Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Αντάρτικο» από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη ψηφοφορία για τον Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ

tags :
«Αντάρτικο» από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη ψηφοφορία για τον Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ
Το «ηχηρό» όχι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε έντονα στην ονομαστική ψηφοφορία όπου παρόν ψήφισαν 5 βουλευτές οι Μπαλαούρας Μάκης, Ψυχογιός Γιώργος, Καρακώστα Ευαγγελία , Κάτσης Μάριος και Φίλης Νίκος
Την πολιτική και ιδεολογική ανομοιογένεια των κομμάτων που συνθέτουν την κυβερνητική πλειοψηφία ανέδειξε η ψηφοφορία για την εκλογή 7ου και 8ου Αντιπροέδρου της Βουλής καθώς ο νέος κανονισμός προβλέπει κάθε κόμμα να εκπροσωπείται στο προεδρείο.  
Από την πλευρά της Ένωσης Κεντρώων προτάθηκε ο βουλευτής Μάριος Γεωργιάδης ενώ από τον κυβερνητικό εταίρο τους Ανεξάρτητους Έλληνες υποψήφιος ήταν ο Βουλευτής Δημήτρης Καμμένος οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε είχε «ξηλωθεί» από υπουργό μια ημέρα μετά την υπουργοποίησή του για μια σειρά από υβριστικές δηλώσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος των Εβραίων.
Το «ηχηρό» όχι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε έντονα στην ονομαστική ψηφοφορία όπου παρόν ψήφισαν 5 βουλευτές οι Μπαλαούρας Μάκης, Ψυχογιός Γιώργος, Καρακώστα Ευαγγελία , Κάτσης Μάριος και Φίλης Νίκος.
Επιπλέον απόντες από την ψηφοφορία επέλεξαν να είναι 25 βουλευτές από του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνοντας με πιο «κομψό» τρόπο την αντίθεσή τους στο πρόσωπο του Δημήτρη Καμμένου.  
Οι απόντες ήταν οι Χριστοδουλοπούλου Τασία, Θεανώ Φωτίου, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Σπίρτζης Χρίστος, Τσιρώνης Ιωάννης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καβαδία, Κυρίτσης Γιώργος, Παπαπχριστόπουλος Θανάσης, Γεροβασίλη Όλγα. Μπαλτάς Αριστείδης, Αναγνωστοπούλου Σία, Ριζούλης Ανδρέας, Καραγιαννίδης Χρίστος, Τσίπρας Αλέξης , Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελος Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Πάλλης, Σταματάκη Ελένη, Δημήτρης Σεβαστάκης , Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης.
O Δημήτρης Κομμένος όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ευχαρίστησε και συνεχάρη τους 14 βουλευτές που είχαν το θάρρος να πουν παρόν.
«Για τους υπόλοιπους που ήταν στο καφενείο και δε μπήκαν να ψηφίσουν θέλω πω πως δεν ήταν κοινοβουλευτικά σωστή στάση τους», ανέφερε ο Δ. Καμμένος.
Μάλιστα ο υποψήφιος της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης εκλέχθηκε με 188 ψήφους ενώ ο Δημήτρης Καμμένος εκλέχτηκε με λιγότερες καθώς έλαβε 182.
Το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την εσωκομματική τάση της κίνησης των 53= διαφώνησαν με την υποψηφιότητα του Δημήτρη Καμμένου παρά τις πληροφορίες που είχε το bankingnews.gr ότι από χθες το μεσημέρι και με εντολή Μαξίμου υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες προκειμένου να μεταπειστούν και να δείξουν …ανοχή στον υποψήφιο του κυβερνητικού εταίρου.

Δ. Α.  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης