Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
S&P 500
2.506,65
0,11%
FTSE 100
7.275,25
0,30%
DAX
12.561,79
0,02%
Nikkei 225
20.299,38
1,96%
ATHEN
762,86
0,27%
  • 22:12 - Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο
  • 22:12 - Γεροβασίλη: Θα υλοποιήσουμε τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση
  • 22:11 - Σε υψηλό 2,5 ετών έναντι του ελβετικού φράγκου το ευρώ - Έφθασε στα 1,156 φράγκα
  • 22:11 - Αβραμόπουλος στο CNN: Το κυβερνοέγκλημα είναι ένα εργαλείο γεωπολιτικής στρατηγικής που απειλεί την παγκόσμια τάξη
  • 22:11 - Τελευταία ευκαιρία για τον Schulz - Προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος
 

Morgan Stanley: Γιατί η FED αλλάζει τη ρητορική της για τη νομισματική πολιτική

Morgan Stanley: Γιατί η FED αλλάζει τη ρητορική της για τη νομισματική πολιτική
Ο Redeker προσπαθεί να εξηγήσει πώς προέκυψε αυτή η αλλαγή στάσης, αναθεωρώντας τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley
"Η αγορά έχει παραμορφωθεί", υποστηρίζει ο Hans Redeker, αναλυτής του κλάδου forex στον αμερικανικό οίκο Morgan Stanley, επιχειρώντας να εξηγήσεις στους επενδυτές και πελάτες του τί ακριβώς συμβαίνει και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αλλάξει προσφάτως τη ρητορική της για τα επιτόκια. Τουλάχιστον δια στόματος διάφορων στελεχών, αν όχι επίσημα...
Πράγματι, από εκεί που τα τελευταία πρακτικά της Federal Reserve μιλούσαν για μια ακόμη επιτοκιακή αύξηση μέσα στο 2017 -από το εύρος του 1-1,25% σήμερα- συν μείωση του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας μέχρι το τέλος του έτους, σειρά στελεχών πλέον ζητά να καθυστερήσει τη λήψη αποφάσεων.
Ο Redeker προσπαθεί να εξηγήσει πώς προέκυψε αυτή η αλλαγή στάσης, αναθεωρώντας τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley.
Πλέον, γράφει, οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως κρατούν μια πιο επιφυλακτική στάση που αφήνει την εντύπωση μιας συντονισμένης προσέγγισής τους απέναντι στην ξαφνική αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα.
Αντηχώντας έτσι τις ανησυχίες της Citigroup, ο Redeker παρατηρεί ότι, σε αντίθεση με το 2015, "η αύξηση αυτή αρχικά οδήγησε σε μια μικρή υποχώρηση του επενδυτές μπροστά στο ρίσκο των μετοχών, η οποία εξασθένισε, για να επανέλθει τώρα που οι τράπεζες εκ νέου έχουν αρχίσει να ανησυχούν.
"Είναι ο χαμηλός πληθωρισμός παγκοσμίως που υποδηλώνει ότι είναι αναπόφευκτη μεν μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αλλά οι τράπεζες φαίνονται διατεθειμένες να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι... να ωριμάσουν οι συνθήκες", σημειώνει ο Redeker.
Βέβαια, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά χρήματος "έχουν σταθερά στοιχηματίσει ενάντια στην αποφασιστικότητα της Fed, ελπίζοντας ότι οι νομισματικές αρχές των ΗΠΑ θα συνθηκολήσουν μπροστά στις αγορές για άλλη μια φορά".
Αξίζει να σημειωθεί ότι για αρκετά χρόνια, οι αγορές έχουν υποστεί μια υπερβολικά αισιόδοξη Fed που τελικά αναγνωρίζει τη δύναμη των αποπληθωριστικών δυνάμεων.
Ωστόσο, αυτή τη φορά μπορεί να υπάρξει μια αλλαγή, κατά τον Redeker.
"Η αδυναμία των ΗΠΑ και η μείωση των παγκόσμιων αποπληθωριστικών πιέσεων μπορεί να έχουν βελτιώσει δραματικά τις πιθανότητες της Fed να δράσει ορθά", τονίζει.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 18/07/2017 - 02:00
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS