Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Politico: Η Βρετανία θα μπορούσε να αποπληρώσει το ελληνικό χρέος στο ΔΝΤ με αντάλλαγμα τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Politico: Η Βρετανία θα μπορούσε να αποπληρώσει το ελληνικό χρέος στο ΔΝΤ με αντάλλαγμα τα μάρμαρα του Παρθενώνα
Θα μπορούσε να είναι ενας τρόπος επίλυσης του ζητήματος για να σταματήσει η αντιπάθεια και ο θυμός ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές της

Την εξωφρενική άποψη που θέλει τη Βρετανία να αποπληρώνει το ελληνικό χρέος προς το ΔΝΤ ύψους 1,6 δισ ευρώ με αντάλλαγμα την διακοπή της διεκδίκησης των μαρμάρων του Παρθενώνα που βρίσκονται στο βρετανικό Μουσείο, εξέφρασε ο0 αρθρογράφος του Politico, Jonathan Foreman.
Όπως υποστηρίζει ο Foreman, "αυτός θα μπορούσε να είναι ενας τρόπος επίλυσης του ζητήματος για να σταματήσει η αντιπάθεια και ο θυμός ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές τους".
Ο "ευρηματικός" αρθρογράφος υπογραμμίζει πως η Βρετανία δεν είναι ένας από τους θυμωμένους δανειστές της ευρωζώνης. Κι αυτό γιατί οι δύο χώρες Ελλάδα και Βρετανία, έχουν βαθιά ιστορική διασύνδεση. Το "δώρο", όπως χαρακτηρίζει ο  Foreman, την ανταλλαγή, θα ήταν δείγμα της δυνατής συμπόνιας των Βρετανών προς τον ελληνικό λαό.
Ο Foreman, διευκρινίζει πάντως, ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα άφηνε ποτέ να εννοηθεί πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δικαίωμα στη διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Και καταλήγει λέγοντας ότι η "συνεργασία" αυτή θα γινόταν αποκλειστικά στο πλαίσιο της εκτίμησης που τρέφουν οι δύο χώρες μεταξύ τους, καθώς η Βρετανία έχει βοηθήσει την Ελλάδα και στο παρελθόν…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης