Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με δήλωση δέσμευσης για το 2018….η περιβόητη λύση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, χωρίς αποτίμηση στις 22/5

Με δήλωση δέσμευσης για το 2018….η περιβόητη λύση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, χωρίς αποτίμηση στις 22/5
Με βάση καλά ενημερωμένη πηγή στις 22 Μαΐου του 2017 απλά θα συμφωνηθεί ένα πλαίσιο με πολιτικούς όρους για την αναδιάρθρωση του χρέους
Δήλωση δέσμευσης για το 2018…θα είναι τελικώς η περιβόητη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η οποία μάλλον θα συμφωνηθεί στο Eurogroup στις 22 Μαΐου του 2017.
Ως προς την αξιολόγηση, είναι προφανές ότι παρά τις προθέσεις και διαθέσεις, υπάρχουν προβλήματα ωστόσο είναι 100% βέβαιο ότι ενώ δεν θα κλείσει 7 Απριλίου σε έκτακτο Eurogroup έως τις 28 Απριλίου θα έχει επέλθει συμφωνία.
Όμως το ζήτημα του χρέους που αποτελεί ακανθώδες βασικό ζήτημα για την Ελλάδα και την βιωσιμότητα του χρέους και την οικονομία…. οι δανειστές έχουν αποφασίσει να διευθετήσουν το ζήτημα με μια δήλωση δέσμευσης….
Συγκεκριμένα εάν καταληκτικό Eurogroup συνολικής συμφωνίας είναι η 22 Μαΐου του 2017 στην ανακοίνωση του Eurogroup θα υπάρχει μια αναφορά ότι τα ευρωπαϊκά κράτη δεσμεύονται… για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Η δέσμευση αυτή όμως θα παραπέμπει στο 2018 και προφανώς δεν θα αναφέρονται μέτρα ή αποτιμήσεις των μέτρων αυτών ή θα αναλύεται η επίδραση τους στο ελληνικό χρέος.
Με βάση καλά ενημερωμένη πηγή στις 22 Μαΐου του 2017 απλά θα συμφωνηθεί ένα πλαίσιο με πολιτικούς όρους για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Όμως τίθενται τα εξής ερωτήματα

1)Θα πρόκειται για πολιτική δέσμευση των ευρωπαίων προς την Ελλάδα για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Αυτή η πολιτική δέσμευση θα είναι επαρκής όμως ώστε να αλλάξει η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ (DSA);

2)Το ΔΝΤ θα μπορεί μόνο με μια πολιτική δέσμευση να αλλάξει την εξαιρετικά αρνητική έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος – το έχει χαρακτηρίσει ως εξαιρετικά μη βιώσιμο – και με ποια μεθοδολογία θα αναλύσει εκ νέου την βιωσιμότητα του χρέους;

3)Πολιτική δέσμευση προς την Ελλάδα παρείχαν οι ευρωπαίοι στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2016 στο τακτικό Eurogroup όταν ανέλυσαν τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Σε τι θα διαφέρει η νέα πολιτική δέσμευση;

4)Η Γερμανία ξεκάθαρα αποδυνάμωσε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος όταν αρνείται κατά τρόπο απόλυτο το πάγωμα των τόκων και την κεφαλαιοποίησης τους – δηλαδή αποπληρωμή τόκων αργότερα -.
Μόνο με νέα επιμήκυνση του χρέους κατά 3 ή 5 χρόνια δεν μπορεί το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο.

5)Είναι ξεκάθαρο ότι όχι μόνο η Γερμανία αλλά πολλά κράτη δεν επιθυμούν λύση τώρα στο ελληνικό χρέος και όπως εύστοχα παρατηρεί αξιόπιστη πηγή… η τελική λύση για το ελληνικό χρέος θα είναι πολιτικό bonus στον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης