Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα: Η Ελλάδα πείθει ότι αλλάζει σελίδα – Να κτιστεί μια θετική δυναμική στις επενδύσεις

Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα: Η Ελλάδα πείθει ότι αλλάζει σελίδα – Να κτιστεί μια θετική δυναμική στις επενδύσεις
Ο κ. Pyatt έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι η πρόσφατη επένδυση της Calamos Investments στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μέσω της Εθνικής
«Η Ελλάδα πείθει ότι αλλάζει σελίδα και είναι η στιγμή να χτίσουμε μια θετική δυναμική στον τομέα των επενδύσεων» και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έντονο στρατηγικό συμφέρον να παραμείνει η χώρα μας ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία περίπλοκη και γεωστρατηγικά σημαντική περιοχή, ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt, μιλώντας στην εφημερίδα «Realnews».
Ο Αμερικανός πρέσβης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής μαζί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε ημερίδα με τίτλο «Greece at a turning point», στο πλαίσιο του 6ου Greek Investment Forum στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Ο κ. Pyatt έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι η πρόσφατη επένδυση της Calamos Investments στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μέσω της Εθνικής, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης, θα ανοίξει τον δρόμο για νέες αμερικανικές και ελληνοαμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Απαντώντας στην ερώτηση «τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της αμερικανικής επενδυτικής κοινότητας και των αγορών», είπε:
Οταν εγώ μιλάω με αμερικανικές επιχειρήσεις, αυτό που αναζητούν περισσότερο είναι μια προβλεψιμότητα, ψάχνουν ξεκάθαρα σημάδια από την κυβέρνηση σχετικά με την πρόθεση να προχωρήσουν με τις μεταρρυθμίσεις, να προχωρήσουν με τις ιδιωτικοποιήσεις και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλη τη γραφειοκρατία, σε όλη την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να είναι σε αντιστοιχία με αυτό που λέει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ότι ο νούμερο 1 στόχος της κυβέρνησης τώρα είναι να προσελκύσει επενδύσεις και να αναπτύξει την οικονομία.
Πώς αξιολογείτε το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τη συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης;
Είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία, η οποία αντανακλά την πολύ σκληρή δουλειά που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια από πολλές ελληνικές κυβερνήσεις να μεταρρυθμίσουν την οικονομία.
Νομίζω ότι υπήρξε μια ξεκάθαρη αναγνώριση από το Eurogroup και το ΔΝΤ ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος.
Ηταν ιδιαίτερα σημαντικό που υπήρξε ένα ξεκάθαρο σήμα από τον κ. Dijsselbloem σχετικά με την πρόθεση ότι το 2018 η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από τη δημοσιονομική επιτήρηση. Αυτό είναι όλο μέρος του σήματος, που με πείθει ότι η χώρα τώρα γυρίζει σελίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης