Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Καθαροί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των βουλευτών της Χρυσής Αυγής - Την Τετάρτη οι αποφάσεις για άρση της ασυλίας, την Πέμπτη για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης - Φωτιά για την Χ.Α. το πόρισμα των ανακριτών

Καθαροί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των βουλευτών της Χρυσής Αυγής - Την Τετάρτη οι αποφάσεις για άρση της ασυλίας, την Πέμπτη για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης - Φωτιά για την Χ.Α. το πόρισμα των ανακριτών
(upd45) Καθαροί αποδείχθησαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ανοίχθηκαν και ελέγχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, όπως υποστηρίζει το κόμμα, σημειώνοντας πως από τις έρευνες των τελευταίων ημερών δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.
Ωστόσο, ως εγκληματική οργάνωση με στόχο την κατάλυση του πολιτεύματος περιγράφεται η Χρυσή Αυγή στο πόρισμα - φωτιά των ανακριτών, το οποίο διαβιβάστηκε στην Βουλή.
Την προσεχή Τετάρτη 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των αιτήσεων άρσης της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, την προσεχή Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των αιτήσεων άρσης της ασυλίας των βουλευτών Γ.Γερμενή, Π.Ηλιόπουλου και Στ.Μπούκουρα ύστερα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.
Θετική επίσης, ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας άλλων τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους οι δικαστικές αρχές διαβίβασαν αίτημα για παραπομπή: του Ηλία Κασιδιάρη για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, του Ηλία Παναγιώταρου για διατάραξη κοινής ειρήνης και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για παράνομη λειτουργία ραδιοφωνικού ερασιτεχνικού σταθμού.
Η Επιτροπή έλαβε την απόφαση με ψήφους 8 υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών και ένα «παρών» εκ μέρους της Χρυσής Αυγής. Συνεπώς, την προσεχή Τετάρτη θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να αποφασίσει (με την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας με κάλπη) και για τους έξι βουλευτές προκειμένου να παραπεμφθούν ή όχι στη Δικαιοσύνη.
Ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας εμφανίστηκαν και τοποθετήθηκαν οι Γ.Γερμενής και Χ.Αλεξόπουλος, οι οποίοι και ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ.Γερμενής είπε ότι διώκεται για την ιδεολογία του και ακόμη πως δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα ερχόταν η εποχή που θα βρισκόταν κατηγορούμενος για προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία, όταν στο σπίτι του έχει την ελληνική σημαία. Επίσης ανέφερε πως οι οικογενειακές του καταβολές είναι κομμουνιστικές και φέρεται να περιέγραψε την εποχή που ο παππούς του έστελνε την μητέρα του να του φέρει τον Ριζοσπάστη και μετά έκρυβαν την εφημερίδα.
«Δεν έχω ούτε τανκς, ούτε τίποτα. Γίνεται ένα κυνήγι μαγισσών αυτή τη στιγμή γύρω από όσους στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή», φέρεται να είπε ο Γ.Γερμενής.
Ο Χρ.Αλεξόπουλος εμφάνισε στην Επιτροπή έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο ερασιτεχνικός ραδιοσταθμός έχει άδεια.
Εν τω μεταξύ, στη Βουλή έφτασαν σήμερα δύο ακόμα δικογραφίες για βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκειμένου η Ολομέλεια να αποφασίσει για την άρση ή όχι της βουλευτικής τους ασυλίας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δικογραφία που σχηματίστηκε κατά της Ελένης Ζαρούλια μετά τον εντοπισμό από τις διωκτικές αρχές φυσιγγίου που επιχείρησε να περάσει στις φυλακές που κρατούταν ο σύζυγός της, Ν.Μιχαλολιάκος και για δικογραφία σε βάρος του Στ.Μπούκουρα για εξύβριση, απειλή και κακόβουλη βλασφημία κατά του Δημάρχου Κορίνθου.
Οι δύο υποθέσεις θα συζητηθούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα ώστε στη συνέχεια να αποφασίσει σχετικώς η Ολομέλεια.

Την Πέμπτη η ψηφοφορία για το "μπλόκο" της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής
Επιπλέον, την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής η νέα «βελτιωμένη» τροπολογία του υπ.Εσωτερικών για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς κόμματα των οποίων ηγετικά στελέχη ή βουλευτές διώκονται για κακουργήματα.
Στη νέα ρύθμιση ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Μιχελάκης περιορίζει τη λίστα των κακουργημάτων σε δύο, αυτά της εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 του ΠΚ) και τις τρομοκρατικές πράξεις (187Α του ΠΚ).
Σημειώνεται πως στην αρχική της μορφή η τροπολογία κυρώσεις για τα εξής αδικήματα: εσχάτη προδοσία, διακεκριμένη κατασκοπία, επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας και προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας.
Η τροπολογία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες το οποίο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη.
Η νέα βελτιωμένη τροπολογία προσεγγίζει σε μεγάλο βαθμό την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ως προς το ποινικό σκέλος διαφοροποιούνται μόνο στο αδίκημα των τρομοκρατικών πράξεων.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης αναφέρεται ότι όταν προκύπτει ότι σημαντικά στελέχη κόμματος (Αρχηγός, Πρόεδρος ή το μισό της ΚΟ) έχουν καταδικαστεί ή παραπεμφθεί για το αδίκημα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση τότε ο Πρόεδρος της Βουλής θα θέτει ερώτημα προς το Σώμα για το εάν πρέπει να ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση. Η Ολομέλεια θα αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή με τα τρία πέμπτα.

Στον ανακριτή Πειραιά τέσσερα άτομα για την επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ
Εν τω μεταξύ, ενώπιον του Ε’ανακριτή Πειραιά έχουν οδηγηθεί σήμερα για να απολογηθούν τα τέσσερα άτομα, τα οποία έχουν αναγνωριστεί από τα μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου ότι συμμετείχαν στην ομάδα που τούς επιτέθηκε με λοστούς και καδρόνια έξω από τις εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου.
Οι τέσσερις πρόκειται να απολογηθούν για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Ο ένας εξ αυτών, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος αιγύπτιων ψαράδων και εμφανίζεται ως «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης Περάματος της Χρυσής Αυγής, έχει ήδη προφυλακιστεί μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή στην Ευελπίδων.
Σημειώνεται ότι τα εννέα άτομα, μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, που είχαν τραυματιστεί κατά την επίθεση στο Πέραμα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, στις συμπληρωματικές τους καταθέσεις στον Ε' ανακριτή Πειραιά, φέρεται να έχουν υποστηρίξει ότι τα μέλη της ομάδας της Χρυσής Αυγής κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα με ειδικά διαμορφωμένες μεταλλικές προεξοχές ικανές να προκαλέσουν θάνατο.

Τι αναφέρει το πόρισμα-φωτιά των ανακριτών - Διαβιβάστηκε στη Βουλή
Οι δύο ανακριτές που διερευνούν την έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής, διαβίβασαν στην Βουλή συμπληρωματικό πόρισμα, αξιώνοντας την άρση της ασυλίας των βουλευτών, Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Σ. Μπούκουρα.
Στο διαβιβασθέν πόρισμα, η Χρυσή Αυγή σκιαγραφείται ως ένα κόμμα που θεωρεί «υπάνθρωπους» τους αλλοδαπούς, τους μετανάστες, τους Ρομά, τους ομοφυλόφιλους, τους έχοντες νοητικά ή κινητικά προβλήματα, αλλά και τους διαφωνούντες με τις θέσεις και απόψεις της οργάνωσης
«Για τα μέλη της Χρυσής Αυγής η βία είναι το μήνυμα και όχι απλώς μέσον προς επίτευξη των σκοπών τους» αναφέρει παράλληλα, το πόρισμα.
Παράλληλα, απαριθμεί τα χαρακτηριστικά της οργάνωσης:
α) η στρατιωτική δομή
β) η απόλυτος ιεραρχία, η παραβίαση της οποίας επιφέρει σκληρές συνέπειες
γ) η τυφλή υπακοή στις εντολές των ανωτέρων
δ) η συνωμοτική και βάσει προκαθορισμένων κανόνων δράση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη και αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από νεώτερης ηλικίας μέλη
Όσον αφορά τα «τάγματα εφόδου», το πόρισμα διαμηνύει πως «η στελέχωση των ομάδων κρούσεως -των λεγομένων ταγμάτων εφόδου- γίνεται από άτομα τα οποία έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως υπό ιδιαιτέρως σκληρές συνθήκες, προσιδιάζουσες στην εκπαίδευση των υπηρετούντων στις επιλέκτους ειδικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».
Περιγράφοντας την δομή και την λειτουργία της οργάνωσης, το πόρισμα αναφέρει πως «ο πυρηνάρχης της τοπικής οργανώσεως αναφέρεται απευθείας στον βουλευτή της περιοχής (από το μήνα Μάιο του έτους 2012 οπότε η οργάνωση εκπροσωπείται στο ελληνικό Κοινοβούλιο) και ο τελευταίος στην ηγεσία της οργανώσεως από την οποία και λαμβάνει την εντολή ή τελική έγκριση».
Επίσης, όσον αφορά τους Ι. Λαγό, Ν. Μιχαλολιάκο, Χ. Παππά, Η. Κασιδιάρη και Η. Παναγιώταρο «έχουν προκύψει κατά την κρίση μας, αποχρώσες ενδείξεις ενοχής για την αποδιδόμενη σε αυτούς κακουργηματική πράξη, απολύτως δικαιολογούσες την λήψη περιοριστικών της ελευθερίας αυτών μέτρων (προσωρινή κράτηση, περιοριστικοί όροι) κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας».
Τέλος, έπειτα από την έρευνα των δικαστικών αρχών, προέκυψαν και τα εξής:
«Επικεφαλής της στρατιωτικής εκπαιδεύσεως των νεοσυλλέκτων μελών της Χρυσής Αυγής είναι ο βουλευτής Γεώργιος Γερμενής (φέρων αρχικώς τον βαθμό του «λοχαγού» και εν συνεχεία του «ταγματάρχου»). Ο έτερος βουλευτής της ΧΑ Ευστάθιος Μπούκουρας «διατηρεί, διακινεί και αποθηκεύει οπλισμό» (γίνεται λόγος για πιστόλια εργοστασίου κατασκευής Zastava) και έχει απόλυτο έλεγχο της δράσεως των πυρήνων της οργανώσεως στο νομό Κορινθίας, «δίδει εντολή, οργανώνει ή εγκρίνει εκ των υστέρων επιθέσεις κατά αλλοδαπών μεταναστών, περαιτέρω δε εγκρίνει παρανόμους πρακτικές παροχής «προστασίας» από στελέχη της οργανώσεως σε καταστήματα της Κορινθου, του Ξυλοκάστρου και τυου Κιάτου». Για δε τον τρίτο βουλευτή της ΧΑ, Παναγιώτη Ηλιόπουλο από κοινού με τον Γιώργο Γερμενή οι ανακριτές τονίζουν ότι «είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργανώσεως διαδραματίζοντα σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως, σκοπός της οποίας ήταν εξ αρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του Ποινικού Κώδικος)».

Χρυσή Αυγή: Καθαροί οι τραπεζικοί λογαριασμοί των βουλευτών
Όπως τονίζει το κόμμα στην προσωπική του ιστοσελίδα, με εντολή εισαγγελέα ανοίχθηκαν και ελέγχθηκαν κατά τις προηγούμενες μέρες όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.
"Ήταν όλα πεντακάθαρα όπως είχαμε δηλώσει εξαρχής.
Τα κανάλια της διαπλοκής όμως δεν λένε λέξη και αφήνουν να αιωρείται η αθλιότητα περί σκοτεινής χρηματοδότησης. Ανακυκλώνουν τις ίδιες γελοιότητες περί μαύρων ταμείων, κρυμμένων όπλων και τανκς που θα μπουν στη Βουλή", τονίζει η Χρυσή Αυγή.
Όπως προσθέτει "ο Ελληνικός Λαός σύσσωμος γελάει μαζί τους και κατανοεί πως πρόκειται για μια στημένη πολιτική δίωξη κατόπιν εντολής ξένων κέντρων εξουσίας. Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει εις βάρος της ηγεσίας του Κινήματος και όταν αυτή η μεγάλη φούσκα σκάσει, θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όσους παρέβησαν τον όρκο και το καθήκον τους. Κάθε ώρα που περνάει, αποκαλύπτεται η αθλιότητα της ξενόδουλης κυβέρνησης του Μνημονίου και των υπαλλήλων των τοκογλύφων".

Άρθρο του Νίκου Μιχαλολιάκου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού – «Βρίσκομαι στα κελιά της… τιμής»
Άρθρο από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και βρίσκεται προφυλακισμένος, συνέγραψε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος απέρριψε αναφανδόν τις κατηγορίες που προσάπτουν τόσο στον ίδιο όσο και στην Χρυσή Αυγή.
Ολόκληρη το κείμενο του Ν. Μιχαλολιάκου:
«ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ
"Στην ανάγκη να στέκεσαι γενναίος
Στην καθημερινή σου ζωή πρόσχαρος
Όταν σε χειροκροτούν
να στέκεσαι απαθής
και όταν σε αποδοκιμάζουν
ασάλευτος σαν βράχος"
Έμελλε μετά από 33 χρόνια να διαβώ και πάλι το κατώφλι των φυλακών και πίσω από τα κάγκελα να χαράζω γραμμές και να γράφω λόγια σε ένα κομμάτι χαρτί. Τότε ήμουν ένας νέος αγωνιστής και σήμερα ο επικεφαλής μιας ομάδος 18 βουλευτών του κοινοβουλίου. Μικρή η διαφορά... Όταν το καθεστώς νοιώσει ότι κινδυνεύει από ΙΔΕΕΣ, τότε όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.
Όπως λεπτομέρεια είναι για την εξουσία, που τελικά είναι μία και μοναδική, ότι η δίωξή μας είναι ξεκάθαρα μία δίωξη ΠΟΛΙΤΙΚΗ και αν υπήρχαν ακόμη αμφιβολίες περί τούτου και μόνο το γεγονός ότι προφυλακίστηκε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ένα μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, τα λέει όλα. Θέλουν να κτυπήσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αυτός είναι ο σκοπός τους. Υπό κατηγορίαν ευρίσκονται συνολικά 6 βουλευτές μας και αυτό μέχρι στιγμής... Απέναντι στις δικολαβίστικες και ξεκάθαρα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ μεθοδεύσεις είναι γεγονός ότι στάθηκαν αρκετές γενναίες φωνές ακόμη και της αριστεράς, οι οποίες και τις κατέκριναν και τις κατήγγειλαν ως παράνομες. Η επίσημη αριστερά όμως και οι "δημοκράτες" πασών των αποχρώσεων σιώπησαν εκκωφαντικά, δείχνοντας πόσο υποκριτές είναι και πόσο κάλπικος, όταν μιλούν για νόμους, σύνταγμα και δικαιώματα. Δεν τους περιμέναμε διαφορετικούς, αφού γνωρίζαμε ότι δεν είναι τίποτε άλλο από θλιβερά αποπαίδια άλλοι του Στάλιν και άλλοι της Γκιλοτίνας του τουλάχιστον έντιμου Ροβεσπιέρου.
Μας κατηγορούν ως... εγκληματική οργάνωση χωρίς στοιχεία, χωρίς τίποτε. Στην πραγματικότητα το μεγάλο μας ΕΓΚΛΗΜΑ είναι ότι σε μία διεφθαρμένη χώρα είχαμε το θάρρος να φωνάξουμε και να το φωνάξουμε μέσα στη ίδια τη βουλή, που αποτέλεσε για δεκαετίες την χωματερή σκανδάλων, να φωνάξουμε ότι πρέπει να μπουν οι κλέφτες φυλακή και όσο για την δικαιοσύνη επί τόσα χρόνια τι έκανα για τα τόσα σκάνδαλα; ΤΙΠΟΤΕ! Και εάν δεν μπορούσε να κάνει θα μπορούσε να μη σιωπά και ΣΙΩΠΟΥΣΕ και η σιωπή είναι συνενοχή!
Το μεγάλο μας έγκλημα είναι ότι μιλήσαμε για ΕΘΝΟΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΙΜΗ στην εποχή του εθνομηδενισμού της παγκοσμιοποίησης, στην εποχή της σαπίλας και της διαφθοράς και το ακόμη μεγαλύτερο έγκλημά μας είναι ότι μας αγκάλιασε και μας αγκαλιάζει ακόμη δυστυχώς γι' αυτούς, ένα σεβαστό τμήμα του Λαού, εκατοντάδες χιλιάδες ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, που ευρίσκονται μαζί μας στην ουσία την Ιδεατή της Αληθείας, στα κελιά της Τιμής.
Μας φοβούνται γιατί φοβούνται τις Ιδέες, γιατί οι Ιδέες είναι πιο δυνατές ακόμη και από μεραρχίες τεθωρακισμένες, γιατί γνωρίζουν ότι η ΠΙΣΤΗ είναι πιο δυνατή και από την φωτιά.
Ας το πάρουν απόφαση, δεν θα τελειώσουν με την Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή έχει πλέον ριζώσει σε πόλεις και σε χωριά, σε δρόμους και σε πλατείες, σε εφηβικές καρδιές και σε ασπρομάλληδες έφηβους. Η στόχευση αυτής της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ διώξεως προφανής. Γράφει στην Καθημερινή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2013, ο Γ.Π. Τερζής: "Ανακούφιση στο κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και στο ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε στην Ουάσιγκτον η είδηση της προφυλάκισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής".
Όμως, παρακάτω, στο ίδιο κείμενο ο αρθρογράφος τονίζει ότι: "Στο κυβερνητικό στρατόπεδο αποτελεί πλέον συνείδηση ότι η αρχική αισιοδοξία περί... αυτόματης διάλυσης της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να σταθεί...".
ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΙΣΤΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Την Τρίτη θα απολογηθεί ο Γ. Ρουπακιάς
Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο Γ. Ρουπακιάς, ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Ο 45χρονος δράστης, ο οποίος ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος, αναμένεται να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με την δικαστική έρευνα, τα ευρήματα καταδεικνύουν τον ενεργό ρόλο του Γ. Ρουπακιά στην σύνθεση και στην έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής.

Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Θα δείξουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή – Δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να δείξει στην ελληνική κοινωνία τι εστί Χρυσή Αυγή εξέφρασε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι οι έρευνες για την Χ.Α. είναι σε εξέλιξη.
Όπως είπε ο κ.Κεδίκογλου, η δολοφονία του Π.Φύσσα ενήργησε ως καταλύτης για την κινητοποίηση και τις έρευνες των Αρχών.
Επιπλέον, σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία αιφνιδιάστηκε από την είσοδο στη Βουλή μιας εγκληματικής οργάνωσης που έπαιζε με τον αντισυστημικό της χαρακτήρα.
«Είχαμε άλλα κρούσματα βίας πολύ πριν τη ΧΑ, είχαμε τη διείσδυση βίας, δεν κάνω εξίσωση, αλλά διαπίστωση. Η βία είχε διεισδύσει στην κοινωνία μας σε ένα επικίνδυνο βαθμό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κεδίκογλου, ο οποίος χαρακτήρισε ακατανόητη την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διακοπεί η χρηματοδότηση της ΧΑ.
«Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αποσπασματική, το θέμα της άρσης χρηματοδότησης πρέπει να γίνει άμεσα, μπορούμε να δεχθούμε και το τεκμήριο της αθωότητας και να είναι με αναστολή η άρση χρηματοδότησης» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών.
«Αποκλείεται. Προτεραιότητά μας είναι να ολοκληρώσουμε την έξοδο της χώρας μας από την κρίση» σημείωσε ο κ.Κεδίκογλου.

«Όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική πρωτοβουλία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Εναντίον της νομοθετική πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προαναγγέλλει την κατάθεση δικής του πρότασης.
Επικαλούμενος λόγους δημιουργίας δεδικασμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ αξιώνει μία νομοθετική ρύθμιση, η οποία αφενός θα φωτογραφίζει την Χρυσή Αυγή και αφετέρου, θα αποφεύγει την εφαρμογή σε παράταιρες υποθέσεις…
Ως εκ τούτου, διασπάζοντας το συνταγματικό τόξο, ο ΣΥΡΙΖΑ επίκειται να καταψηφίσει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία προβλέπει την αναστολή της χρηματοδότησης ενός κόμματος, όταν ηγετικά στελέχη ή μερίδα βουλευτών αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Εν συνεχεία, στην Κουμουνδούρου επεξεργάζονται το ενδεχόμενο υποβολής μίας νέας πρότασης, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις πτυχές του ζητήματος της Χρυσής Αυγής, διεκδικώντας μία συνολική λύση, η οποία θα εφαρμόζεται ωστόσο, μόνο στην εν λόγω υπόθεση.
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προβεί σε κύκλο διερευνητικών επαφών με έτερα κόμματα, που ασπάζονται τις ίδιες ανησυχίες…

Δικαστικό αίτημα για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Σ. Μπούκουρα ζήτησαν με αίτημά τους προς την Βουλή, οι Ανακριτές, που χειρίζονται την υπόθεση του ακροδεξιού κόμματος.
Ειδικότερα, έπειτα από τις καταθέσεις νέων μαρτύρων – κλειδιά, οι δύο Ανακριτές, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, κρίνουν απαραίτητη την άρση της ασυλίας των τριών προαναφερθέντων βουλευτών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή τους σε έκνομες πράξεις.

Eνήμερος ο Μιχαλολιάκος για την δολοφονία Φύσσα
Με έγκριση του Νίκου Μιχαλολιάκου φέρεται να οπλίστηκε το χέρι του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Αυτό υποστήριξαν ενώπιον του ανακριτή οι προστατευόμενοι μάρτυρες που πλέον στην δικογραφία αναφέρονται ως "Μάρτυρας Γ΄" και "Μάρτυρας Δ΄".  Οι μαρτυρίες φέρονται να δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκοντας κι άλλους βουλευτές. Ο ανακριτής έχει στα χέρια του και άλλη μία κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα με στοιχεία στη δικογραφία "Μάρτυρας Ε΄".
Την ίδια στιγμή, νέες έρευνες για τη Χρυσή Αυγή προανήγγειλε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέων διώξεων καθώς και να κληθούν σε νέες συμπληρωματικές απολογίες οι βουλευτές Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος και Ν.Μίχος.
Αναλυτικά, ο "μάρτυρας Γ`", που κατέθεσε ότι ανήκε στο "σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις", φέρεται να υποστήριξε πως η δολοφονία Φύσσα ήταν "αποφασισμένη" και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος. Ο εν λόγω μάρτυρας, μπήκε στο "πρόγραμμα Κένταυρος" της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του κατονομαζόμενου μη κατηγορούμενου βουλευτή που ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης , ενώ μετά την απόλυσή του από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, "μπήκα στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, τον οποίο αποτελούσαν 300-400 άτομα".
Ο Κ.Π εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι στα φροντιστήρια της μητέρας του φοιτούν παιδιά εφηβικής ηλικίας τα οποία προσπαθούσε να προσηλυτίσει", είπε στην κατάθεσή του στον ανακριτή σύμφωνα με πληροφορίες. Δίνοντας συγκεκριμένα oνόματα βουλευτών φέρεται να είπε στον ανακριτή: "Με εντολή του Γιάννη Λαγού μπαίναμε σε καταστήματα μεταναστών που πουλούσαν μεταχειρισμένα κινητά, και τους απειλούσαμε για να τα κλείσουν, και κάποια από αυτά έκλεισαν. Ο ταξίαρχος Παππάς μας προέτρεπε για τους λαθρομετανάστες: Σκοτώστε τους, σφάξτε τους και μην χαμπαριάζετε", υποστήριξε επίσης.
Μάλιστα, προέβη σε καταγγελία "βόμβα" αναφορικά με τον γγ της Χρυσής Αυγής: "Από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο είχε δοθεί εντολή όπου βρίσκαμε τον Περίανδρο και τον Π. (παλιό λοχαγό της Χ.Α.) να τους καθαρίσουμε".
Κυρίως στην Κορινθία όπου η Χ.Α. έχει μεγάλη δύναμη, αναφέρεται ο μάρτυρας  Δ΄ που προσήλθε να καταθέσει.  Ο ίδιος, κατά δήλωσή του, ήταν στέλεχος εκεί έως το 2012.   Βουλευτής  του κόμματος στο νομό είναι ο Ευστάθιος Μπούκουρας, ενώ υπεύθυνος για την περιφέρεια Κορίνθου είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος. Υπαρχηγός ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι σχέσεις Κασιδιάρη-Μπούκουρα δεν ήταν καλές.
Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής είναι σε γνώση κάθε περιστατικού. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι ο εν λόγω βουλευτής "έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα" και ότι "σ` ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές, υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα".
Ο "μάρτυρας Δ" φέρεται επίσης να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, "οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν".
Πάντως, σήμερα το πρωί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας εμφανίστηκε αυτοβούλως στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δηλώνοντας ότι θέτει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ο κ.Μπούκουρας χαρακτήρισε τον μάρτυρα Δ’ ψευδομάρτυρα.
Ο βουλευτής ανέφερε ονομαστικώς τον μάρτυρα Δ, που τον είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του στον ανακριτή, ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών».
Μπλούζες προέλευσης από χώρες της ανατολικής Ασίας πωλούσε η Χρυσή Αυγή στο κατάστημα του Ηλία Παναγιώταρου, σύμφωνα με έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες που ανακρίθηκε από  τις αρχές.

Κασσιδιάρης: Με συνέλαβαν για μην βγω δήμαρχος Αθηναίων
Για σχέδιο της κυβέρνησης, προμελετημένο από καιρό, με στόχο της εξάλειψη της Χρυσής Αυγής και κίνητρο τον φόβο της δυναμικής της που αυξανόταν συνεχώς, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασσιδιάρης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι ΒΕΡΓΙΝΑ της Μακεδονίας ο βουλευτής της ΧΑ αναφέρει πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν η αφορμή της πολιτική τους δίωξης, αφού ο Μάκης Βορίδης, σε τηλεοπτικά πλατό, μιλούσε καιρό πριν την δολοφονία για χαρακτηρισμό της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να απομακρυνθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Χαρακτήρισε τις διώξεις αντισυνταγματικές, τονίζοντας πως προήλθαν μετά από σημαντικές πιέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Συνέχισε υπογραμμίζοντας πως ο πραγματικός λόγος των συλλήψεων έχει να κάνει πέρα από τα υψηλά δημοκοπικά του ποσοστά, με την υποψηφιότητα του στο Δήμο Αθηναίων, αλλά και τη δυναμική που φαίνεται να έχει ο ίδιος ως προς την διεκδίκησή του.
Σχετικά με την προφυλάκιση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και των Βουλευτών Λαγού και Παππά, φάνηκε βέβαιος πως άμεσα θα αποφυλακιστούν.

Προς σύγκλιση Ολομέλειας των Εφετών για τη μη προφυλάκιση των στελεχών της Χρυσής Αυγής
Την ίδια ώρα, τριγμούς στη δικαιοσύνη προκαλεί η απόφαση των ανακριτών Σπύρου Γεωργουλέα και Χρήστου Παπακώστα για την επιβολή μόνον περιοριστικών όρων στους τρεις βουλευτές της ΧΑ, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, να δρομολογεί τις διαδικασίες για τη σύγκλιση Ολομέλειας των Εφετών.
Για τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκο, Η. Κασιδιάρη, Η. Παναγιώταρο, Χ. Παππά, Γ. Λαγό και Ν. Μίχο προωθείται άρση της ασυλίας την ίδια στιγμή.  Έχουν ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή οι ποινικοί φάκελοι. Παράλληλα και νέες έρευνες για τη Χρυσή Αυγή προαναγγέλλει σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Αναλυτικά, η σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών της Αθήνας στοχεύει στο να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής ο οποίος θα αναλάβει τη σκυτάλη των ερευνών μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των απολογιών που οδήγησαν στην προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, των βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.
Να σημειωθεί πως παραμένει ανοιχτό ενδεχόμενο να επεκταθεί η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, επιβαρύνοντας βουλευτές ή άλλα στελέχη του κόμματος, εάν διαπιστωθεί ότι έχουν ποινική εμπλοκή σε κάποια από τις 32 δικογραφίες που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Μένει να διερευνηθεί αν ο ηγετικός πυρήνας της ΧΑ σχετίζεται με την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση.

Το μεσημέρι της Κυριακής τρια ακόμη άτομα προσήχθησαν, ύστερα από αστυνομικές έρευνες σε δύο σπίτια  στους Αμπελόκηπους και στο Βύρωνα. Βρέθηκαν ένα μεταλλικό μαχαίρι, χειροπέδες καθώς επίσης και ένα κομπιούτερ, και μια καραμπίνα μη λειτουργική χωρίς άδεια, έξι καραμπίνες,  πέντε αεροβόλα, ένα περίστροφο, δύο μπιστόλια αερίου, ένα μαχαίρια και laptop.  Για να καταθέσει οδηγήθηκε και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, η οποία αφέθηκε ελεύθερη και στην οποία ανήκει το διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους

Αυτή την εβδομάδα θα ανοίξουν οι προσωπικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη και του Χρήστου Παππά και όπως εκτιμούν οι αρχές θα βρεθούν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Ο κ. Μιχαλολιάκος ο οποίος μέχρι χθες μοιραζόταν το κελί με τον Γιάννη Λαγό φέρεται να ζήτησε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να μεταφερθεί ο Λαγός σε ξεχωριστό κελί και να συγκατοικήσει με τον υπαρχηγό της ΧΑ, Χρ. Παππά.

Στο μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε ο κατηγορούμενος που θεωρείται "κλειδί", για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για τον 37χρονο Γιάννη Άγγο, που παραδόθηκε χθες στην Αντιτρομοκρατική. Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο Αγγος ήταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, το βράδυ της δολοφονίας. Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες κλήσεις - που έκανε με το τηλέφωνο της συζύγου του- ήταν αυτός που ειδοποίησε εμπλεκομένους στην υπόθεση, τις επίμαχες ώρες. Ο Γιάννης Άγγος, ζήτησε να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο, αίτημα που ο ανακριτής έκαν δεκτό προσδιορίζοντας το «ραντεβού» τους για τη Τρίτη.

Άλλες πληροφορίες του Σαββάτου αναφέρουν ότι σφαίρα 7,62 χιλιοστών προσπάθησε να περάσει στον Νίκο Μιχαλολιάκο η Ελένη Ζαρούλια την πρώτη μέρα που βρισκόταν στην αντιτρομοκρατική. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα που διαβιβαστεί στη βουλή.

Νέα κατάθεση την Πέμπτη από τον Ρουπακιά
Την Πέμπτη θα γίνει η μεταγωγή του Γιώργου Ρουπακιά που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου στα δικαστήρια Πειραιά προκειμένου να δώσει συμπληρωματική καταθεση στον ανακριτή. Ο Ρουπακιάς βρίσκεται μόνος του στο κελί και προαυλίζεται και μόνος του. Η πεθερά του κατηγορούμενου για τη δολοφονία στο Κερατσίνι  τονίζει ότι "τόσο αυτή όσο και η κόρη της είναι αθώες".

Στις 17 Οκτωβρίου η απολογία της υποψήφιας βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Θ.Σκορδέλη
Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε για τις 17 Οκτωβρίου η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και φερόμενη ως «αγανακτισμένη κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα», Θέμις Σκορδέλη μέσω του δικηγόρου της.
Η κα.Σκορδέλη, η οποία δεν εμφανίστηκε στο αυτόφωρο, κατηγορείται για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σημειώνεται ότι το κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί και για ρατσιστική επίθεση εις βάρος Αφγανών.
Σε πρόσφατη έρευνα στο σπίτι της, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής, 18 κροτίδες, δύο φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές σπιτιών και υπηκοότητα Αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές, βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό, πρόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και δύο τσάντες με προϊόντα απομίμησης και κλεψίτυπα CD και DVD.

Νέα ευρήματα στο Α.Τ. Αρτέμιδας για πρώην φρουρό βουλευτή της Χ.Α.
Νέα αντικείμενα που ενοχοποιούν τον αστυνομικό, πρώην φρουρό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδας, όπου υπηρετούσε ο συγκεκριμένος αστυνομικός.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε ένα φοριαμό που ήταν κλειδωμένος, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τσαντάκι που ανήκε στον ανθυπαστυνόμο και το οποίο περιείχε 10.000 ευρώ μετρητά, βιβλιάρια καταθέσεων και δύο «φιξάκια», πιθανόν με ηρωίνη.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός, μετά την απολογία του για τα αδικήματα που είχε συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση χθες.
Για τα νέα ευρήματα σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Νίκος Δένδιας: Υπήρξαν διεφθαρμένοι αστυνομικοί που συνεργάζονταν με τη ΧΑ
Και νέες έρευνες για τη Χρυσή Αυγή προαναγγέλλει σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
«Υπήρξαν διεφθαρμένοι αστυνομικοί που συνεργάζονταν με τη Χ.Α.», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.
«Οι έρευνες δεν σταματούν μόνο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τις οποίες έγιναν προσωρινές κρατήσεις» τονίζει και προσθέτει πως «ό,τι είναι δυνατόν να διερευνηθεί, θα διερευνηθεί και δεν θα μείνει τίποτα που να μην ελεγχθεί». Ο υπουργός επιβεβαιώνει ότι «διεφθαρμένοι αστυνομικοί, μεταξύ άλλων, συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή» και γι’ αυτό η πολιτική εντολή είναι «πλήρης κάθαρση, ώστε να μην υπάρχει υπόνοια σκιάζουσα τη μεγάλη πλειοψηφία των εντίμων αστυνομικών».
Ο κ. Δένδιας τονίζει ότι συνιστά προσβολή για τη Ν.Δ. το να διανοείται και μόνο κάποιος πως είναι δυνατόν να αποτελέσει κοινοβουλευτικό εταίρο της Χρυσής Αυγής, κάνει γνωστό ότι στο εξής δεν θα απαντά σε ερωτήσεις του συγκεκριμένου κόμματος, από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι υπάρχει ζήτημα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ χαρακτηρίζει εξαιρετικά μικρόψυχη την αντιμετώπιση του θέματος από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο να επωφεληθεί πολιτικά η κυβέρνηση.

Τι λέει στην κατάθεση της η σύντροφος του Π. Φύσσα
Ως ψυχρό, αψυχολόγητο και εντελώς αναίτιο χαρακτηρίζει το δολοφονικό χτύπημα εναντίον του Παύλου Φύσσα το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου η σύντροφός του στην κατάθεσή της. Η φίλη του Π. Φύσσα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα και αποκαλύπτει ότι δεν έδωσε προανακριτική κατάθεση, όχι γιατί αδυνατούσε λόγω του σοκ που είχε υποστεί, αλλά γιατί δεν την κάλεσε κανείς αν και είχε δώσει το τηλέφωνό της σε μία αστυνομικό.
Στην κατάθεσή της, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Realnews, η 27χρονη κοπέλα μιλά για σαφείς παραλείψεις αστυνομικών της ΔΙΑΣ που λίγο πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα «καθόντουσαν χαλαρά όλοι μαζί σαν μια παρέα» με μια ομάδα μαυροφορεμένων ατόμων. «Όταν φτάσαμε γωνία Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας, βάλαμε τον φίλο μας τον Χ... σε ένα ταξί γιατί δεν αισθανόταν καλά. Εκείνη τη στιγμή είδαμε να καταφθάνουν 4 ή 5 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Όλες είχαν πλήρωμα 2 ατόμων. Μας είδαν, έστριψαν μέσα στην Κεφαλληνίας και κατευθύνθηκαν προς το "Κοράλλι". Πριν φτάσουν όμως εκεί, σταμάτησαν σε μία ομάδα μαυροφορεμένων ατόμων (γύρω στους 15) που είχαν μαζευτεί στο σημείο. Δεν μπόρεσα να δω αν τους μιλούσαν. Δεν ήταν παραταγμένοι οι αστυνομικοί, ούτε σχημάτισαν κάποιο προστατευτικό κλοιό. Καθόντουσαν χαλαρά όλοι μαζί, σαν να ήταν παρέα. Κάποιοι αστυνομικοί είχαν κατέβει από τις μηχανές τους και είχαν βγάλει και τα κράνη τους» είπε η κοπέλα. Περιγράφοντας τα τελευταία λεπτά λίγο πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναφέρει: «Ξαφνικά από την Κεφαλληνίας βγήκαν 7 με 8 άτομα, ηλικίας 35 με 40 ετών, περίπου, όλοι εύσωμοι, φορούσαν μαύρα ρούχα, κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια, κάποιοι όχι. Δεν είδα αν κρατούσαν κάτι στα χέρια τους. Με δυνατές φωνές κατευθύνθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα αγόρια της παρέας. Τότε εγώ γύρισα πίσω να κοιτάξω τις συνέβαινε. Κατάλαβα ότι κατευθύνονταν προς τα παιδιά, γύρισα πίσω και πήγα τρέχοντας στους αστυνομικούς που βρισκόντουσαν στην Κεφαλληνίας. Ούρλιαζα λέγοντας πως οι φίλοι μας κινδυνεύουν και τους παρακαλούσα να έρθουν να μας βοηθήσουν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν αστυνομικό ψηλό και πολύ σωματώδη, άγρια φυσιογνωμία, τετράγωνο πρόσωπο να μου λέει "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι πάρα πολλοί". Μόνο μια κοπέλα αστυνομικός και ένας άνδρας αστυνομικός, πολύ νεαρός, ήταν οι μόνοι από την αστυνομική δύναμη που κινήθηκαν πεζοί προς το σημείο που βρίσκονταν οι φίλοι μου και κινδύνευαν. Ταυτόχρονα πήγα κι εγώ προς το σημείο που είχα αφήσει τον Παύλο. Δεν ξέρω τι έκαναν στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί γιατί τότε ήταν που είδα τον Παύλο μαχαιρωμένο...».

Ελεύθερος ο απόστρατος - Τι υποστήριξε
Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε το Σάββατο ο απόστρατος αξιωματικός, με ρόλο-κλειδί  στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου φάνηκε ότι συνομίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά, λίγο πριν και λίγο μετά το φονικό στο Κερατσίνι.
Ο αποκαλούμενος, μεταξύ των γνωστών του ως «απόστρατος», που αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα σήμερα με απαγόρευση εξόδου από την χώρα, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι το επίμαχο βράδυ έγινε κάλεσμα σε «Τάγμα εφόδου» στις 11.00 πριν δηλαδή την δολοφονία του μουσικού.
Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος έλαβε γραπτό μήνυμα από τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη «που μας καλούσε στην τοπική». Έτσι τηλεφώνησε στον Ρουπακιά για να τον ρωτήσει εάν ξέρει κάτι και εκείνος του απάντησε ότι δεν ξέρει. Ακολούθως ο «απόστρατος» τηλεφώνησε στον Γιώργο Πατέλη -που είναι προσωρινά κρατούμενος- και όπως υποστηρίζει τον ρώτησε «κύριε Γιώργο τι μας θέλετε;». Ο Πατέλης, κατά τον συγκατηγορούμενο του, του ζήτησε χωρίς να του εξηγήσει «σε 10 λεπτά να είμαι στην τοπική».
Ο 52χρονος «απόστρατος», όπως τον αποκαλούσαν - είχε υπηρετήσει ως έφεδρος στην Αεροπορία και ήταν συνταξιούχος οδηγός των ΕΛΤΑ- είναι εμπλεκόμενος και στην δικογραφία που χειρίζεται η ανακρίτρια Πειραιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και είναι κατηγορούμενος στην δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση» βάση των στοιχείων της άρσης απορρήτου αλλά και της κατάθεσης Ρουπακιά: «Ημουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια, έλαβα τηλέφωνο από τον Δ. απόστρατο των Ενόπλων Δυνάμεων, που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία», είπε ο Ρουπακιάς.

Επιβεβαιώνονται οι επαφές της Χρυσής Αυγής με γερμανικά ναζιστικά κόμματα

Έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαιώνει τις επαφές της Χρυσής Αυγής με το νεοναζιστικό δίκτυο Freie Netzwerk Süd, σύμφωνα με την Deutche Welle.
"Υπάρχουν επαφές μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του NPD (Εθνικό Κόμμα), αναφέρεται στο έγγραφο ως απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) που κατετέθη τον περασμένο Μάρτιο.
Σύμφωνα με το έγγραφο, οι σημαντικότεροι εταίροι του NPD είναι τα σχήματα των ομοϊδεατών του στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία.
Το υπουργείο Εσωτερικών, πάντως, δεν έχει στην κατοχή του στοιχεία για τον αριθμό των οπαδών του κόμματος στη χώρα.

Ρούνοι και σύμβολα των SS...
Σε μασονικού τύπου οργάνωση με «εσωτερικό κώδικα» και κλειστούς κύκλους παραπέμπουν τα ευρήματα στο σπίτι του «υπαρχηγού» Χρήστου Παππά, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής».
Σε χειρόγραφο βιβλίο υπό τον τίτλο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής», το κεφάλαιο με τον τίτλο «Χρυσή Αυγή» διασαφηνίζεται ως «κίνηση για τη μελέτη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργείας». Και τέλος, ο «Λαϊκός Σύνδεσμος» αναλύεται ως «πολιτική κίνηση για την έρευνα της σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».
Συμπληρωματικό αλλά καθόλου τυχαίο και το σύμβολο που έχουν επιλέξει οι συντάκτες του χειρόγραφου βιβλίου για το εξώφυλλό του: πρόκειται για ένα ρούνο, όπως λέγεται, που κατά κόρον χρησιμοποίησαν οι ναζί. Οι ρούνοι ή ρούνες -όπως προδίδει και το όνομά τους, που προέρχεται από τη λέξη ru κα

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης