Χρηματιστήριο

Η Ελλάδα κέρδισε χρόνο…αλλά αν αποτύχει σε 3 μήνες χρεοκοπία – Τι σημαίνει αυτό για το ΧΑ, τις τραπεζικές μετοχές και τα ομόλογα;

  Η Ελλάδα κέρδισε χρόνο…αλλά αν αποτύχει σε 3 μήνες χρεοκοπία – Τι σημαίνει αυτό για το ΧΑ, τις τραπεζικές μετοχές και τα ομόλογα;
Ξεκάθαρο προειδοποιητικό μήνυμα έστειλε στην Ελλάδα η Γερμανία και η Γαλλία ή σοβαρεύεστε ως χώρα ή χρεοκοπείται.
Το καθαρό μήνυμα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης Μέρκελ, Σαρκοζί και Παπανδρέου αυτό ήταν ή η χώρα λαμβάνει μέτρα και σοβαρεύεται ή η χώρα χρεοκοπεί.

Ο Παπανδρέου είπε ότι θα είναι συνεπής και θα τηρηθεί ότι συμφωνήθηκε για να πειστούν οι αγορές ότι η Ελλάδα προσπαθεί σοβαρά.
Το θέμα είναι μια τηλεδιάσκεψη λύνει το ελληνικό πρόβλημα;
Οι περισσότεροι εκ των ξένων αναλυτών θεωρούν ότι η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 αλλά η ουσία είναι ότι η Ελλάδα κάθε εβδομάδα που θα περνάει θα κρίνεται και θα αξιολογείται με πολύ αυστηρά κριτήρια.
Θα εξαντλείται η αυστηρότητα στην Ελλάδα και οι αγορές δεν θα χαριστούν στην Ελλάδα.
Σήμερα οι συμπολιτευόμενες εφημερίδες ξαφνικά θα ανακαλύψουν τους καλούς Ευρωπαίους που μας θέλουν στην Ευρώπη και οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες θα επαναφέρουν την κριτική του τύπου ότι ο Γ Παπανδρέου έδωσε γη και ύδωρ.
Όλα αυτά δεν έχουν καμία αξία.
Η Ελλάδα βραχυχρόνια κέρδισε χρόνο και τίποτε άλλο.
Βραχυχρόνια η αγορά μπορεί να επικροτήσει την στήριξη της Γαλλίας και Γερμανίας….όμως τι φιάσκο η Ελλάδα να διαπραγματεύεται επί 25 λεπτών αν θα μείνει στο ευρώ ιστορικό φιάσκο.
Με όρους αγοράς βραχυχρόνια θα υπάρξει μια  αναλαμπή θα υπάρξει άνοδος σε ΧΑ, τραπεζικές μετοχές και πτώση των CDS στα ομόλογα ίσως όχι τόσο της Ελλάδος όσο των άλλων χωρών.
Όμως η ευφορία θα είναι βραχυχρόνια.
Το καλύτερο σενάριο 1020 -1050 μονάδες για το ΧΑ. Δεν υποστηρίζουμε ότι θα πάμε στις 1020-1050 μονάδες αλλά ότι μπορεί να πάμε στις 1020 με 1050 μονάδες.
Βραχυχρόνια θα υπάρξει μια αναλαμπή η οποία προσεχώς θα αποδειχθεί ακριβώς αυτό ότι ήταν μια απλή αναλαμπή μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας και μετά πάλι πτώση. Ο στόχος των 770 και 500 μονάδων δεν έχει αλλάξει δεν έχει μεταβληθεί παραμένει απλά να επιβεβαιωθεί.
Η Ελλάδα δεν έχει αποφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας σε καμία περίπτωση. Ο ενθουσιασμός δεν μπορεί να συνοδοιπόρος του ορθολογιστή.
Πριν λίγες ώρες το 99% των ξένων μας θεωρούσε χρεοκοπημένους. Ακόμη και αν αλλάξει η ψυχολογία βραχυχρόνια προς το θετικότερο να θυμάστε θα είναι για βραχυχρόνιο διάστημα.
Η χρεοκοπία δεν έχει αποφευχθεί....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης