Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πέτρος Στεριώτης: Δεν αποκλείεται να έχουμε ένα “θερμό” Καλοκαίρι…

tags :
Πέτρος Στεριώτης: Δεν αποκλείεται να έχουμε ένα “θερμό” Καλοκαίρι…

“Άλλο ένα Eurogroup πραγματοποιήθηκε χωρίς να επιτευχθεί το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της αξιολόγησης” αναφέρει ο Πέτρος Στεριώτης…

  • Άλλη μία μετάθεση των προσδοκιών, για τις 7 Απριλίου αυτή τη φορά, αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχιστεί και τις 2 επόμενες εβδομάδες η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, μεταξύ των Μερών που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση.
Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα και το πρόσφατο “παρελθόν”, δεν αποκλείεται να έχουμε ένα “θερμό” Καλοκαίρι, με τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου να αυξάνονται απότομα τη συγκεκριμένη περίοδο.

  • “Αδύναμος κρίκος” του Χ.Α., φυσιολογικά ο Τραπεζικός κλάδος, με δεδομένη την υποχώρηση της καταθετικής βάσης, την πολυπλοκότητα του θέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις τιμές των ίδιων των Τραπεζικών μετοχών, που, όντας “penny stocks”, εμφανίζουν υψηλότατη, απαγορευτική ίσως, για τα συντηρητικά χαρτοφυλάκια μεταβλητότητα.
Σε ελεύθερη πτώση ο κλαδικός δείκτης, με την επόμενη διαγραμματική στήριξη να είναι και το χαμηλό τετραμήνου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελκυστικότητα των συγκεκριμένων τίτλων.

  • Εμφανώς καλύτερη η εικόνα στον υπόλοιπο FTSE25, αλλά και στον Γενικό Δείκτη, που παρά την έλλειψη ρευστότητας (εισροής “φρέσκου χρήματος” στην Αγορά), τα αδύναμα Ελληνικά Μάκρο και την μάλλον γενικευμένη έλλειψη εμπιστοσύνης στο πλάνο “εξόδου από την κρίση”, παραμένει στο μέσο περίπου του εύρους τιμών του 2017.
Η “ουδετερότητα” της μεσοχρόνιας διαγραμματικής εικόνας του Γενικού Δείκτη, αποδεικνύεται από την παρουσία των απλών κινητών μέσων όρων 50 και 100 ημερών πολύ κοντά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, στην περιοχή μεταξύ 630 και 640 μονάδων. Το ανοδικό σενάριο παραμένει “ζωντανό”, αλλά προϋποθέτει την προσέγγιση και στη συνέχεια υπέρβαση των υψηλών στο εύρος 660 – 670.

Το καθοδικό σενάριο, σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Nuntius Sec., θα δυναμώσει κάτω από τις 630 μονάδες, με απώτερο “στόχο” τις 600.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης