Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η Fed θα αποσύρει ρευστότητα 600 δισ από τις αγορές - Ο S&P 500 θα καταρρεύσει -60%

tags :
Phoenix Capital: Η Fed  θα αποσύρει ρευστότητα 600 δισ από τις αγορές -  Ο S&P 500 θα καταρρεύσει -60%
Μετά από μήνες τροφοδότησης νέου κεφαλαίου στην αγορά, οι εισροές κεφαλαίων σε παγκόσμιο επίπεδο επιβραδύνθηκαν δραματικά την περασμένη εβδομάδα
Η απόφαση της Fed να μειώσει τη ρευστότητα και να αυξήσει τα επιτόκια, θα επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες στην παγκόσμια αγορά, όπως υποστηρίζει στην τελευταία της ανάλυση η επενδυτική εταιρεία Phoenix Capital και προβλέπει ότι σε ένα πολύ δυσμενές σενάριο θα μπορούσε ο S&P 500 να υποχωρήσει -60% στις 1000 μονάδες.
Πιο αναλυτικά στην ανάλυση της αναφέρει:
Οι παγκόσμιες εισροές ιδίων κεφαλαίων μπορεί να έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο.
Οι bull αγορές οδηγούνται από τα νέα κεφάλαια: χρειάζονται περισσότερα χρήματα από περισσότερους αγοραστές, για να αυξηθούν οι τιμές των μετοχών.
Ωστόσο, φαίνεται ότι οι επενδυτές παγκοσμίως αρχίζουν να προβληματίζονται.
Μετά από μήνες τροφοδότησης νέου κεφαλαίου στην αγορά, οι εισροές κεφαλαίων σε παγκόσμιο επίπεδο επιβραδύνθηκαν δραματικά την περασμένη εβδομάδα.
Και όχι μόνο λίγο ... αλλά πολύ.



Αυτό είναι ένα σημαντικό σημάδι προειδοποίησης για τις bull μετοχές, σε διεθνές επίπεδο.
Συν το γεγονός ότι η Fed αυξάνει τα επιτόκια και μειώνει τη ρευστότητα από τις αγορές, μία σίγουρη συνταγή για να δημιουργηθεί μία αναστάτωση σε μετοχές και ομόλογα.
Όσον αφορά το τελευταίο αυτό σημείο ...
Η Fed έχει πλέον ανακοινώσει ότι αντί να συνεχίσει να επενδύει εκ νέου τα έσοδα από τα ομόλογα που έχουν λήξει, κάθε μήνα 10 δισεκατομμύρια δολάρια (6 δισ. δολάρια σε κρατικά ομόλογα και 4 δισ. δολάρια σε ενυπόθηκα δάνεια) θα τα αποσύρει από το σύστημα αντί να τα επαναεπενδύει.
Με άλλο τρόπο, κοιτώντας μπροστά, η Fed θα αποσύρει κάθε μήνα 10 δισ. δολάρια από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Το ποσό αυτό θα αυξηθεί κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο τρίμηνο του 2017 (με αποτέλεσμα τη μηνιαία απόσυρση ρευστότητας σε 20 δισ. δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2017) και άλλα 10 δισ. δολάρια το επόμενο τρίμηνο (με αποτέλεσμα τη μηνιαία ανάληψη ρευστότητας σε 30 δισ. δολάρια το 1ο τρίμηνο του 2018).
Με απλά λόγια, σύμφωνα με το ισχύον σχέδιο Fed θα προχωρήσει:
1) Στην απόσυρση ρευστότητας ύψους 90 δισ. δολαρίων το 2017 (3 μήνες 10 δισ. δολαρίων το μήνα και 3 μήνες 20 δισ. δολαρίων το μήνα).
2) Στην απόσυρση ρευστότητας ύψους 510 δισ. δολαρίων το 2018 (τρεις μήνες 30 δισ. δολάρια το μήνα, τρεις μήνες 40 δισ. δολάρια το μήνα και έξι μήνες 50 δισ. δολάρια το μήνα).
Αυτό σηματοδοτεί την ΠΡΩΤΗ φορά τα τελευταία 8 χρόνια που η Fed δεν θα παρέχει ενεργά ρευστότητα στις αμερικανικές αγορές.
Αυτό το σημάδι είναι και το κορυφαίο για την επερχόμενη φούσκα της χρηματιστηριακής αγοράς;

Κατά την Phoenix Capital ο S&P 500 θα μπορούσε δραματικά να υποχωρήσει στις 1000 μονάδες ή πτώση -60%



Μία συντριβή έρχεται...
Και οι έξυπνοι επενδυτές θα τη χρησιμοποιήσουν για να κάνουν στην κυριολεξία περιουσίες από αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης