Διεθνή

Σταματά τα τμήματα trading στις αγορές εμπορευμάτων η Barclays - Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα περικοπούν

tags :
Σταματά τα τμήματα trading στις αγορές εμπορευμάτων η Barclays - Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα περικοπούν
Οι αποδόσεις έχουν υποχωρήσει χαμηλότερα από το κόστος κεφαλαίου
Να σταματήσει την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών στις αγορές εμπορευμάτων σχεδιάζει η Barclays, μία εκ των μεγαλυτέρων θεσμικών στην εν λόγω αγορά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Barclays σχεδιάζει να αναστείλει τη λειτουργία των μεγάλων τμημάτων trading για μέταλλα, γεωργικά προϊόντων και ενέργεια, κίνηση που αναμένεται να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πτώση στα έσοδα από το trading σε συνδυασμό με την αυστηρότερη επιτήρηση των ρυθμιστικών αρχών, έχει ήδη οδηγήσει στην απόσυρση πολλών μεγάλων τραπεζών από τον κλάδο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Antony Jenkins, ετοιμάζει μια στρατηγική ενημέρωση για τους επενδυτές στις 8 Μαΐου και αναμένεται να μειώσει αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας λόγω της διακοπής των εργασιών στην αγορά εμπορευμάτων, οι αποδόσεις των οποίων έχουν υποχωρήσει χαμηλότερα από το κόστος κεφαλαίου.
Αυτές οι εργασίες είναι πιθανό να μετακινηθούν σε μια εσωτερική «κακή τράπεζα» που είτε θα πωληθούν είτε θα κλείσουν.
Η Barclays είναι σήμερα μία από τις πέντε κορυφαίες τράπεζες στην αγορά εμπορευμάτων, που ήλεγχαν από κοινού περίπου το 70% τοις της αγοράς πέρυσι.
Όμως, αρκετοί θεσμικοί δείχνουν τις διαθέσεις τους να σταματήσουν τα εν λόγω τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των Morgan Stanley, Deutsche Bank, UBS και Royal Bank of Scotland.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης