Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι Κινέζοι καταφθάνουν στο Καστέλι – Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη και το ενδιαφέρον των κινεζικών ομίλων για το έργο

Οι Κινέζοι καταφθάνουν στο Καστέλι – Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη και το ενδιαφέρον των κινεζικών ομίλων για το έργο
Πάνω από 15 μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο του Καστελίου
Στο Καστέλι της Κρήτης αναμένεται να βρεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κεκιάνγκ, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά.
Η επίσκεψη αυτή μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο του Καστελίου στην Κρήτη, ένα από τα μεγαλύτερα υπό δημοπράτηση έργα της χώρας.
Οι δύο πρωθυπουργοί θα βρεθούν στο νησί με σκοπό να επισκεφτούν και το Καστέλι την Παρασκευή 20 Ιουνίου.
Να σημειωθεί ότι για το έργο του αεροδρόμιου ισχυρό ενδιαφέρον έχει επιδείξει και η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στον κόσμο, η China State Construction Engineering Corporation, η οποία, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, σχεδιάζει να αντλήσει περί τα 4 δισ. ευρώ μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης για να χρηματοδοτήσει επενδυτικά σχέδια ανά τον κόσμο.

Oι υποψήφιοι επενδυτές
Πάνω από 15 μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρείες έχουν εκδηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο του Καστελίου.
Πρόκειται για δύο κινεζικούς ομίλους, δύο γαλλικούς, τον όμιλο του Αργεντινού κροίσου αρμενικής καταγωγής Εduardo Eurnekian, τη Fraport AG (Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης) και ένα μεγάλο αμερικανικό fund.
Από ελληνικής πλευράς στον διαγωνισμό αναμένεται να συμμετάσχουν ο Ελλάκτωρ από κοινού µε τη Vinci και το Αεροδρόµιο της Νίκαιας (Aeroport Nice Cote d’ Azur), η J&P Αβαξ µε την Bouygues και την Aeroports De Paris αλλά και η Τέρνα η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο εταιρείες του εξωτερικού.
Επίσης αναμένονται το Αεροδρόµιο της Ζυρίχης µε την αυστριακή Strabag και την Αρχιρόδον καθώς επίσης και ο όµιλος Κοπελούζου µε τη Fraport.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει η στάση του ομίλου Μυτιληναίου, ο οποίος συμμετέχει στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων με τη ΜΕΤΚΑ συμμαχώντας µε τον αργεντίνικο όµιλο Corporation America Ηolding, του δισεκατοµµυριούχου Εντούαρντο Γιουρνεκιάν, που διαχειρίζεται 51 αεροδρόµια σε όλο τον κόσµο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης