Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά Β -1Β πέταξαν στα όρια της αποστρατικοποιημένης ζώνης στην Κορέα

Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά Β -1Β πέταξαν στα όρια της αποστρατικοποιημένης ζώνης στην Κορέα
Με βάση το The Aviationist, η επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ είναι ενδιαφέρουσα σε σχέση με τις συνηθισμένες τακτικές για 4 λόγους....
Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B πέταξαν  στα όρια της αποστρατικοποιημένης ζώνης στην Κορέα και πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι οι πτήσεις αυτές διαφέρουν σε σχέση με το παρελθόν.
Λίγο πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ήταν έτοιμος να απευθυνθεί στα Ηνωμένα Έθνη, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-1Β Lancer των ΗΠΑ, συνοδευόμενα από μαχητικά αεροπλάνα, πέταξαν στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από την θαλάσσια περιοχή  ανατολικά της Βόρειας Κορέας .
Η πτήση ήταν το πιο απομακρυσμένο βόρειο τμήμα της αποστρατικοποιημένης ζώνης που χωρίζει τη Βόρεια και Νότια Κορέα ενώ ποτέ αεροπλάνο ή βομβαρδιστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ δεν έχει πετάξει στον 21ο αιώνα, πάνω από αυτή την περιοχή τόνισε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με το Reuters, τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1B Lancer απογειώθηκαν  από το Guam και οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις F-15C Eagle προήλθαν από την Okinawa της Ιαπωνίας.
Το Πεντάγωνο αντιμετωπίζει με την δέουσα σοβαρότητα την «απερίσκεπτη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας».
«Αυτή η αποστολή είναι μια επίδειξη της αμερικανικής αποφασιστικότητας και ενός σαφούς μηνύματος ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πολλές στρατιωτικές επιλογές για να νικήσει οποιαδήποτε απειλή" δήλωσε  εκπρόσωπος του Πενταγώνου
Η ζώνη DMZ η αποστρατικοποιημένη ζώνη είναι μια λωρίδα γης που διασχίζει την Κορεατική Χερσόνησο κοντά στο 38ο παράλληλο, χωρίζοντας τη Βόρεια Κορέα από τη Νότια Κορέα.
Δημιουργήθηκε το 1953, μετά την ανακωχή που τερμάτισε τον Κορεατικό πόλεμο.



Με βάση το The Aviationist, η επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ είναι ενδιαφέρουσα σε σχέση με τις συνηθισμένες τακτικές για 4 λόγους:

1) Είναι το πλέον απομακρυσμένο βόρειο τμήμα της αποστρατικοποιημένης Ζώνης (DMZ) οποιοδήποτε αεροσκάφος ή βομβαρδιστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ δεν έχει πετάξει σε αυτή την ζώνη στον 21ο αιώνα.
2) Σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες ενέργειες, η τελευταία πτήση πραγματοποιήθηκε νύχτα, γι 'αυτό δεν ήταν μια επίδειξη δύναμης που οργανώθηκε για να πάρουν μερικές ς φωτογραφίες.
3)Κανένα συμμαχικό αεροσκάφος δεν είναι γνωστό ότι συμμετείχε στην αποστολή, ενώ οι περισσότερες από τις προηγούμενες αποστολές Β-1 κοντά στην Κορεατική Χερσόνησο περιλάμβαναν επίσης την ROKAF (Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας της Κορέας) ή / και την JASDF συμμαχική Δύναμη).
4)Ήταν μια δουλειά αυστηρά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ: κανένα αεροσκάφος του αμερικανικού ναυτικού F-35B δεν έλαβε μέρος στην επιχείρηση αυτή τη φορά, παρόλο που οι μοίρες STOVL (Short Take Off Vertical Landing) του Joint Strike Fighter συμμετείχαν σε όλες τις πρόσφατες επιχειρήσεις στην Β. Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης