Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φουλ επίθεση από τον Τσίπρα – Άνοιξε για τα καλά και το μέτωπο με την Κεντροαριστερά

Φουλ επίθεση από τον Τσίπρα – Άνοιξε για τα καλά και το μέτωπο με την Κεντροαριστερά
Πολιτικός μαραθώνιος διάρκειας 12 μηνών θα κρίνει την τύχη των σημερινών πολιτικών πρωταγωνιστών
Η περίοδος που έχει ήδη αρχίσει από τα τέλη Αυγούστου θα κρίνει το μέλλον και την τύχη των σημερινών πολιτικών πρωταγωνιστών.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει ήδη την επίθεση του.
Και έχει τεθεί ο ίδιος επικεφαλής αυτής της πορείας αντεπίθεσης της κυβέρνησης.
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, ο κ.Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία, αύριο Τρίτη 5/9 θα εγκαινιάσει την Ιόνια Οδό, την Τετάρτη 6/9 θα υπογράψει με τον Βούλγαρο ομόλογο του τη συμφωνία για τη «σιδηροδρομική Εγνατία», την Πέμπτη 7/9 και Παρασκευή 8/9 θα έχει συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, στις οποίες ποντάρει πολλά η κυβέρνηση τόσο πολιτικά και οικονομικά όσο και επικοινωνιακά.
Και αυτή η αντεπίθεση θα συνεχιστεί με την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο 9/9 και Κυριακή 10/9, όπου και θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης του.
Είναι προφανές πως αυτή η αντεπίθεση δεν περιορίζεται στο πυκνό πρόγραμμα μιας εβδομάδας.
Αντιθέτως όλες οι επόμενες εβδομάδες, οι επόμενοι μήνες, έως και τον Αύγουστο του 2018, συνιστούν έναν άνευ προηγουμένου πολιτικό μαραθώνιο.
Και τα μέτωπα είναι πολλά.
Αφενός οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και η πορεία της οικονομίας.
Αφετέρου τα προβλήματα των πολιτών στο εσωτερικό της χώρας και η αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Και αυτή η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται πιο δύσκολη πλέον για το ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι τόσο η σύγκρουση με τη ΝΔ όσο πλέον η «μάχη» με την Κεντροαριστερά, η οποία συνενώνει τις πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου Κέντρου, προσπαθώντας να μπει «σφήνα» στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.
Στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι εάν το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς επιτύχει, θα μετρήσουν υψηλό πολιτικό κόστος.
Καθώς πολλοί ψηφοφόροι που είχαν βρει «πολιτική στέγη» στο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα να αποφασίσουν να γυρίσουν στον παραδοσιακό πολιτικό τους χώρο.
Παραδοσιακός χώρος βέβαια που υπέστη σαφείς «μεταλλάξεις» τα τελευταία χρόνια που έφεραν ακόμα και τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
Αυτές τις «μεταλλάξεις» που άλλαξαν την πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να αναδείξει με το άρθρο του στην κυριακάτικη εφημερίδα Documento ο κ.Τσίπρας.
Η στόχευση του προφανής.
Και απόλυτα δικαιολογημένη με πολιτικούς όρους.
Όπως δικαιολογημένη και η σφοδρή αντιπαράθεση από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Δημοκρατικής Αριστεράς ή έστω του νέου πολιτικού φορέα που θα προκύψει από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση για την προσέλκυση των κεντροαριστερών ψηφοφόρων.
Αλλά η μάχη δεν θα κριθεί από την «κληρονομιά».
Θα κριθεί από αυτά που έπονται.
Και κυρίως από το εάν στο τέλος της διαδρομής, τον Αύγουστο του 2018, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι σε θέση να πει ότι έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια που έφεραν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Εάν τηρήσει αυτή τη δέσμευση του, θα έχει καταφέρει να κερδίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των κεντροαριστερών και όχι μόνο ψηφοφόρων.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης