Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Πώς να προστατέψετε τις χρηματοπιστωτικές αγορές από τις επιθέσεις των hackers

MarketWatch: Πώς να προστατέψετε τις χρηματοπιστωτικές αγορές από τις επιθέσεις των hackers
Η αντιμετώπιση απειλών στον κυβερνοχώρο δεν είναι προαιρετική...
Με τις πρόσφατες αναφορές ότι η κυβέρνηση του Donald Trump και η Μόσχα μπορούν να συνεργαστούν για να μοιραστούν τις μεθόδους ασφάλειας του κυβερνοχώρου -ενδεχομένως αποκαλύπτοντας κρατικά μυστικά σε μια εχθρική δύναμη- οι Αμερικανοί έλαβαν ακόμη μια υπενθύμιση των πολλών και ποικίλων απειλών, σχολιάζει σε άρθρο του-άποψη το MarketWatch, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ενώ είναι καλό που αρχίζει να δίνεται προσοχή στις αδυναμίες του κυβερνοχώρου, οι λύσεις είναι πολύ μακριά από το μοναδικό κρίσιμο δικτυωμένο σύστημα της κοινωνίας μας, το οποίο είναι ευάλωτο στην «πειρατεία».
Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας ιδιαίτερος λόγος να ανησυχούμε για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, ιδιαίτερα των χρηματοπιστωτικών αγορών μας.
Όπως αναφέρει ο οικονομικός ιστότοπος, οι περισσότεροι Αμερικανοί εξακολουθούν να απεικονίζουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές τις χώρας «ως άνδρες με σακάκια σε ένα κτίριο χωρίς παράθυρα στη Wall Street».
«Αυτή η εικόνα είναι ένας αναχρονισμός.
Σχεδόν όλες οι συναλλαγές γίνονται τώρα ηλεκτρονικά, σε μεγάλο βαθμό μέσω αλγορίθμων.
Ωστόσο, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να πραγματοποιήσει συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές των Η.Π.Α., δημιουργήσαμε εγγενώς αμέτρητα σημεία πρόσβασης, καθιστώντας αυτές τις αγορές πιο ευάλωτες σε hackers.
Αυτά τα τρωτά σημεία επιτρέπουν στους online οικονομικούς θηρευτές να στοχεύουν σε όλους, από τον μέσο όρο που χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό διαπραγμάτευσης σε εξελιγμένους επενδυτές που χρησιμοποιούν αλγοριθμική συναλλαγή σε συνδυασμό με άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση στα συστήματα των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι δε τελευταίοι είναι ευρέως γνωστοί ως έμποροι υψηλής συχνότητας.
Οι απειλές που θέτουν οι χρηματοοικονομικές μας αγορές από τους hackers δεν έχουν ξεπεραστεί εντελώς από τη βιομηχανία.
Στην πραγματικότητα, περίπου το 40% των μεγάλων χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων ετησίως προϋπολογίζει 10 εκατ. δολάρια ή και περισσότερο για την ασφάλεια των πληροφοριών.
Ωστόσο, πολλές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις δεν φαίνεται να διαθέτουν επαρκή προστασία στον κυβερνοχώρο».
Δεδομένου του διασυνδεδεμένου χαρακτήρα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, είμαστε μόνο τόσο ισχυροί όσο ο ασθενέστερος κρίκος της αλυσίδας, σχολιάζεται.
Εάν ένας hackers που χρηματοδοτείται από το κράτος πρόκειται να διεισδύσει σε ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο ή να ανταλλάξει και να επικεντρωθεί όχι στη λήψη κλοπών αλλά στην πρόκληση δημόσιου χάους, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά.
Η ταυτόχρονη κατάρρευση της εμπιστοσύνης θα μπορούσε να προκαλέσει συντριβή της αγοράς από ανθρώπους που επιδιώκουν γρήγορα να μετατρέψουν περιουσιακά στοιχεία σε μετρητά ή ακόμα και να προκαλέσουν νέα οικονομική κρίση!
«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στο πρόβλημα και δεν μπορούμε να αναιρέσουμε την κίνηση προς ηλεκτρονική διαπραγμάτευση.
Η λύση είναι η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας να δεσμευτούν να συνεργαστούν από κοινού για να επιταχύνουν γρήγορα την χρηματοπιστωτική μας ασφάλεια στην χρηματοπιστωτική μας αγορά με την εμπορική μας υποδομή.
Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται από όλες τις ρυθμιστικές αρχές να προσλαμβάνουν πραγματικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με σύγχρονη εμπειρία και λογικούς μισθούς και να δημιουργούν νέα τμήματα σε αυτές τις ρυθμιστικές αρχές για να τους φιλοξενήσουν.
Σημαίνει ότι το Κογκρέσο θεσπίζει νέο νόμο για να διευκρινίσει ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι βασικό ζήτημα για τη δημοσιονομική ρύθμιση και ότι ο αντίκτυπος κάθε νέας ρύθμισης θα πρέπει να περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη ανάλυση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτή η ρύθμιση θα επηρεάσει την προστασία του κυβερνοχώρου.
Αυτό σημαίνει ότι, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές παρέχουν όλο και περισσότερο βοήθεια στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με τη χρήση νέων χρηματοπιστωτικών τεχνολογιών, θα πρέπει επίσης να προσφέρουν στις επιχειρήσεις βοήθεια για την αντιμετώπιση απειλών στον κυβερνοχώρο.
Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία έτοιμων στρατηγικών για τις μικρές επιχειρήσεις για εφαρμογή και συστάσεις για εργολάβους που μπορούν να προσληφθούν για την εφαρμογή αυτών των στρατηγικών.
Και αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση του Donald Trump δεσμεύεται να ολοκληρώσει όλα αυτά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ιδανικά όσο το τέλος του 2018.
Οι προτάσεις αυτές δεν θα είναι εύκολο να εφαρμοστούν, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι προϋπολογισμοί των δημοσιονομικών ρυθμιστικών αρχών έχουν ήδη προσδεθεί.
Η αντιμετώπιση απειλών στον κυβερνοχώρο δεν είναι προαιρετική.
Αν δεν λάβουμε γρήγορα ενεργά μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου στις χρηματοπιστωτικές αγορές μας»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης