Στη Βουλή το ν/σ για το κοινωνικό μέρισμα – Ψηφίζεται αύριο 16/11 στην Ολομέλεια

Στη Βουλή το ν/σ για το κοινωνικό μέρισμα – Ψηφίζεται αύριο 16/11 στην Ολομέλεια
Εισάγεται σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο προβλέπει τη διανομή του ποσού των 1,4 δις ευρώ σε περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες.
Το νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη αργά χθες το βράδυ στη Βουλή, θα συζητηθεί σήμερα το μεσημέρι στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού προηγηθούν και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, γεγονός που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την αφορμή για μια ακόμα σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Σημειώνεται πως η ΝΔ έχει διαμηνύσει ότι θα ψηφίσει ναι επί της αρχής, υποστηρίζοντας ότι αν και το νομοσχέδιο αυτό έρχεται για ψηφοθηρικούς λόγους, θα το υπερψηφίσει διότι ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες.
Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, αναφέρεται ότι θα δοθεί εφάπαξ πόσο ύψους 720 εκατ. ευρώ από την καταβολή κοινωνικού μερίσματος προς στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών.
Επιπλέον, θα δοθεί το ποσό των 360 εκ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ενώ προβλέπεται εφάπαξ δαπάνη από την επιστροφή ποσών υπέρ υγειονομικής περίθαλψης που παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις από 1/1/2012 έως 30/6/2016.
Το ύψος της δαπάνης αυτής δεν θα υπερβεί, σύμφωνα με την αρμόδια ΓΔΟΥ, το ποσό των 315 εκατ. ευρώ περίπου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS