Τελευταία Νέα
Bank Insider

Οι ξένοι απέχουν από ελληνικά ομόλογα και ΧΑ ανησυχούν για την αναδιάρθρωση του χρέους - Πόσα ελληνικά ομόλογα έχει αγοράσει η ΕΚΤ;

 Οι ξένοι απέχουν από ελληνικά ομόλογα και ΧΑ ανησυχούν για την αναδιάρθρωση του χρέους - Πόσα ελληνικά ομόλογα έχει αγοράσει η ΕΚΤ;
(upd)Σαφείς πρωτοβουλίες ώστε να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος επενδυτής πρέπει να λάβει η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ ώστε να καταστήσει ξεκάθαρο ότι δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.
Η Ελλάδα έχει αποδειχθεί αναξιόπιστη και για τον λόγο αυτό η πλειοψηφία των ξένων επενδυτών αποφεύγει την Ελλάδα καθώς φοβάται ότι ακόμη και μέσα στο Φθινόπωρο η χώρα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους έστω μέσω επιμήκυνσης.
Οι ενέργειες και πρωτοβουλίες των ξένων πάντως αυτό καταδεικνύουν.
Π.χ. δεν δικαιολογείται οι εμμονή των Γαλλικών τραπεζών να ξεφορτώνουν ελληνικά ομόλογα στην Γαλλική Κεντρική Τράπεζα και την ίδια ώρα να δηλώνουν ότι στηρίζουν το ελληνικό χρέος.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ υλοποιούνται με στόχο οι τράπεζες να απαλλαγούν από τον ελληνικό κίνδυνο.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι Γερμανικές τράπεζες οι οποίες τόνιζαν ότι θα στηρίξουν το ελληνικό χρέος εισήλθαν και αυτές στην διαδικασία του ξεφορτώματος.
Κάτι συμβαίνει προφανώς και οι Γαλλικές τράπεζες και άλλοι θεσμικοί μειώνουν την έκθεση τους στον ελληνικό κίνδυνο.
Όλα αυτά είναι σημάδια τα οποία πρέπει σωστά να αποκωδικοποιηθούν.
Η Ελλάδα πρέπει σύντομα να αποσαφηνίσει ότι δεν θα προχωρήσει ε αναδιάρθρωση του χρέους ώστε σιγά σιγά οι ξένοι επενδυτές να αποφασίσουν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα.
Χωρίς τους ξένους δεν υπάρχει ελληνική αγορά και πολλώ δε μάλλον χρηματιστηριακή αγορά.

Πόσα ελληνικά ομόλογα έχει αγοράσει η ΕΚΤ;

 

 

 

 

Με το ύψος της συνολικής παρέμβασης στα ευρωπαϊκά ομόλογα από την ΕΚΤ να αγγίζει τα 35 δις ευρώ , ορισμένες πηγές εκτιμούν ότι η παρέμβαση στα ελληνικά ομόλογα αγγίζει τα 25 δις ευρώ. Σε ρεπορτάζ της βρετανικής  Telegraph επισημαίνεται ότι η ΕΚΤ έχει παρέμβει στα ελληνικά ομόλογα αγοράζοντας 25 δις ευρώ. Ωστόσο τραπεζικές πηγές θεωρούν το μέγεθος αυτό εξαιρετικά υψηλό και προσδιορίζουν το ύψος της παρέμβασης στα ελληνικά ομόλογα στα 10-12 δις ευρώ.


Πρώτη ενημέρωση 7:21

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης