Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα είναι η δύναμη που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από αυτό το αδιέξοδο

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα είναι η δύναμη που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από αυτό το αδιέξοδο
«Θα είμαστε έτοιμοι όποτε γίνουν εκλογές να οδηγήσουμε την μεγάλη μας Παράταξη πάλι σε μια μεγάλη εκλογική νίκη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης
«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η δύναμη που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από αυτό το αδιέξοδο που δυστυχώς έχουμε περιέλθει», ανέφερε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης.
Μιλώντας στο 5ο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα ο κ. Μητσοτάκης, συμπλήρωσε ότι «θα το κάνουμε όχι μόνο στα λόγια.
Θα το κάνουμε με πρόγραμμα, με σχέδιο, με κοστολογημένες δράσεις σε  όλους τους τομείς της πολιτικής δράσης που μας αφορούν.
Το έχουμε κάνει στα 4 Προσυνέδρια μέχρι σήμερα και αυτό κάναμε και σήμερα.
Αυτό θα κάνουμε και στα υπόλοιπα Προσυνέδρια και αυτό θα κάνουμε και στο Τακτικό μας Συνέδριο, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, που θα σηματοδοτήσει την επισημοποίηση του Προγράμματός μας και τολμώ να πω την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Γιατί θα είμαστε έτοιμοι όποτε γίνουν εκλογές να οδηγήσουμε την μεγάλη μας Παράταξη πάλι σε μια μεγάλη εκλογική νίκη»
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στη μεγάλη καταστροφή που βίωσε η πατρίδα μας αυτές τις τελευταίες μέρες, με τους 19 νεκρούς, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων, την αμέριστη στήριξή σε όλους τους συμπολίτες μας στη Δυτική Αττική, στη Μάνδρα, στη Νέα Πέραμο που επλήγησαν από μια πρωτοφανή φυσική καταστροφή.
Επανέλαβε ότι «εμείς δεν είμαστε στην κατηγορία αυτών που με αφορμή μια μεγάλη εθνική τραγωδία θα σηκωθούμε όρθιοι να κουνήσουμε το δάχτυλο, δε θα καταγγείλουμε αβασάνιστα τους κυβερνητικούς για τις ευθύνες που έχουν.
 Όμως, όσο περνάει ο χρόνος και όσο αποτυπώνεται στο συνολικό υποσυνείδητο το μέγεθος αυτής της τραγωδίας, αρχίζουν και ανακύπτουν μια σειρά από ερωτήματα», τα οποία «πρέπει να απαντηθούν το συντομότερο δυνατόν και να αποδοθούν ευθύνες επιχειρησιακές και πολιτικές εκεί που πρέπει».
Έκανε λόγο για ερωτήματα που είναι πολύ συγκεκριμένα, όπως το γιατί δεν ολοκληρώθηκαν εντός του χρονοδιαγράμματος που έθετε η ευρωπαϊκή οδηγία τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών και γιατί  δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα συγκράτησης των εδαφών στο όρος Πατέρα, το οποίο είναι πάνω από τη Μάνδρα, αλλά και το τι έκανε η Πολιτική Προστασία.
«Φοβάμαι ότι κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη και με το να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, μόλις για 10 λεπτά στην περιοχή, χωρίς καν να συζητά με τους κατοίκους, χωρίς καν να μπαίνει στην πόλη της Μάνδρας για να δει το μέγεθος της ζημιάς, για να δείξουν κάποιοι ότι ενδιαφέρονται, δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο σοβαρή πολιτική», είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «ήταν απόντες από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, αλλά  και από τις υπόλοιπες καταστροφές που χτύπησαν τη χώρα τους τελευταίους μήνες».
«Εμείς ως υπεύθυνη και σοβαρή Αντιπολίτευση δεν κουνάμε απλά το δάκτυλο να ζητάμε παραιτήσεις, αλλά προσπαθούμε και εμείς να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού  για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρωτοφανής τραγωδία», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι συστήθηκε μια επιτροπή από ειδικούς οι οποίοι πολύ γρήγορα θα καταλήξουν σε συγκεκριμένα πορίσματα για το τι πήγε στραβά και το τι μπορεί να διορθωθεί στον συνολικότερο σχεδιασμό για τα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής.
Υπογράμμισε ότι οι ευθύνες θα διερευνηθούν, σημειώνοντας πως «αυτό το οποίο λείπει όμως - για άλλη μια φορά -  είναι το πολιτικό θάρρος ανάληψης της πολιτικής ευθύνης».
Αναφερόμενος  στην εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο Πεντάγωνο, είπε ότι αυτό «συνιστά την επιτομή του εξευτελισμού αυτής της Κυβέρνησης» και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα λέγοντας ότι «την επομένη μέρα της εκλογής της Νέας Δημοκρατίας αυτά τα φαινόμενα τελειώνουν, εδώ και τώρα!
Καμία απολύτως ανοχή!
Καμία ανοχή σε τέτοιες άθλιες παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες τραυματίζουν την εικόνα της χώρας, υπονομεύουν το Κράτος δικαίου, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».
Με αφορμή τον τραυματισμό γυναίκας από μια φωτοβολίδα στα Εξάρχεια, διερωτήθηκε ως πότε λοιπόν ακόμα θα κλείνει αυτή η Κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά τα μάτια σε αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και πρόσθεσε «εμείς δεν θα τα κλείσουμε τα μάτια μας φίλες και φίλοι. Δεν θα τα κλείσουμε και δεν θα ανεχθούμε άλλο τέτοιες συμπεριφορές.
Και έχουμε τον τρόπο και την θέληση να το κάνουμε».
Υποστήριξε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει όλες τις επιχειρησιακές δυνατότητες να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα και πολλά ακόμη ακόμη και είπε ότι «κάποιοι της δένουν τα χέρια και κάποιοι θέλουν την Ελληνική Αστυνομία απούσα από τα Εξάρχεια και από άλλους χώρους ανομίας».
Περαιτέρω, αναφέρθηκε στο αντικείμενο του Προσυνεδρίου, μιλώντας για τρεις πυλώνες της Περιφερειακής ανάπτυξης, τον πρωτογενή τομέα, τα μεγάλα έργα υποδομής και τον τρόπο που "αντιλαμβανόμαστε εμείς τις υποδομές", αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης.
Για τη λειτουργία του πρωτογενούς τομέα, αφού ανέφερε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, έκανε πολλά πράγματα στον τομέα αυτό, ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να πάμε μακριά εάν δεν δημιουργήσουμε ένα καινούριο πλαίσιο και μια καινούρια λογική για τα συνεργατικά σχήματα και για τις ομάδες παραγωγών».
Ακόμη, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για τη φορολογία λέγοντας «θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός δύο ετών, το φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός δύο ετών.
Η πρότασή  μας επίσης είναι πως από την στιγμή που έχουμε ψηφισμένο αφορολόγητο, το οποίο από το 2020  θα  κατέβει κάτω από τα 6.000 ευρώ, να έχουμε έναν εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για εισοδήματα μέχρι τις 10.000 για ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και αγρότες ύψους 9%».
Για το κρασί σημείωσε ότι ο φόρος  θα καταργηθεί, αναφέρθηκε στο ρόλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη μετάβαση από μία επιδοτούμενη αγροτική παραγωγή σε μία ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή, μίλησε για τα προγράμματα εκπαίδευσης νέων αγροτών, αλλά και για την τεχνολογία που «μπορεί και πρέπει να μας λύσει πάρα πολλά από αυτά τα προβλήματα και πρωτογενής τομέας είναι έτοιμος για ένα πραγματικό άλμα παραγωγικότητας, υπό την προϋπόθεση ότι θα αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να βελτιώσουμε την παραγωγικότητά του».
 Αναφορά έκανε επίσης και στο γεγονός ότι η Θεσσαλία αντιμετωπίζει διαχρονικά ένα πραγματικό πρόβλημα έλλειψης υδάτινων πόρων, αλλά  στο ζήτημα του Αχελώου.
Για τα έργα υποδομής, αφού είπε ότι όλα όσα ολοκληρώθηκαν τους τελευταίους μήνες και τα τελευταία χρόνια, φέρουν τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας, στάθηκε στο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων οι οποίοι ολοκληρώθηκαν μέσα από τη μορφή των συμβάσεων παραχώρησης, σημειώνοντας ότι «θα είχαν ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα και με πολύ χαμηλότερο κόστος, εάν δεν είχε μεσολαβήσει το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015, το οποίο έβγαλε όλα τα έργα από τον προγραμματισμό τους.
Και κατέληξαν τα έργα αυτά να στοιχίσουν στον Έλληνα φορολογούμενο 500 εκατομμύρια περισσότερο από ότι θα στοίχιζαν εάν δεν είχε μεσολαβήσει ο κύριος Βαρουφάκης και ο κύριος Τσίπρας».
«Εμείς θα εφαρμόσουμε και εδώ πέρα είναι απαραίτητος ο κεντρικός σχεδιασμός, ένα εθνικό σχέδιο υποδομών», εξηγώντας πως αυτό «σημαίνει ότι τα έργα δεν ανακοινώνονται και δεν εξαγγέλλονται απλά σε επίπεδο Υπουργείου αλλά εντάσσονται σε έναν κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό και έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εξαγγελία τους και για την ένταξή τους στο σχεδιασμό την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης».
Για τα μεγάλα έργα, όπως  τόνισε, «θα είμαστε σύντομα έτοιμοι να εξαγγείλουμε τον κατάλογο των έργων τα οποία θεωρούμε εμείς ότι είναι έργα εθνικής προτεραιότητας».
Για τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πιστεύει στην αποκέντρωση και στη δύναμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Και θα το κάνω πράξη όταν με το καλό έρθουμε στην εξουσία», υπογράμμμισε χαρακτηριστικά , σημειώνοντας ότι «στα πλαίσια και της συνταγματικής αναθεώρησης θα προτείνουμε, βλέπω μειωμένο ρόλο για την αποκεντρωμένη διοίκηση, ενίσχυση των περιφερειών και ενίσχυση των Δήμων», αλλά και ότι «  σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση και επειδή είμαι βέβαιος ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές θα ξανά αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο ώστε οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να μην γίνουν με σύστημα απλής αναλογικής».
Κλείνοντας ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι ένα Κόμμα το οποίο αλλάζει, ανανεώνεται, μπολιάζεται με νέες ιδέες.
«Είμαστε η μεγάλη λαϊκή κεντροδεξιά Παράταξη αυτής της χώρας.  
Είμαστε δύναμη ευθύνης, είμαστε ισχυρή πολιτική δύναμη, είμαστε η δύναμη η οποία θα οδηγήσει και πάλι την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση που θα δώσει το χαμόγελο πίσω στους Έλληνες, που θα μας επιτρέψει και πάλι με αισιοδοξία να ατενίσουμε το μέλλον για να μπορέσουμε επιτέλους να πούμε ναι εμείς είμαστε αυτοί που δώσαμε το τέλος σε αυτό τον εφιάλτη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης