Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς: Δεν χρειάζονται απολύσεις στο Δημόσιο - Να σταματήσει το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ

tags :
Γεωργαντάς: Δεν χρειάζονται απολύσεις στο Δημόσιο - Να σταματήσει το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ
Πιο δύσκολη η γ’ αξιολόγηση για το ΣΥΡΙΖΑ διότι προβλέπει την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων τόνισε ο κ.Γεωργαντάς
Την θέση ότι πρέπει να σταματήσει το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ για απολύσεις στο Δημόσιο διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν χρειάζονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
«Η τροπολογία που έφερε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, για την αξιολόγηση των δημοσιών υπαλλήλων δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να λύσει» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι «η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και γενικότερα οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση είναι ένα από τα βασικά σκέλη της τρίτης αξιολόγησης».
«Για αυτό θα είναι δυσκολότερη για την κυβέρνηση, καθώς στις προηγούμενες αξιολογήσεις, οι οποίες είχαν μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα - είτε ήταν περικοπές συντάξεων, είτε μείωση του αφορολόγητου - η κυβέρνηση δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να τα ψηφίσει μέσα σε ένα απόγευμα.
Εδώ για να περάσει την αξιολόγηση δεν πρέπει να δείξει απλή ψήφιση, πρέπει να επιδείξει μία υλοποίηση, εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο για τις οποίες δεσμεύτηκε» τόνισε ο κ.Γεωργαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τίποτα.
Αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά στο δημόσιο τομέα, ο κ.Γεωργαντάς είπε πως δεν έγινε καμία απόλυση και πρέπει να τελειώνει το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ.
«Καμία απόλυση δεν έγινε.
Αυτό το οποίο επελέγη τότε από την κυβέρνηση σε ένα μεταβατικό στάδιο ήταν η διαθεσιμότητα συγκεκριμένων δημοσίων υπαλλήλων, μικρού αριθμού, για συγκεκριμένο διάστημα, το οποίο τους έδινε τη δυνατότητα της κινητικότητας, της μετακίνησής τους αργότερα σε άλλη υπηρεσία.
Κάποιοι επέλεξαν να μην κάνουν αίτηση για τη μετακίνησή τους σε άλλη υπηρεσία.
Ήταν ένας πολύ μικρός αριθμός, ήταν μεταβατικό στάδιο σε μια δύσκολη περίοδο και με καθυστερήσεις σε πολλά επίπεδα, τα οποία αναγκάστηκε να διαχειριστεί εκείνη η κυβέρνηση» είπε ο κ.Γεωργαντάς.
Ερωτηθείς με ποιον τρόπο μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση της ΝΔ για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα ο κ.Γεωργανάς είπε ότι «το μικρότερο κράτος επιτυγχάνεται με τον κανόνα 5:1 ή 4:1 για μερικά χρόνια ακόμη».
«Δεν χρειάζεται να απολυθεί κανένας, απλά το δημόσιο στις προσλήψεις του να είναι πιο φειδωλό, να δει πραγματικά που χρειάζεται εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και να το κάνει, και να κρατήσει τον κανόνα προσλήψεων αποχωρήσεων για μερικά χρόνια ακόμα.
Δε χρειάζεται να γίνει καμία απόλυση, ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει και δεν τη θέλει κανείς να γίνει σε φορείς όπου το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο.
Με μία κινητικότητα ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους και με τον κανόνα αυτό το δημόσιο θα μικρύνει, δε χρειάζεται να γίνει καμία απόλυση για να μικρύνει το δημόσιο» είπε ο κ.Γεωργαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης