Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
S&P 500
2.559,12
0,06%
FTSE 100
7.516,17
-0,14%
DAX
12.995,06
-0,07%
Nikkei 225
21.336,12
0,38%
ATHEN
761,76
-0,52%
  • 23:13 - Καμμένος: Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1 δισ. ευρώ
  • 23:13 - BBC: Η Κίνα κατακτά την Ευρώπη με αιχμή του δόρατος το λιμάνι του Πειραιά
  • 23:13 - Έρευνα IGΜ Forum: Δεν ήταν αποτέλεσμα της νομισματικής πολιτικής η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008
  • 22:32 - Οριακά κέρδη αλλά και υψηλά 3 εβδομάδων για το πετρέλαιο - Στα 51,88 δολ. ανά βαρέλι
  • 22:32 - Reuters: Συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας για την αναβάθμιση των F-16 αξίας 2,4 δισ. δολαρίων
 

Διυπουργική υπό τον Τσίπρα με ατζέντα τα προαπαιτούμενα και την αξιολόγηση

Διυπουργική υπό τον Τσίπρα με ατζέντα τα προαπαιτούμενα και την αξιολόγηση
Στη διευρυμένη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι υπουργοί των οποίων τα χαρτοφυλάκια σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα για τα οποία ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο έχουν συζητήσει να ολοκληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου
Η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της αξιολόγησης βρέθηκε στο επίκεντρο τι διυπουργικής σύσκεψης που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη διευρυμένη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι υπουργοί των οποίων τα χαρτοφυλάκια σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα για τα οποία ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο έχουν συζητήσει να ολοκληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου.
Στη διυπουργική συμμετείχαν οι υπουργοί Δ. Τζανακόπουλος, Δ. Λιάκος, Στ. Κοντονής, Γ. Σταθάκης, Κ. Γαβρόγλου, Θ. Φωτίου, Ολ. Γεροβασίλη, Ν. Ξανθός, Π. Πολάκης, ο διευθυντής του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Σπ. Παπακωνσταντίνου και ο γγ Συντονισμού, Δ. Παπαγιαννάκος.
Μάλιστα, οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Παπαγιαννάκος έχουν ήδη οριστεί ως οι συντονιστές για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ενώ ο Δημήτρης Λιάκος είναι το πρόσωπο «κλειδί» που τρέχει το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων και τα θέματα των ελληνικών τραπεζών ενόψει των stress tests.
Στην ατζέντα των άλλων υπουργών περιλαμβάνονται κυρίως μεταρρυθμιστικά θέματα, ενώ ιδιαίτερο κεφάλαιο αποτελεί το χαρτοφυλάκιο του Γιώργου Σταθάκη που αφορά τα θέματα ενέργειας.
Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να καλύψει την απόσταση εντός του χρονοδιαγράμματος, καθώς υπάρχει διάχυτη εκτίμηση ότι και σε αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν «κύκλοι» που θα επιχειρήσουν προσκόμματα ή νέες αξιώσεις.
Ως εκ τούτου, η ελληνική πλευρά επιθυμεί να μην δώσει «λαβές» και «πατήματα» στους θεσμούς που θα οδηγούσαν σε εμπλοκές της διαπραγμάτευσης.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS