Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Η ζημιά στην οικονομία έχει γίνει και είναι κολοσσιαία – Εφιαλτική η πραγματικότητα

Μπακογιάννη: Η ζημιά στην οικονομία έχει γίνει και είναι κολοσσιαία – Εφιαλτική η πραγματικότητα
Όσο πιο γρήγορα ο Τσίπρας προκηρύξει εκλογές τόσο λιγότερο θα είναι το κόστος που θα πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες είπε η βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η ζημιά στην ελληνική οικονομία έχει ήδη γίνει και ότι είναι κολοσσιαία διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην καθυστέρηση όσον αφορά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.
«Καταρχήν να πω ότι εύχομαι να κλείσει η αξιολόγηση.
Δεύτερον να πω ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει και είναι κολοσσιαία.
Δεν ξέρω καν αν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ζημιάς που έχει συντελεστεί το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί κατά 30% και η κατανάλωση των σούπερ μάρκετ συνολικά τους τρεις μήνες κατά 30%.
Οι άνθρωποι έχουν κόψει ακόμα και γάλα.
Οι επιχειρήσεις έχουν φτάσει στο απόλυτο κόκκινο.
Δύο στις 10 επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν απολύτως τίποτα και 3 στις 10 δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τα στοιχειώδη.
Δεν σας μιλάω για τα 100 χιλιάδες μπλοκάκια που έκλεισαν και παρακολουθώ μία κυβέρνηση η οποία κάνει την απίστευτη δήλωση: Ότι το να μειώσουμε το αφορολόγητο και να μειώσουμε τις συντάξεις δεν έχει τόση σημασία, όση σημασία έχει να αποδεχθούμε τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις στο ενεργειακό.
Οι άνθρωποι που μας ακούν και δεν έχουν να πληρώσουν, οι οποίοι χρωστάνε και της Μιχαλούς, έχουν την τεράστια ανασφάλεια της ανεργίας, τι συμπέρασμα βγάζουν από αυτή τη δήλωση.
Έχουμε μία κυβέρνηση, της οποίας η ιεράρχηση στη διαπραγμάτευση είναι λάθος.
Αυτό είναι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή» είπε μιλώντας στο Real Fm η κα.Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε και στις εντάσεις στη Βουλή με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου για το Νίκο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.
Ερωτηθείσα για το εάν η ΝΔ χαϊδεύει το ακροδεξιό της ακροατήριο η κα. Μπακογιάννη είπε ότι «η ιστορία έχει γραφτεί και δεν ξαναγράφεται και ο καθένας έχει τη δική ανάγνωση».
«Από κει και πέρα πιστέψτε με, αυτός ο ελληνικός λαός που αντιμετωπίζει αυτά τα οποία αντιμετωπίζει, με μία ΔΕΗ η οποία μπορεί σε 2 μήνες να μην έχει να πληρώσει μισθούς και να μας πάει σε μπλακ άουτ, με μία απειλή πάνω από τη χώρα μας ότι δεν κλείνει η αξιολόγηση και άρα μπορεί να ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του 2015, το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους Έλληνες είναι ο Μπελογιάννης» είπε η κα.Μπακογιάννη.
«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κ. Τσίπρα να προσπαθήσει να αλλάζει την ατζέντα.
Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα τίποτα απ’ όλα αυτά δεν μπορούν να βγάλουν τον Ελληνα από την πραγματικότητα την οποία ζει.
Και η πραγματικότητα που ζει είναι εφιαλτική.
Όσο πιο γρήγορα το αποφασίσει ότι η διαφορά μεταξύ της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και της λαϊκής πλειοψηφίας είναι κολοσσιαία και προχωρήσει σε εκλογές, τόσο λιγότερο θα είναι το κόστος το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες» υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης