Τζανακόπουλος για κοινωνικό μέρισμα: Στους πλέον αδύναμους επιστρέφει 1,4 δις ευρώ

Τζανακόπουλος για κοινωνικό μέρισμα: Στους πλέον αδύναμους επιστρέφει 1,4 δις ευρώ
Περιμέναμε τις αντιδράσεις, περιμέναμε να δούμε τι θα σκεφθούν είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι 1,4 δις ευρώ θα επιστρέψουν στους πλέον αδύναμους διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος με αφορμή τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 ο κ.Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, έκανε μέρισμα για μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία που έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ θετικής οικονομικής και δημοσιονομικής πορείας το 2017.
«Τρεισήμισι εκατομμύρια άνθρωποι θα πάρουν 720 εκατ. ευρώ.
Θα πληρωθούν επίσης τα 320 εκατ. ευρώ σε όσους έγιναν παράνομες παρακρατήσεις από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Διασφαλίζουμε το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, δίνοντας άλλα 300 εκατ. ευρώ που είναι οφειλόμενα του ελληνικού δημοσίου για τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας.
1,4 δισ. ευρώ επιστρέφει στους πλέον αδύναμους.
Πρόκειται για μία πολιτική κίνηση αναδιανομής» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση περίμενε τις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
«Περιμέναμε τις αντιδράσεις, περιμέναμε να δούμε τι θα σκεφθούν, ώστε να σχετικοποιήσουν αυτή τη μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία.
Ωστόσο, δε μπορεί να σχετικοποιηθεί, ούτε να μετριασθεί η πολύ μεγάλη σημασία της» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσουν το θέμα «με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS