Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αυξήθηκε ο δανεισμός των τουρκικών τραπεζών το α' 6μηνο 2017

tags :
Fitch: Αυξήθηκε ο δανεισμός των τουρκικών τραπεζών το α' 6μηνο 2017
Ο οίκος αναμένει οι τουρκικές τράπεζες να αντλήσουν από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές 50 με 55 δισ. δολάρια το επόμενο 12μηνο
Ο εξωτερικός δανεισμός των τουρκικών τραπεζών αυξήθηκε περαιτέρω το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, κατά 9 δισ. δολάρια στα 172 δισ. δολάρια το τέλος του Ιουνίου 2017, αναφέρει σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος εκτιμά ωστόσο ότι η τρέχουσα ρευστότητα του συστήματος είναι επαρκής για την αποπληρωμή των ομολόγων, ειδικά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Πάνω από το μισό χρέος, ήτοι 96 δισ, δολάρια, είναι ομόλογα βραχυπρόθεσμης ωρίμανσης, επισημαίνεται.
Με βάση τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, η Fitch αναμένει οι τουρκικές τράπεζες να αντλήσουν από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές επιπλέον 50 με 55 δισ. δολάρια το επόμενο 12μηνο, τη στιγμή που η ρευστότητά τους επαρκεί για αποπληρωμή χρέους 85 με 90 δισ. δολάρια την ίδια χρονική περίοδο.
Όπως διευκρινίζει ο οίκος, η παρατεταμένη απώλεια της πρόσβασης στις αγορές θα δημιουργούσε σημαντικούς κινδύνους για τη ρευστότητα των τουρκικών τραπεζών, αλλά και για τα εξωτερικά οικονομικά της γειτονικής μας χώρας, γενικότερα.
Οι τράπεζες της Τουρκίας είναι οι κύριοι εξωτερικοί δανειολήπτες, καθώς αποτελούν το 40% του εξωτερικού χρέους της χώρας!
Η καθαρή δανειακή θέση του κλάδου είναι σχεδόν μηδενική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης