Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (EKT) - Πιο κοντά στην ποσοτική χαλάρωση η ΕΚΤ - Το ισχυρό ευρώ και ο χαμηλός πληθωρισμός θα διαμορφώσουν τις επόμενες κινήσεις

tags :
Draghi (EKT) - Πιο κοντά στην ποσοτική χαλάρωση η ΕΚΤ - Το ισχυρό ευρώ και ο χαμηλός πληθωρισμός θα διαμορφώσουν τις επόμενες κινήσεις
Έτοιμη να αναλάβει δράση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Έτοιμη να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση είναι η ΕΚΤ, όπως προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του διοικητή Mario Draghi.
Βασικοί παράγοντες για μια τέτοια απόφαση, θα αποτελέσουν το ισχυρό ευρώ και ο χαμηλός πληθωρισμός.
Ως «εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα» χαρακτήρισε την ισοτιμία του ευρώ, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), Mario Draghi, η πορεία του οποίου θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλέον χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.
Μιλώντας σε εκδήλωση στο Άμστερνταμ, o Draghi τόνισε ότι ενδεχόμενη αύξηση στη συναλλαγματική ισοτιμία, δεδομένου ότι όλοι οι άλλοι παράγοντες μένουν σταθεροί, συνεπάγεται σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών, πτωτικό αντίκτυπο στον πληθωρισμό και ενδεχομένως απειλή για την ανάκαμψη.
«Εάν γίνει κάτι τέτοιο, τότε απαιτείται δράση πολιτικής για να διατηρηθεί η ισχύουσα επεκτατική στάση», ξεκαθάρισε ο διοικητής της ΕΚΤ.
Όσον αφορά τον χαμηλό πληθωρισμό στην ευρωζώνη, ο Draghi σημείωσε ότι η επιδείνωση του outlook μεσοπρόθεσμα, θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ευρύ πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης