Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan, Goldman Sachs και ΒlackRock βάζoυν λουκέτο σε money market funds στην Ευρώπη, στον απόηχο της μείωσης των επιτοκίων της ΕΚT - "Η μείωση του επιτοκίου καταθέσεων στο 0% θα πλήξει τους επενδυτές" - Σε αχαρτογράφητο πεδίο η ευρωπαϊκή αγορά

tags :
JP Morgan, Goldman Sachs και ΒlackRock βάζoυν λουκέτο σε money market funds στην Ευρώπη, στον απόηχο της μείωσης των επιτοκίων της ΕΚT -
(upd2)JP Morgan, Goldman Sachs και BlackRock ανακοίνωσαν πως βάζουν λουκέτο στα Money Μarket Funds στην Ευρώπη, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως μειώνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού και καταθέσεων.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η ευρωπαϊκή αγορά κινείται σε αχαρτογράφητο πεδίο, εξαιτίας της υψηλής αβεβαιότητας που γεννά η κρίση χρέους.
Κατά τον οίκο, η επανέναρξη των δραστηριοτήτων των funds θα πραγματοποιηθεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Την απόφασή της να κλείσει δύο ευρωπαϊκά Money Market Funds ανακοίνωσε και η BlackRock.
Λουκέτο όχι σε ένα, αλλά σε πέντε Money Market Funds (MMFs) στην Ευρώπη έβαλε η JP Morgan, όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr.
Η JP Morgan ανακοίνωσε στους πελάτες της πως δεν θα δέχεται πλέον νέους επενδυτές ή νέα κεφάλαια για τα εν λόγω Money Market Funds, καθώς η κίνηση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκιά της δεν αποκλείεται να αποβεί επιζήμια για τους επενδυτές.
"Η μείωση του επιτοκίου καταθέσεων της ΕΚΤ στο 0% θα οδηγήσει σε αρνητικές αποδόσεις, γεγονός που θα αποτελέσει πλήγμα για τους επενδυτές", αναφέρει στην ενημέρωσή της προς τους πελάτες της η JP Morgan.
Υπενθυμίζεται πως χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε τη μείωση του βασικού της επιτοκίου δανεισμού στο 0,75%, από 1% προηγουμένως και μείωση του βασικού της επιτοκίου καταθέσεων στο 0% από 0,25% προηγουμένως.

Τα funds που επηρεάζονται είναι τα εξής:

Euro Liquidity Fund
Euro Government Liquidity Fund
Euro Money Market Fund
Euro Liquid Market Fund
JPMorgan Series II Funds

(Πρώτη ενημέρωση 17:39)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης