Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σε τεχνητό αδιέξοδο θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα τα hedge funds – Πιθανή επιδείνωση του κλίματος στα ομόλογα

Σε τεχνητό αδιέξοδο θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα τα hedge funds – Πιθανή επιδείνωση του κλίματος  στα ομόλογα
Σε σημαντική επιδείνωση του κλίματος στην αγορά και την οικονομία συνηγορούν όλες οι ενδείξεις σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του www.bankingnews.gr.
Με βάση αξιόπιστες πηγές το επόμενο διάστημα οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για τα χειρότερα και ως χειρότερα  θεωρούνται
1)Η μη εκτέλεση του προϋπολογισμού. Ήδη παρατηρούνται αποκλίσεις σε σχέση με το Πρόγραμμα Σταθερότητας τον Μάρτιο.
2)Η παράμετρος αυτή δηλαδή των αποκλίσεων θα ενεργοποιήσει το μεγαλύτερο σχέδιο των hedge funds που είναι να οδηγήσουν την Ελλάδα σε τεχνικό αδιέξοδο.
Με βάση πληροφορίες από πηγές σε hedge funds και αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες αναφέρεται ότι «ήρθε η ώρα να αποδειχθεί η αλήθεια να τεστάρουμε τις πραγματικές προθέσεις  της ΕΕ και του ΔΝΤ» Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά θα πρέπει να αναμένεται το επόμενο διάστημα επιδείνωση του κλίματος στην αγορά ομολόγων με πιθανό ενδεχόμενο να καταγραφούν νέα ιστορικά υψηλά κοινώς δηλαδή να σπάσει εκ νέου το φράγμα των 400 μονάδων βάσης.
Ποιος είναι ο στόχος των hedge funds; Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές οι short οι οποίοι συνεχίζουν να διατηρούν αξιόλογες θέσεις στα ελληνικά CDS θα επιδιώξουν να οδηγήσουν στα όρια , στα άκρα την Ελλάδα προκαλώντας ακόμη και τεχνική χρεοκοπία.
Επειδή η τεχνική χρεοκοπία λόγω του μηχανισμού ΕΕ με ΔΝΤ θα αποφευχθεί αυτό που θα συμβεί είναι να υπερακοντιστεί το spread ώστε  η Ελλάδα να μην μπορεί να δανεισθεί.
Έτσι η χώρα θα  ζητήσει να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Ποια θα μπορούσαν να είναι τα ακραία σενάρια.
Το επόμενο διάστημα οργανωμένα hedge funds και επενδυτικές τράπεζες αρχίζουν να επιτίθενται στο spread επιθετικότερα εκτοξεύοντας το προς τις 400 μονάδες βάσης.
Θα στηριχθούν και στο ότι ήδη αρχίζουν να υπάρχουν αποκλίσεις στον προϋπολογισμό.
Ο στόχος τους είναι διπλός να τεστάρουν τις πραγματικές προθέσεις της ΕΕ , πολλοί ξένοι αμφισβητούν ότι η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα ώστε να υποχρεώσουν η χώρα να οδηγηθεί στο ΔΝΤ.
Επίσης και σύμφωνα με πηγή στο Λονδίνο σε ένα από τους μεγαλύτερους brokers αναφέρεται ότι προβληματίζονται και θεωρούν ότι το επόμενο διάστημα οι τιμές των ομολόγων στην Ελλάδα θα υποχωρήσουν περαιτέρω.
Σε αυτό το αρνητικό κλίμα έρχονται να προστεθούν και οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς που θεωρούν ότι ίσως τα επιτόκια που δανείσθηκε η Ελλάδα πρόσφατα να θεωρούνται άκρως ελκυστικά σε σχέση με αυτά που μπορεί να εμφανισθούν στην αγορά.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr
petros@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης