Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια συμπληρώνουν το καταστροφικό έτος για τις ασφαλιστικές εταιρείες

tags :
Fitch: Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια συμπληρώνουν το καταστροφικό έτος για τις ασφαλιστικές εταιρείες
Η Fitch υπολογίζει τις συνολικές απώλειες των ασφαλιστικών μεταξύ 70 δισεκ. και 100 δισεκ. δολάρια
Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην πολιτεία της Καλιφόρνια έρχονται να συμπληρώσουν ένα καταστροφικό έτος για τις εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου, σχολιάζει σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν θα προχωρήσει σε υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας ή προοπτικών επαναξιολόγησης (outlook).
Οι πυρκαγιές της Καλιφόρνια, σε συνδυασμό με τους φονικούς τυφώνες «Harvey», «Irma» και «Maria», θα καταστήσουν το 2017 ένα από τα πιο «δαπανηρά» έτη στην ιστορία των Η.Π.Α., σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια που θα δοθούν θα αποκατάσταση των ζημιών και ανακούφιση των πληγέντων.
Η Fitch υπολογίζει τις συνολικές απώλειες των ασφαλιστικών από τα παραπάνω, μεταξύ 70 δισεκ. και 100 δισεκ. δολάρια.
«Οι πυρκαγιές της Καλιφόρνια τον Οκτώβριο του 2017, είναι η πιο δαπανηρή καταστροφή από πυρκαγιές στην ιστορία των Η.Π.Α..
Η πιο πρόσφατη εκτίμηση κάνει λόγο για ζημίες ύψους 8 δισεκ. δολάρια για τις ασφαλιστικές, αλλά οι συνολικές οικονομικές απώλειες είναι σημαντικά μεγαλύτερες.
Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε 245.000 στρέμματα, προκαλώντας 43 θανάτους και 185 τραυματισμούς», επισημαίνεται.
Σε ό,τι αφορά στους καταστροφικούς τυφώνες, υπενθυμίζεται ότι η Moody's ανέφερε σε έκθεσή της τον Οκτώβριο πως οι απώλειες των ασφαλιστικών εταιρειών από τα συμβόλαια που πρέπει να αποζημιωθούν, θα ανέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.
Βέβαια, τόσο για τις ασφαλιστικές όσο και για τις αντασφαλιστικές, ο οίκος υπογράμμιζε πως διαθέτουν τα κεφάλαια να αντέξουν το οικονομικό πλήγμα.
Ο οίκος σημείωνε πως ο τυφώνας «Maria» θα αποτελέσει ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα για το ήδη ταλανιζόμενο Πουέρτο Ρίκο, καθώς οι ζημίες ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τα 95 δισεκ. δολάρια!
Το ελάχιστο ποσό ανέρχεται σε 45 δισεκ. δολάρια.
Η πρόβλεψη είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί προς το παρόν και αφορά 40 δισεκ. σε υποδομές, όπως δρόμους, δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, ενώ τα υπόλοιπα 55 δισεκ. αφορούν τις περιουσίες των άτυχων πολιτών.
Επίσης, η Moody's υπολογίζει το κόστος των ακριβώς προηγούμενων τυφώνων «Irma» και «Harvey» σε πάνω από 150 δισεκ., συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης