Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Financial Times: Στο -3,8% θα κλείσει η ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2013 - Χαμηλότερα των εκτιμήσεων της τρόικας - Ελαφρώς κάτω από το 1% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2014

tags :
Financial Times: Στο -3,8% θα κλείσει η ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2013 - Χαμηλότερα των εκτιμήσεων της τρόικας - Ελαφρώς κάτω από το 1% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2014
H ύφεση της ελληνικής οικονομίας φτάνει προς το τέλος της. Τα ανωτέρω υποστηρίζει κορυφαίος παράγοντας του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στους Financial Times.
Όπως τονίζει, η 6ετής ύφεση της ελληνικής οικονομίας πλησιάζει προς το τέλος της. Ταυτόχρονα, σημειώνει πως πλέον για το τρέχον έτος, 2013, η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί λιγότερο έναντι των επίσημων προβλέψεων της τρόικας.
H ύφεση για το σύνολο του 2013 δεν θα ξεπεράσει το 3,8%, παρά τις επίσημες προβλέψεις της τρόικας για συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ στο 4,2% φέτος.
"Μπορούμε να προσδοκούμε στην ανάκαμψη για το επόμενο έτος. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2014 θα κινηθεί ελαφρώς χαμηλότερα του 1%", σημειώνει ο Έλληνας αξιωματούχος.
Την ίδια ώρα, συνεχίζει το δημοσίευμα της βρετανικής οικονομίας, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές χαιρετίζουν τις θετικές ενδείξεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ειδική αναφορά κάνουν στην επιβράδυνση της μείωσης των λιανικών πωλήσεων, στις κρατήσεις των ξενοδοχείων, στην πληρότητα των εστιατορίων και στην αύξηση των πωλήσεων στον κλάδο του αυτοκινήτου. Παράλληλα, ο δείκτης μεταποίησης στην Ελλάδα, για τον μήνα Αύγουστο, ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 44 μηνών. Αλλά οι oικονομολόγοι προειδοποιούν: H ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα είναι εξαιρετικά εύθραυστη μετά την πρωτοφανή ύφεση των τελευταίων ετών.
"H ελληνική οικονομία βρίσκει νέα ισορροπία", δηλώνει ο Μ. Μασουράκης, κορυφαίος αναλυτής της Alpha Bank. Όπως εξηγεί, τα θεμέλια για την ανάκαμψη μπαίνουν. Αλλά θα είναι μια ανάκαμψη χωρίς πιστωτική βελτίωση. Επομένως, παραμένει αμφίβολη η επιτυχία αυτής της ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης