Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Ο Thomsen έδειξε ότι το ΔΝΤ «μαλακώνει» τη στάση του για το ελληνικό χρέος

tags :
Citigroup: Ο Thomsen έδειξε ότι το ΔΝΤ «μαλακώνει» τη στάση του για το ελληνικό χρέος
Αυτή η στάση θα μπορούσε να διευκολύνει τη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους
Στην τελευταία συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Poul Thomsen, ισχυρίστηκε ότι μια "σημαντική παράταση" στις λήξεις του ελληνικού χρέους θα ήταν αρκετή για να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητά του.
Μάλιστα, ο Thomsen δήλωσε ότι η διάρκεια των νέων αναδιαρθρωμένων δανείων συζητείται τώρα και σίγουρα δεν θα είναι 100 χρόνια.
Αυτές οι δηλώσεις καταδεικνύουν ότι το ΔΝΤ "μαλακώνει" τη στάση του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας απλώς μεγαλύτερες διάρκειες παρά με πρόσθετες περιόδους χάριτος / μειώσεις επιτοκίων, σύμφωνα με τη Citigroup.
Μάλιστα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας θεωρούν ότι αυτή η στάση θα μπορούσε να διευκολύνει τη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους.
Μάλιστα, η Citigroup υπενθυμίζει ότι το ΔΝΤ είχε δεσμευτεί τον Ιούλιο για ένα προληπτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης (stand-by) ύψους 1,3 δισ. για την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνηθούν πρόσθετα μέτρα ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίους πιστωτές.
Η σχετική έκθεση του ΔΝΤ τον Ιούλιο ανέφερε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο από το Eurogroup δεν επαρκούν για να καταστήσουν το χρέος βιώσιμο και ζήτησαν μεγαλύτερες παρατάσεις, περιόδους χάριτος και μειώσεις επιτοκίων, καθώς και έναν αυτόματο μηχανισμό που συνδέει την αποπληρωμή του χρέους με το ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης