Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El Erian (Pimco): Η Γερμανία είναι ένα καλό σπίτι σε μια κακή γειτονιά - Κάτι πρέπει να αλλάξει το επόμενο διάστημα - Αβέβαιο και επώδυνο το ταξίδι μέσα στην ευρωκρίση για τους επενδυτές - Χρειάζεται ευελιξία

tags :
El Erian (Pimco): Η Γερμανία είναι ένα καλό σπίτι σε μια κακή γειτονιά - Κάτι πρέπει να αλλάξει το επόμενο διάστημα - Αβέβαιο και επώδυνο το ταξίδι μέσα στην ευρωκρίση για τους επενδυτές - Χρειάζεται ευελιξία
'Ενα πολυποίκιλο πακέτο οικονομικών συνθηκών σε όλο τον πλανήτη υποχρεώνει τους επενδυτές να λάβουν εξίσου διαφοροποιημένες προσεγγίσεις όσον αφορά τις επενδύσεις τους, παρατηρεί ο Mohamed El Erian, επικεφαλής της Pimco, σε συνέντευξη που έδωσε στο CNBC.
Αυτό σημαίνει ότι όσοι εστερνίζονται τις απλές προσεγγίσεις του είτε ''risk-on'' είτε ''risk-off'' χάνουν και τις ευκαιρίες και τους κινδύνους, τονίζει ο El Erian.
"Βρισκόμαστε σ' αυτό το 'επώδυνο ταξίδι' προς έναν ασυνήθιστο προορισμό, που κρατά τρία με πέντε χρόνια'', αναλύει. "Το χρονικό διάστημα εξαρτάται από τους πολιτικούς και αυτοί αναβάλλουν συνεχώς την απομόχλευση, κάτι που κάνει το ταξίδι ακόμη πιο αβέβαιο'', προσθέτει.
Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, σημειώνει ο El Erian, τα επώδυνα μέτρα λιτότητας - συνδυασμένα με ''διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη'' - είναι απαραίτητα για την Ελλάδα αλλά όχι για τη Γερμανία.
''Σήμερα η Γερμανία είναι ένα καλό σπίτι σε μία κακή γειτονιά,'' αναφέρει χαρακτηριστικά. "Στους προσεχείς μήνες κάτι θα πρέπει να αλλάξει. Είτε η γειτονιά θα πρέπει να γίνει καλύτερη ή το σπίτι θα υποστεί πιέσεις''.
"Υπάρχουν πολύ διαφορετικές συνθήκες στην Ευρώπη και οι άνθρωποι επιχειρούν να τις απλοποιήσουν σε υπερβολικό βαθμό'', σημειώνει ο El Erian.
"Στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, τώρα είναι ο καιρός για διαφοροποίηση. Μην προστρέχετε στους γενικούς τίτλους, γιατί θα σας παραπλανήσουν'', συμβουλεύει τους επενδυτές.
Επιπλέον, θεωρεί πως ''δυστυχώς τα εύκολα κέρδη είναι πίσω μας'', συμβουλεύοντας στο πλαίσιο αυτό τους επενδυτές να στραφούν σε εταιρείες με ισχυρά περιθώρια κέρδους, χαμηλά χρέη και προοπτική ανάπτυξης.
"Αυτό σας λένε τα αποτελέσματα,'' τονίζει ο El Erian. "Αυτό σας λέει η Apple, αυτό σας λέει η Danone. Είναι σημαντικό να διαφοροποιηθείτε αυτό τον καιρό''.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης