Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Κατανοητή η καχυποψία αλλά η ΑΔΕΔΥ να καταθέσει πρόταση για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Σκουρλέτης: Κατανοητή η καχυποψία αλλά η ΑΔΕΔΥ να καταθέσει πρόταση για την αξιολόγηση στο Δημόσιο
Κρίσιμη η αξιολόγηση για ένα πιο αποτελεσματικό Δημόσιο που θα επιτελεί με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά του είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι είναι κατανοητή η καχυποψία της ΑΔΕΔΥ λόγω της εμπειρίας της διακυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο θέμα της αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε ωστόσο πως η ΑΔΕΔΥ πρέπει να καταθέσει την πρόταση της για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο.
«Το θέμα της αξιολόγησης είναι κρίσιμο για ένα πιο αποτελεσματικό Δημόσιο που θα επιτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά του.
Δεν είναι η αξιολόγηση όχημα ούτε για περικοπές ούτε για διαθεσιμότητες.
Αυτά που είδαμε στο παρελθόν είναι εντελώς ξένα στην αντίληψη και πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ», είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Σκουρλέτης.
Αναφερόμενος στη διελκυστίνδα μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι δεν θα ερμηνεύσει στάσεις, αν και όπως είπε, είναι δικαιολογημένη μία καχυποψία με βάση την εμπειρία των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
«Αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ένα Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, στην υπηρεσία του πολίτη, πρέπει να περιέχει στην λειτουργία του και την παράμετρο της αξιολόγησης, για λόγους βελτίωσης.
Έτσι, ανεξάρτητα από το τι λέει η κυβέρνηση, θα ήθελα να δω να κατατίθεται από την ΑΔΕΔΥ.
Ποια είναι  η άποψη των εργαζόμενων για την αξιολόγηση και να συζητήσουμε πάνω σε αυτήν την πρόταση.
Εάν συμφωνήσουμε σε αυτό, όλα τα άλλα είναι εύκολα.
Βεβαίως, υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και άλλου είδους καταστάσεις που περιπλέκουν τα πράγματα» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης.
Αναφερόμενος στην απόδοση 27 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για επενδυτικούς σκοπούς, ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι «είναι ένα καλό βήμα γιατί από το 2012 ή 2013 είχαν να δοθούν χρήματα για τους επενδυτικούς ΚΑΠ».
«Είναι σίγουρα λιγότερα των προσδοκιών, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να αναγνωρίσουμε ότι τα μέσα που διαθέτουμε είναι περιορισμένα» τόνισε ο υπ. Εσωτερικών, υποστηρίζοντας ότι «στο σύνολό της η Αυτοδιοίκηση, από το 2010 έχει υποστεί μειώσεις άνω του 60%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης