Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας μέσω στάσης πληρωμών χωρίς έξοδο από το ευρώ έχει αυξηθεί δραματικά στην Ελλάδα – Σε κρίσιμη κατάσταση η χώρα

tags :
 Ο κίνδυνος χρεοκοπίας μέσω  στάσης πληρωμών χωρίς έξοδο από το ευρώ έχει αυξηθεί δραματικά  στην Ελλάδα – Σε κρίσιμη κατάσταση η χώρα
Ο κίνδυνος να υπάρξει ανά πάσα στιγμή στάση πληρωμών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί δραματικά.
Η τρόικα και η κυβέρνηση με ερασιτεχνικού τύπου επικοινωνιακά τρικ έστησαν το παιχνίδι της κατάρρευσης των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων για να μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει το άδικο μέτρο για τα ακίνητα.

Όμως και ενώ στήθηκε η μπλόφα η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα.
Η Τρόικα ζητά στην πραγματικότητα σκληρά και επώδυνα μέσα με μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που κατά βάση συνέβαλλε στην δραματική αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων  με κομματικά κριτήρια και ακολούθως και η ΝΔ με τους συμβασιούχους που βρήκε ως πρόβλημα αλλά μέρους τους διόρισε στο δημόσιο καλείται να αντιμετωπίσει πλέον το πρόβλημα που ξεκίνησε επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου, διαιώνισε ο Σημίτης και διατήρησε ο Καραμανλής.
Το μείζον ερώτημα είναι η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει;
Ναι και αυτό δεν είναι δαιμονοποίηση ή καταστροφολογία αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο κατακόρυφα αυξημένο.
Γεγονός είναι ότι η Ελλάδα πλέον βρίσκεται μεταξύ ενός ιστορικού διλλήματος ή ακολουθεί θεραπεία σοκ μια σοσιαλιστική κυβέρνηση ή η χώρα δεν λαμβάνει την 6η δόση και οδηγείται σε στάση πληρωμών.
Ο κίνδυνος στάσης πληρωμών δεν αποτελεί επικοινωνιακό τρίκ αποτελεί μια νέα πραγματικότητα.
Η κυβέρνηση πολιτικά ανίσχυρη ακόμη και αν ανακοινώσει μέτρα δεν θα μπορέσει να τα υλοποιήσει.
Όλη η πολιτική και η συνταγή είναι αποτυχημένη και χρειάζεται ριζική αλλαγή.
Ωστόσο ενώ όλοι εστιάζονται στα δανεικά της ελληνικής οικονομίας κανείς δεν έχει αξιολογήσει την πραγματική αιτία που οδήγησε την Ελλάδα στο αδιέξοδο.
Η Ελλάδα διαθέτει μια αντιπαραγωγική, υψηλού κόστους, χαμηλής ποιότητας οικονομία.
Άρα το πρόβλημα είναι στο γεγονός ότι η οικονομία της Ελλάδος απέτυχε και τα χειρότερα είναι εμπρός γιατί ακόμη και την 6η δόση να εκταμιεύσει η Ελλάδα το δομικό της πρόβλημα δεν το έχει αντιμετωπίσει….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης