Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Wall Street Journal: Φρούδες οι ελπίδες πως η κρίση χρέους της Ευρωζώνης έχει τελειώσει - Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ανέβουν ένα... Έβερεστ το 2013 - Ανόητο να μιλούν από τώρα για νίκη!

tags :
Wall Street Journal: Φρούδες οι ελπίδες πως η κρίση χρέους της Ευρωζώνης έχει τελειώσει - Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ανέβουν ένα... Έβερεστ το 2013 - Ανόητο να μιλούν από τώρα για νίκη!
"Καθώς οδεύουμε προς το τέλος του 2012 και οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχουν καταλαγιάσει, οι επενδυτές πρέπει να είναι επιφυλακτικοί σε ένα και μόνο πράγμα: Στις φρούδες και ψεύτικες ελπίδες...".
Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να εφιστήσει την προσοχή στην επενδυτική κοινότητα για τους κινδύνους που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, ο γνωστός trader Michael Casey και συγγραφέας του βιβλίου "The Unfair Trade".
Όπως αναφέρει σε άρθρο του στη Wall Street Journal o Casey, σίγουρα η κατάσταση στην Ευρωζώνη μοιάζει πλέον πιο ευοίωνη. Οι ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζει ο ίδιος, έχουν πλέον σταθεροποιηθεί μετά τη σημαντική δράση που έχει αναλάβει δράση η ΕΚΤ.  Όλα αυτά αποδεικνύουν, εκτιμά, πως σταδικά η κρίση της Ευρωζώνης χαλαρώνει.
"Αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς οι Ευρωπαίοι ηγέτες - που μάχονται εδώ και τρία χρόνια να αντιμετωπίσουν την κρίση - να κηρύξουν τη νίκη. Πως θα πουν στα εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών που μαστίζονται από την ανεργία να γιορτάσουν;", σχολιάζει ο γνωστός trader και προσθέτει: Ποιος θα πει στους Γερμανούς φορολουμένους πως τα χρήματα που έχουν δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιστραφούν ποτέ;
"Η Ευρώπη μπορεί να ξέφυγε από τον κίνδυνο της διάσπασης, αλλά μην τρέφετε αυταπάτες: Τα προβλήματα της Ευρώπης είναι βαθιά και δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί", προειδοποιεί στη συνέχεια ο Casey....
"Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη έχει ακόμη ένα ολόκληρο Έβερεστ να ανέβει, όσον αφορά στην ανάγκη υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", προσθέτει.
Ο ίδιος ταυτόχρονα δεν παραλείπει να επισημάνει πως η δυναμική του ευρωπαϊκού χρέους συνεχίζει να είναι ανησυχητική, καθώς αποτελεί βαρίδι για την ανάπτυξη...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης