Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με το μεγαλύτερο discount από το 2002 οι ευρωπαϊκές μετοχές έναντι των αμερικανικών και το ευρώ

tags :
Με το μεγαλύτερο discount από το 2002 οι ευρωπαϊκές μετοχές έναντι των αμερικανικών και το ευρώ
Οι μετοχές του δείκτη Stoxx Europe 600 διαπραγματεύονται 1,8 φορές με βάση το P/BV - τιμή προς λογιστική αξία - σε σχέση με το 3,2 φορές στην Wall Street....
Την ώρα που οι ευρωπαϊκοί δείκτες προσπαθούν να υψώσουν αναχώματα έναντι των ανησυχιών για το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, την ίδια ώρα που διατυπώνονται ανησυχίες για τον τρόπο διοίκησης Trump και το όριο του αμερικανικού χρέους, αρκετοί αναλυτές τονίζουν το discount που διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές μετοχές σε σχέση με τις μετοχές στην Wall Street στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι μετοχές του δείκτη Stoxx Europe 600 διαπραγματεύονται 1,8 φορές με βάση τον δείκτη P/BV δηλαδή τιμής προς λογιστική αξία, σχεδόν 50% χαμηλότερα  από εκείνο των μετοχών του δείκτη S&P 500 που διαμορφώνεται στο 3,2.
Οι αμερικανικές μετοχές είναι σχεδόν 56% ακριβότερες από τις ευρωπαικές με βάση τον δείκτη χρηματιστηριακής τιμής προς λογιστική αξία.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο χάσμα από τότε που ξεκίνησε η παρακολούθηση των δεδομένων από το Bloomberg το 2002.


Τα κέρδη που έχουν προσφέρει οι αμερικανικές μετοχές από τότε που ξεκίνησε η αγορά ταύρων το 2009 έχει διευρύνει την απόσταση μεταξύ των δύο αγορών, ενώ η πρόσφατη μεταβλητότητα έχει καταστήσει τα παράγωγά τους πιο ακριβά σε σχέση με την Ευρώπη.



Εντούτοις, φαίνεται ότι τα στοιχεία για τα μακροοικονομικά δεδομένα της Ευρώπης κυμαίνονται και υπολείπονται από αυτά των ΗΠΑ.

 

Και ίσως ακόμα χειρότερα, η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου κυριαρχεί (ακριβώς όπως και το 2013), με το ευρώ να "καταστρέφει" τις σχετικές αποδόσεις του δολαρίου.



Αλλά φυσικά, αυτό που συμβαίνει εδώ είναι εκείνο που πραγματικά έχει σημασία...


 
Η επικεφαλής της Fed, J. Yellen και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Draghi την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουν στο Jackson Hole.
Όλοι αναμένουν με αγωνία τις δηλώσεις τους..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης