Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Ηλίας Ζαχαράκης: Σε γενικό βαθμό το Χ.Α. χαρακτηρίζεται μεσοπρόθεσμα ανοδικό

tags :
Ηλίας Ζαχαράκης: Σε γενικό βαθμό το Χ.Α. χαρακτηρίζεται μεσοπρόθεσμα ανοδικό
  • Daily position long με stop 1678
Greek Market WEEKLY Overview

Με φόντο την αδράνεια των οικονομικών και πολιτικών φορέων, αλλά και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για την περαιτέρω εξομάλυνση της ελληνικής οικονομίας, κινήθηκε η ελληνική χρηματαγορά το τελευταίο διάστημα.

Οι όγκοι συναλλαγών διατηρήθησαν σε μέτρια επίπεδα, ενώ και το εύρος διακύμανσης των τιμών παρέμεινε σε σχηματισμό συσσώρευσης κοντά στα τοπικά υψηλά.

Τα επίπεδα των 660 μονάδων (ΓΔ) και 1775 μονάδων (25άρης) οριοθετούν στηρίξεις σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα για το σύνολο της χρηματαγοράς, ενώ επιμέρους τα «επενδυτικά» χαρτιά (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΕΧΑΕ, κλπ) παραμένουν συσχετισμένα με τους δείκτες.

Ο ρυθμός ήταν χαλαρός καθώς διανύσαμε την περίοδο της Μ. Εβδομάδας, και σε συνάρτηση με την απουσία ειδησεογραφίας ή οποιασδήποτε μακροοικονομικής εξέλιξης παραμείναμε σε ήσυχα νερά.

  • Σε γενικό βαθμό το ελληνικό χρηματιστήριο χαρακτηρίζεται μεσοπρόθεσμα ανοδικό, όπως φαίνεται και από τα γραφήματα, καθώς το ημερήσιο είναι μέσα σε ένα ανοδικό κανάλι που στοχεύει στην περιοχή των 1900 μοναδων στον 25άρη.
Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι παρετηρήθη μια διάχυση συναλλακτικής δραστηριότητας και σε μικρότερους τίτλους, ένα γεγονός που μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί για την υγεία αυτής της αδύναμης -κατά τ’ άλλα- ανοδικής περιόδου.

Στα διεθνή δρώμενα, τα φώτα πέφτουν στις άτσαλες κινήσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ, καθώς όλα θα κριθούν στο εάν και -κυρίως- κατά πόσο θα είναι συνεπής με τις προεκλογικές του δηλώσεις.

  • Υπενθυμίζουμε ότι η υποσχετική του Trump ήτο η έντονη παρεμβατική πολιτική προς όφελος της εγχωρίου οικονομίας είτε με την πολιτική δασμών ή/και υποκατάσταση εισαγωγών
  • είτε και με την άρση εμπορικών συμφωνιών και την γενναία μείωση φορολογίας, όλα υπέρ της αναζοπύρωσης της αμερικανικής επιχειρηματικής δραστηριότητος και του επαναπατρισμού κεφαλαίων.
Η χρηματαγορά έχει προεξοφλήσει τα παραπάνω με την πρόσφατη εντονότατη ανοδική κίνηση σε δείκτες και σε πάρα πολλούς τίτλους, οπότε και οποιαδήποτε πολιτική ασυνέπεια θα οδηγήσει σε ασύμμετρη μεταβλητότητα.

  • Greek Market WEEKLY Overview


FTASE 25 Large Cap Long term & Comments

Ο 25αρης παραμένει για ακόμα ένα μήνα σε ένα στενό (για μακροπρόθεσμους επενδυτές). Το 1900 σνεχίζει να είναι βασικός στόχος σε κοντινό μεσοπρόθεσμο, και όσο πάνω από 1725 οι αγορές θα βγαίνουν αβίαστα.

______________

ΓΔ Long term & Comments

Ο ΓΔ παραμένει συσχετισμένος με τον 25αρη, παρουσιάζοντας παρόμοια εικόνα και δυστυχώς με εξαίρεση τον τραπεζικό κλάδο εμφανίζει σημάδια κόπωσης μετά την πρόσφατη ενθαρρυντική αντίδραση.

Αποτέλεσμα εικόνας για fast finance αεπευ

______________

GBP/USD- spot & Comments

H ισοτιμία παραμένει μέσα στην συσσώρευση και σε μεσοπρόθεσμο και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Τεχνικά διαφαίνεται μια ανοδική προσπάθεια, και τυχόν διάσπαση των πρόσφατων τοπικών υψηλών (περιοχή 12560) θα οδηγήσει σε ενδιαφέρουσα ανοδική κίνηση προς τα 1,31, κόντρα στο τρέχον νομισματικό πλαίσιο. Στηρίξεις 1,2480 και 1,2445…

______________

S&P 500 – spot & Comments 

O 500αρης φαίνεται κουρασμένος από την έντονη άνοδο του 2017, και προς το παρόν τρέχει πλαγιοκαθοδικά, με την τρίτη αποτυχημένη αντίδραση και τα «χαμηλότερα υψηλά» (2.380- 2.390) να οριοθετεί και τις κοντινές αντιστάσεις. Το 2.295 είναι πιθανό επίπεδο στήριξης, πάντως προς το παρόν δεν μπορούμε να ανφέρουμε καθοδική κίνηση.

______________

DAX_spot – Comments 

Ο Γερμανός δεν έχει ακολουθήσει την δυναμικότητα των Αμερικάνων, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, απόρροια της αναμενόμενης θετικότερης επίδρασης του Brexit σε συνδυασμό με την μεταβολή της πολιτικής της FED που θα περιμένουμε με ενδιαφέρον.

  • Πάντως, το γράφημα του DAX παραμένει ανοδικό σε μεγάλο χρόνο, έχοντας ένα θετικό momentum και στοχεύοντας τις 12.500. Από κάτω, η σημαντική στήριξη οριοθετείται προς τις 11.500, χωρίς να αποκλείεται και το 11.650.
_____________

Dow Jones – spot

O 30ρης έχει παρεμφερή συμπεριφορά με τον 500άρη, έχοντας συσσωρεύσει πέριξ των 20.500. Συνέχιση πωλήσεων κάτω από αυτήν την περιοχή θα ενδυναμώσει την καθοδική κίνηση προς τις 20.000 μονάδες, και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα βρισκόμεθα σε έντονα ανοδική κίνηση, οπότε κάθε πτωτική διόρθωση είναι ευκαιρία για αγορές σε χαμηλότερα επίπεδα.

_____________

US GOLD – spot & Comments 

O χρυσός φαίνεται να ξεγέλασε τους πάντες σε αυτήν την ανοδική κίνηση, και με δύο κινήσεις τύπου “V” διέλυσε τους σορτ.

  • Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι άγνωστη για το συγκεκριμένο μέταλο, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παραμένει πολύ μικρή αγορά και έντονα συναρτώμενη με τις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων.
Το τρέχον επίπεδο συνιστά σοβαρή αντίσταση με την πιθανότητα να επιστρέψει προς τα 1.240 ή/και 1.210 δολάρια ώστε να «διορθώσει» την τρίμπλα στο δεύτερο “V” και να πάρει δυνάμεις για περαιτέρω κίνηση. Πάντως, δεν αποκλείουμε ακόμα και επίμονη συνέχιση ανόδου προς τα 1.330.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης