Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Ευρώπη πανικοβλημένη στον κίνδυνο κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης βοηθάει την χώρα….

 Η Ευρώπη πανικοβλημένη στον κίνδυνο κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης βοηθάει την χώρα….
Στην τραπεζική πρακτική υπάρχει μια θεωρία που ισχύει διαχρονικά.
Όταν χρωστάς σε μια τράπεζα 10 χιλ ευρώ είναι πρόβλημα σου και όταν χρωστάς 1 εκατ ευρώ είναι πρόβλημα της τράπεζας.
Η Ελλάδα χρωστάει 355 δις ευρώ παλαιό και νέο χρέος και προφανώς αυτό θα αυξηθεί περαιτέρω.
Το χρέος είναι τεράστιο και επιδεινούμενο.
Όταν στην Ευρώπη οι σκληροί κατά τα άλλα πολιτικοί που έδιναν εντολές στην Ελλάδα και επιδείκνυαν άτεγκτο ύφος συνειδητοποίησαν ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδος βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης και ότι η στάση πληρωμών ήταν προ των πυλών έσπευσαν πανικοβλημένοι την στήριξη της Ελλάδος.
Πριν λίγες μέρες ο επίτροπος Ολ. Ρέν είχε αναφέρει ότι υπάρχει πλαίσιο υποχρεώσεων ώστε να δοθεί η 5η δόση δηλαδή έλεγε ότι η Ευρώπη θα καταβάλλει την 5η δόση μόνο αν η Ελλάδα φανεί αξιόπιστη και συνεπής.
Μέσα σε 5 μέρες δεν άλλαξε κάτι τουναντίον η κατάσταση δραματικά επιδεινώθηκε λόγω του κινδύνου κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης.
Ξαφνικά χάθηκε ο σκληρός λόγος και οι Ευρωπαίοι έσπευδαν να αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ανησυχεί θα λάβει την 5η δόση της.
Η Ευρώπη πανικοβλήθηκε φοβούμενη χρεοκοπία του συστήματος.
Φοβήθηκε ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει.
Όμως η ουσία είναι ότι η Ευρώπη χρειάστηκε ένα σοκ που η Ελλάδα τις το πρόσφερε καταλάθος.
Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι έχουμε τόσο μεγάλα σαΐνια – κοινώς πανέξυπνους – πολιτικούς που κατασκεύασαν μια πολιτική κρίση για να ασκήσουν πίεση στην Ευρώπη.
Η πολιτική κρίση στην Ελλάδα ήταν πραγματική αλλά οι Ευρωπαίοι συνειδητοποίησαν ότι πάμε για διάλυση για χρεοκοπία και είναι ακόμη απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν μια κατάρρευση ευρωπαϊκής χώρας της Ελλάδος.
Μέρκελ και Σαρκοζί Γερμανία και Γαλλία ουσιαστικά αναγνώρισαν κάτι. Βοηθάμε την Ελλάδα γιατί βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η Ελλάδα όμως πρέπει να διαχειριστεί την κρίση παραμένοντας στα όρια της χρεοκοπίας.
Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει και πολλά δεν θα πληρωθούμε 3-4 μήνες, θα καταστούμε πιο φτωχοί αλλά με τον ένα ή άλλο τρόπο θα τα καταφέρουμε θα επιβιώσουμε.
Και η Ευρώπη θα επιβιώσει ακόμη και η Ελλάδα δεν τα καταφέρει αλλά όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα ταρακουνιέται επί χρόνια.
Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να χάσουν το καλό τους βιοτικό επίπεδο για την  Ελλάδα αλλά για να μην το χάσουν βοηθούν την Ελλάδα.
Ο φόβος φυλάει τα  έρμα λέμε στην Ελλάδα και αυτό ισχύει για την Ευρώπη.
H Πιθανότητα η Ελλάδα να αποφύγει το οικονομικό αδιέξοδο είναι πολύ μικρή αλλά θα καταβληθεί εκ νέου μια προσπάθεια μπας και…σωθούμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης