Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι κακοί έλληνες τραπεζίτες μας δεν χρεοκόπησαν καμιά τράπεζα – Αντιθέτως οι καλοί τραπεζίτες στην Ισπανία και στην Ιρλανδία οδήγησαν σε κατάρρευση τα τραπεζικά συστήματα των χωρών τους – Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα;

  Οι κακοί έλληνες τραπεζίτες μας δεν χρεοκόπησαν καμιά τράπεζα – Αντιθέτως οι καλοί τραπεζίτες στην Ισπανία και στην Ιρλανδία οδήγησαν σε κατάρρευση τα τραπεζικά συστήματα των χωρών τους – Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα;
Τελικά οι έλληνες τραπεζίτες μας ο Ταμβακάκης, ο Κωστόπουλος, Νανόπουλος, ο Σάλλας πως κατάφεραν να κρατούν όρθιες τις τράπεζες τους όταν οι συνάδελφοι τους Ισπανοί και Ιρλανδοί οδήγησαν τις τράπεζες τους στο γκρεμό;
Τελικά οι κακοί έλληνες τραπεζίτες δεν είναι και τόσο κακοί.

Ας πούμε 2-3 πράγματα με το όνομα τους.
Η Ιρλανδία κατάρρευσε γιατί το τραπεζικό σύστημα της Ιρλανδίας κατέρρευσε.
Η Blackrock μπορεί να κατέδειξε ότι μόνο το 4,5% των δανείων ήταν προβληματικά αλλά είχε προηγηθεί η NAMA η κρατική εταιρία που συστήθηκε και απορρόφησε πάνω από 75 δις δανείων προβληματικών δανείων.
Το συμπέρασμα η αθρόα πιστωτική επέκταση και η συνακόλουθη φούσκα στα ακίνητα οδήγησαν σε επισφάλειες και σε κατάρρευση τις Ιρλανδικές τράπεζες.
Ο Ιρλανδός πολίτης φορολογείται σκληρότατα για να διασωθούν τα χρεοκοπημένα φαλιρισμένα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας τους.
Η Ισπανία οδηγήθηκε στην ιστορική απόφαση να ζητήσει την στήριξη της ΕΕ με στόχο όχι να αντιμετωπίσει το χρέος της αλλά να διασώσει τις τράπεζες της.
Αποφασίστηκε να δοθούν έως 100 δις δεν είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν 100 δις ίσως να χρειαστούν λιγότερα αλλά η Ισπανία εκτραπεί μπορεί οι ανάγκες να πολλαπλασιαστούν.
Οι Ισπανοί τραπεζίτες σχεδόν χρεοκόπησαν τις τράπεζες τους – προφανώς όχι όλες η Santander και η BBVA είναι ακόμη σοβαρές τράπεζες – γιατί έδιναν δάνεια στεγαστικά έσκασε η φούσκα και οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια εκτοξεύθηκαν.
Οι Ισπανοί τραπεζίτες λοιπόν δεν είχαν PSI απλά έδωσαν λάθος δάνεια.
Οι Ισπανοί τραπεζίτες τίναξαν το σύστημα στον αέρα.
Μέχρι τώρα η Ισπανία έχει διαθέσει 15 δις σε κεφάλαια για τις περιφερειακές τράπεζες της ενώ μετά την κατάρρευση της Bankia που θα χρειαστεί 23 δις το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια.
Στην Ελλάδα οι τράπεζες τυπικά χρεοκόπησαν. Ναι είναι αλήθεια αλλά για ποιο λόγο;
Γιατί το PSI+ τους αφαίρεσε όλα τα κεφάλαια.
Δηλαδή τα ομόλογα δηλαδή το ελληνικό κράτος έγινε αναξιόχρεο και οι τράπεζες τυπικά χρεοκόπησαν.
Δεν σας κινεί την περιέργεια ότι ενώ οι τράπεζες τυπικά χρεοκόπησαν, ουσιαστικά καμία δεν τινάχθηκε στον αέρα;
Η Τρόικα αναγνώρισε, η Blackrock αναγνώρισε ότι οι έλληνες τραπεζίτες δημιούργησαν σοβαρές τράπεζες σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές.
Ο Ταμβακάκης, ο Κωστόπουλος, ο Νανόπουλος, ο Σάλλας τελικά δεν ήταν οι κακοί τραπεζίτες.
Να το αναγνωρίσουμε ξεκάθαρα.
Οι τραπεζίτες δεν διέλυσαν την Ελλάδα. Η Ελλάδα διέλυσε τις τράπεζες.

Υποσημείωση

Μην διαβάσω σχόλια του τύπου τα γράφουμε για να πάρουμε διαφημίσεις θα σας πω προκαταβολικά ότι αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, διαφήμιση τράπεζας θα κάνουμε να δούμε για χρόνια οπότε χαλαρώστε και να θυμάστε όλοι στο ίδιο καζάνι θα βράζουμε.

www.bankingnews.g7

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης