωστόσο (η μετάβαση) εμπεριέχει σίγουρα και μεγάλα πλεονεκτήματα. Τα οφέλη υπερβαίνουν τα κόστη. Πιστεύω ότι χώρες όπως οι Η.Π.Α. μπορούν και πρέπει να μετακινηθούν προς το ψηφιακό νόμισμα», υποστήριξε ο κ. Stiglitz.
  • «Απαντώντας» λοιπόν, η Phoenix διαμηνύει πως ο «πόλεμος» ενάντια στα μετρητά δεν υποχωρεί…«Η Ινδία κατήργησε επιτυχώς το 86% του φυσικού της χρήματος και κανένας δεν παραιτήθηκε… Απέδειξε έτσι ότι μπορεί να επιβληθεί οποιαδήποτε απαγόρευση των μετρητών χωρίς να υπάρχουν πραγματικές συνέπειες για τις πολιτικές φιλοδοξίες», τονίζει η πάντα bear για τις αγορές (και bull για το χρυσό…) Phoenix Capital, υπενθυμίζοντας για ακόμα μια φορά πως έχει στην κατοχή της μυστικό έγγραφο που αποκαλύπτει τα σχέδια της Federal Reserve για κατάργηση των μετρητών και περικοπή των καταθέσεων τους αμέσως επόμενους μήνες…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης