Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Γενικός Δείκτης- H εκτίμηση του Μάκη Βελλιανίτη για το 2017…

tags :
Γενικός Δείκτης- H εκτίμηση του Μάκη Βελλιανίτη για το 2017…

Ο Μάκης Βελλιανίτης αναλαμβάνει να λύσει το γρίφο της επόμενης χρονιάς με την βοήθεια των κυμάτων Elliot

«Εκ των έσω» χωρίς την διορατική ματιά του κ. Μάκη Βελλιανίτη δεν γίνεται. Η παράδοση των σωστών και εύστοχων προβλέψεων συνεχίστηκε και φέτος, μια χρονιά ιδιαίτερα νευρική η οποία στο τέλος της έφερε τους διεθνείς δείκτες σε ιστορικά υψηλά. Και επειδή τα γραπτά μένουν, να τι είχε γραφτεί στο φύλλο του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ της 31ης Δεκεμβρίου του 2015:

  • Γενικός Δείκτης: «…υπενθυμίζουμε ότι η «καρδιά» του Γενικού Δείκτη, ο FTSE/X.A. Large Cap έχει ήδη διασπάσει δυο φορές, τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο του 2015, το χαμηλό των 471 μονάδων, κάτι που αναμένουμε να γίνει και με τον Γενικό Δείκτη.» (420 μονάδες Φεβρουάριος)
  • Dow Jones: «…μετά το χαμηλό των 15370 μονάδων του Οκτωβρίου, που αποτελεί το πέρας του κύματος (4) του (c), εξελίσσεται το πέμπτο και τελευταίο ανοδικό κύμα (5) του (c), που σύντομα αναμένεται να οδεύσει προς επίπεδα πάνω από το ως τώρα ιστορικό υψηλό των 18351 μονάδων.»
  • Ευρώ: «…σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει η ανάπτυξη ενός πτωτικού κύματος C, που όχι μόνο θα διασπάσει το 1.0461 δολάριο του A, αλλά θα δώσει μάχη με την πλήρη ισοτιμία ευρώ/δολαρίου…»
  • Brend: «…υπάρχουν δυο επίπεδα υποψήφια για το πέρας του C: Στα 29.70 δολάρια τα κύματα (5) και (1) γίνονται ίσα. Αρκετά πιο κάτω, στα 16.16 δολάρια, έχουμε την ισότητα των κυμάτων C και A.»
Γενικός Δείκτης- H ΤΩΡΙΝΗ EKTIMHΣH του Μάκη Βελλιανίτη

(δημοσιεύτηκε στο εβδομαδιαίο δισέλιδο του Μάνου Χατζηδάκη στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Σαββάτου 24/12/2016):

Στις 421 μονάδες του Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε το πέμπτο και τελευταίο κύμα του C. Μετά το ιστορικό υψηλό των 6484 μονάδων του Σεπτεμβρίου του 1999 ακολούθησαν τα κύματα Α-1462 μονάδες (Μάρτιος 2003) και Β-5346 μονάδες (Νοέμβριος 2007).

  • Έκτοτε αναπτύχθηκε το C σε πέντε επιμέρους κύματα, 1 ως 5, όπως έχουν σημειωθεί στο διάγραμμα. Όσο οι 421 μονάδες παραμένουν αλώβητες, θεωρούμε ότι βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια μιας νέας πολυετούς ανοδικής πορείας προς νέα ιστορικά υψηλά.
  • Τον Ιούνιο ολοκληρώθηκε το πρώτο ανοδικό κύμα i στις 659 μονάδες. Ακολούθησε το πρώτο διορθωτικό κύμα a στις 517 μονάδες και κατά τους τελευταίους έξι μήνες παρακολουθούμε την εξέλιξη του κύματος b.
  • Μετά την περάτωση του b θα ακολουθήσει το καθοδικό κύμα c προς την περιοχή των 500 μονάδων, όπου θα ολοκληρωθεί το διορθωτικό κύμα ii.
  • Το επόμενο κύμα iii θα είναι έντονα ανοδικό με πρώτο στόχο τις 730 μονάδες και επόμενους τις 850 και 945 μονάδες.
Μηνιαίο διάγραμμα Γενικού Δείκτη τιμών (1998 – 2016)

gd

_____

ΜΑΚΗΣ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΣ: Η προσέγγιση των εκτιμήσεων δεν γίνεται μόνο με την κλασσική ερμηνεία των δεικτών τάσης και τους ταλαντωτές αλλά αφορά τα κύματα «Elliot».

  • Το που βρίσκεται δηλαδή η κάθε αξία σε σχέση με τα πέντε κύματα τα οποία ερμηνεύουν ένα πλήρη τασικό κύκλο.
  • Ο κος Βελλιανίτης είναι Ναυπηγός διπλωματούχος του ΕΜΠ ασχολείται με την τεχνική ανάλυση από το 1994 και είναι ο πρώτος που δημοσίευσε στον ελληνικό οικονομικό τύπο την κυματική την κυματική ανάλυση Elliott, τα επίπεδα διόρθωσης Fibonacci και την ορθή χρήση των ταλαντωτών RSI και στοχαστικού.
  • Ο λόγος για τον οποίο η ανάλυση του χρήζει προσοχής είναι η ξεκάθαρη στάση που λαμβάνει στο που θα πάει η κάθε αξία ακόμα και αν οι τιμές φαίνονται μακρινές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης