Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απερρίφθη το αίτημα της ΝΔ για σύγκληση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής για τη Βενεζουέλα

tags :
Απερρίφθη το αίτημα της ΝΔ για σύγκληση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής για τη Βενεζουέλα
Η Επιτροπή δεν μπορεί να ασχοληθεί με τις εσωτερικές υποθέσεις μιας ξένης χώρα υποστήριξε ο πρόεδρος της Κ. Δουζίνας
Το αίτημα της ΝΔ για τη σύγκληση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής προκειμένου να ασχοληθεί με τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα απέρριψε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κ. Δουζίνας, ο οποίος καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρηση αντιπερισπασμού και πολιτικής εκμετάλλευσης της έκρυθμης κατάστασης στη Βενεζουέλα.
Ο κ.Δουζίνας, αφού υποστήριξε ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί ξένες ταραχές για «να ξεχάσουμε όσα συμβαίνουν εδώ», τόνισε ότι «η ΝΔ δεν έχει ζητήσει 2 χρόνια ποτέ ξανά σύγκληση της Επιτροπής για τα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που απασχολούν τη χώρα μας και το έπραξε τώρα για τη Βενεζουέλα».
Ο κ.Δουζίνας υποστήριξε ότι απέρριψε το αίτημα της ΝΔ αφενός μεν ως προς το ουσιαστικό κομμάτι δεν μπορεί η Επιτροπή να ασχοληθεί με τις εσωτερικές υποθέσεις μίας οποιασδήποτε ξένης χώρας παίρνοντας θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, αφετέρου δε ως προς το τυπικό μέρος η Επιτροπή δεν έχει συνέλθει ποτέ για κάτι ανάλογο και κυρίως ούτε η ίδια ούτε η Ολομέλεια επιτρέπεται να προχωρά σε ψηφίσματα, όπως απαιτεί η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υποβιβάζει τα όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα.
«Θεσμικά όμως η θέση της Βουλής και της Επιτροπής δεν είναι να πάρουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, αλλά να εξετάσουμε κάθε τρόπο ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, για να βρεθεί μία ειρηνική λύση» είπε ο κ.Δουζίνας, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και αυτή η πτυχή πάντως δεν έχει απασχολήσει ποτέ ξανά την Επιτροπή, συνεπώς ούτε τώρα πρόκειται να συμβεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης