Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας - Τυχόν τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ «βραχυκυκλώνει» τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας για το χρέος

Αλ. Τσίπρας - Τυχόν τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ «βραχυκυκλώνει» τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας για το χρέος
Επιλογή του Βερολίνου η τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στο υπ. Οικονομικών
Δριμύ κατηγορώ στον Γ. Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde».
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως ο Γ. Στουρνάρας ήταν «καθαρή» επιλογή της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς όπως κατήγγειλε «δέχεται τις διαταγές του Schaeuble». Μάλιστα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τοποθέτησής του στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για απόπειρα βραχυκύκλωσης και μείωσης των διαπραγματευτικών ικανοτήτων της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης.
Παράλληλα, επανέλαβε την εκτίμησή του πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως απειλεί τη σταθερότητα της Ευρώπης.
«Ο W. Schaeuble έχει ένα στρατηγικό σχέδιο: να μονιμοποιήσει για τα επόμενα 20 χρόνια τη λιτότητα στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς το σχέδιο θέλουμε να εμποδίσουμε με μια λαϊκή εντολή» διαμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας.
Όσον αφορά την λιτότητα του Βερολίνου, υποστήριξε πως «η κυρία Merkel και ο κύριος Schaueble έχουν ένα στρατηγικό σχέδιο που ονομάζεται γερμανοποίηση της Ευρώπης και εποικισμός της Νότιας Ευρώπης». «Θέλουν να δημιουργήσουν μια ειδική οικονομική ζώνη στην περιφέρεια της Ευρώπης με χαμηλούς μισθούς, μια ζώνη απελευθερωμένη από τους περιορισμούς της εργατικής νομοθεσίας συνδυασμένη με την άνοδο της διαρθρωτικής ανεργίας» συμπλήρωσε, καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης