Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Phoenix Capital: Στο μηχανισμό διάσωσης το φθινόπωρο η Γαλλία - Οι ντρίπλες της Μέρκελ και η αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ

tags :
Phoenix Capital: Στο μηχανισμό διάσωσης το φθινόπωρο η Γαλλία - Οι ντρίπλες της Μέρκελ και η αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ
Όλα εξαρτώνται από την Γερμανία! Στο τέλος θα φύγει από το ευρώ! Τη διαπίστωση αυτή επαναλαμβάνει ο Graham Summers, της Phoenix Capital Research, που πολλάκις έχει επαναλάβει ότι η Γερμανία θα κοιτάξει να καλύψει  τα νώτα της, παρά να σώσει το ευρώ...
Και έρχεται να επιβεβαιωθεί από τη νέα "ντρίπλα" της Γερμανίδας Καγκελαρίου η οποία επιλέγει κοινή έκδοση ομολόγων εντός της χώρας της για να ενισχύσει το γερμανικό ομοσπονδιακό της κράτος, απορρίπτοντας σθεναρά τα ευρωομόλογα.
"Η Γερμανία -όπως από καιρό εκτιμούσα- θα επικεντρωθεί στα εγχώρια ομόλογα της, επιλέγοντας να αφήσει το ευρώ στην τύχη του", τονίζει ο Summers, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή δύναμη αρέσκεται να "εγγυάται" και όχι να "σώζει".
O Summers εκτιμά την ίδια στιγμή ότι η Γερμανία θα εγκαταλείψει το ευρώ τη στιγμή που η κρίση θα εξαπλωθεί και στη Γαλλία... δηλαδή το φθινόπωρο... "Στο σημείο αυτό οι κουβέντες περί διασώσεων δεν θα έχουν νόημα. Αν η Γαλλία χρειαστεί χρηματοδότηση -που θα χρειαστεί- το παιχνίδι τελείωσε". σχολιάζει ο ίδιος, δεδομένου ότι ο ESM δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος μιας too-big-to-fail χώρας.
Στο μεταξύ, οι πλούσιοι Γάλλοι μεταφέρουν ρευστό και περιουσιακά στο Λονδίνο, γεγονός που υποδεικνύει την αναπόφευκτη πορεία της Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
"Ο αντίκτυπος των κεφαλαιακών εκροών από τη Γαλλία θα πιέσει ακόμη υψηλότερα τα επίπεδα της απομόχλευσης των τραπεζών της, την στιγμή που η έκθεσή τους στις αδύναμες χώρες ξεπερνά το 30%", εκτιμά η Phoenix Capital.
"Η Γερμανία θα φύγει μακριά στο τέλος", καταλήγει ο Summers, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν ό,τι έχει απομείνει από το ράλι στης Συνόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης