Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παράδοξο – Από την μια προωθείται το ακαταδίωκτο για τους τραπεζίτες και από την άλλη η δικαιοσύνη διερευνά 32 υποθέσεις

Παράδοξο – Από την μια προωθείται το ακαταδίωκτο για τους τραπεζίτες και από την άλλη η δικαιοσύνη διερευνά 32 υποθέσεις
Όμως η χορήγηση ενός δανείου με πιστωτικά κριτήρια δεν μπορεί να δαιμονοποιείται δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.
Ένα παράδοξο και ταυτόχρονα υποκριτικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο το ελληνικό banking.
Από την μια διερευνώνται 32 υποθέσεις από την ελληνική δικαιοσύνη δανείων που χορήγησαν οι τράπεζες στο παρελθόν.
Από την άλλη σε συνεννόηση με την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση φέρνει νόμο όπου θα θεσπίζεται το ακαταδίωκτο δηλαδή θα υπάρχει ασυλία για δάνεια τα οποία πρακτικά θα αναδιαρθρωθούν στο μέλλον.
Προφανώς η αντίφαση από την μια να διερευνώνται 32 υποθέσεις και από την άλλη να προωθείται σε νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών αποδεικνύει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά καθώς με όρους κεντρικής κυβέρνησης δόθηκε στο παρελθόν ένα λάθος μήνυμα στους έλληνες εισαγγελείς που διερευνούν όλες τις υποθέσεις.
Ψάξτε το παρελθόν των τραπεζιτών και κάθε δάνειο που έχει καταρρεύσει κυνηγήστε τους.
Αυτή η «πολιτική εντολή» ήταν το εγκληματικό λάθος, το τραπεζικό λάθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δικαστές και οι εισαγγελείς πήραν μια γενική εντολή, οι περισσότεροι δικαστές δεν γνωρίζουν την λειτουργία του banking.
Πριν πολλά χρόνια υποστήριζε ένας τραπεζίτης «εάν οι τραπεζίτες ήταν δικαστές οι τράπεζες θα ήταν στάσιμες και εάν οι δικαστές ήταν τραπεζίτες η δικαιοσύνη θα είχε εκσυγχρονιστεί»
Ορισμένα παραδείγματα περιπτώσεων που έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις καταδεικνύουν ότι η δικαιοσύνη δεν λειτούργησε όπως ο ιστορικός.
Ένας ιστορικός κρίνει τα γεγονότα με τις παραδοχές του τότε, δεν αποτιμά τα γεγονότα με τους κανόνες του σήμερα.
Οι εισαγγελείς ωσάν μετά Χριστό προφήτες, γνώστες κατόπιν εορτής κρίνουν και παραπέμπουν με τους όρους του σήμερα και όχι με τις παραδοχές της εποχής που χορηγήθηκαν δάνεια.
Ορισμένα παραδείγματα
1)Η περίπτωση της Alpha bank όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη η διοίκηση της για την υπόθεση ΔΟΛ.
Το βασικό επιχείρημα του εισαγγελέα που έστειλε την υπόθεση στην δικαιοσύνη ήταν ότι χορηγήθηκαν δάνεια σε μια εταιρία που δεν πληρούσε τα κριτήρια δηλαδή τον ΔΟΛ.
Όταν η Alpha bank έδωσε τα δάνεια στον ΔΟΛ το Βήμα π.χ. ήταν η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Ελλάδα και τα διαφημιστικά της έσοδα της επέτρεπαν να αποπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις.
Θα υποστηρίξουν ορισμένοι ότι οι τραπεζίτες θα έπρεπε να προγνώσουν σε ένα δυσμενές σενάριο τι θα συμβεί αλλά εάν οι τραπεζίτες γνώριζαν το 2008 τι θα συμβεί το 2017 δεν θα ήταν τραπεζίτες αλλά υπερφυσικές οντότητες που προβλέπουν το μέλλον και ίσως γνωρίζουν ακόμη και πότε θα πεθάνουν.
2)Οι ποινικές διώξεις κατά του Προβόπουλου του πρώην διοικητή της ΤτΕ και της πρώην διοίκησης της Πειραιώς για την υπόθεση ομολόγων του Κοινού ταμείου που αφορά αποθεματικά ασφαλιστικών Ταμείων.
Κατηγορούνται οι εμπλεκόμενοι ότι γνώριζαν το 2009 ότι το 2012 θα υπάρξει το PSI+ γνώριζαν μετά 3 χρόνια ότι θα υπάρξει κούρεμα ομολόγων.
Προφανώς πρόκειται για ένα αστήρικτο επιχείρημα το οποίο θα καταπέσει με ευκολία στο δικαστήριο.
Δεν έχει καμία νομική ή ουσιαστική βαρύτητα και σίγουρα ουδείς κινδυνεύει από την υπόθεση αυτή.
3)Η στοχοποίηση Μιχάλη Σάλλα του πρώην προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς η οποία έχει ένα μοναδικό στόχο…
Να χρησιμοποιηθεί το όνομα Σάλλα που έχει μεγάλη σημειολογία και συμβολικότατα στην κοινωνία ως αντιπερισπασμός από την κυβέρνηση η οποία φέρνει ακόμη ένα χείριστο πακέτο μέτρων.
Πως η κυβέρνηση θα συγκαλύψει την αποτυχία, θα φέρει στο προσκήνιο διώξεις κατά κορυφαίων τραπεζιτών «χτυπάμε τις ελίτ είναι το θέαμα προς την κοινωνία καθώς ο περιούσιος άρτος… βρίσκεται σε νηστεία».
Με τυχοδιωκτικά παραμύθια η κυβέρνηση ρίχνει στην βορρά της κοινωνίας τον Σάλλα γνωρίζοντας ότι… ο Σάλλας δεν μπορεί να καταδικαστεί καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικά κακουργηματική πράξη.
4)Πολλά τα παραδείγματα όπου η δικαιοσύνη στην προσπάθεια της να δείξει νομικό ζήλο λαμβάνει αποφάσεις περί δικαίων και αδίκων.
Πολλές από τις υποθέσεις που έχουν παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη θα έπρεπε να πάνε σε αρχείο.
Κάθε δικαστής έχει την αυτονομία να δρα εκτελώντας το λειτούργημα του, οι δικαστές δεν έχουν όλοι πάρει γραμμή από την κυβέρνηση και είναι πιόνια παίζοντας σε ένα σενάριο συνωμοσίας.
Όχι δεν υπάρχει σχέδιο συνωμοσίας.
Ένας δικαστής παίρνει την εντολή να διερευνήσει την υπόθεση και ένα κεντρικό όργανο παίρνει αυτή την υπόθεση και την παραπέμπει αυτό γίνεται υπάρχει διευθυντήριο στην δικαιοσύνη για να εξυπηρετεί αλλότρια κυβερνητικά σχέδια.

Συμπέρασμα

Οι τραπεζίτες δεν ζητούν να είναι στο απυρόβλητο.
Όμως η χορήγηση ενός δανείου με πιστωτικά κριτήρια δεν μπορεί να δαιμονοποιείται δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.  
Με την ίδια λογική τα NPEs έχουν φθάσει στα 108 δισεκ. όπερ σημαίνει περίπου 80.000 δάνεια χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μικρά.
Με αυτό τον ρυθμό το 3456 Μετά Χριστόν θα έχουν όλες οι υποθέσεις διεκπεραιωθεί και θα έχει απονεμηθεί δικαιοσύνη.
Έως τότε ίσως θα ήταν προτιμότερο να κλείσουμε τις τράπεζες και να επιστρέψουμε στην ανταλλακτική οικονομία ώστε να είμαστε ασφαλείς από τους δαιμονικούς τραπεζίτες.
Η δαιμονοποίηση των τραπεζιτών είναι το πιο οικτρό λάθος μιας ελεύθερης οικονομίας.
Όπου υπάρχει απάτη η δικαιοσύνη να είναι αμείλικτη.
Αλλά να κατηγορούνται για δάνεια που χορήγησαν πριν 5 ή 10 χρόνια είναι αντιληπτό ότι έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης