Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μέριμνα στις ευπαθείς ομάδες απαιτεί η Λαϊκή Ενότητα - «Μνημόνια σημαίνει άνθρωποι παγωμένοι»

Μέριμνα στις ευπαθείς ομάδες απαιτεί η Λαϊκή Ενότητα - «Μνημόνια σημαίνει άνθρωποι παγωμένοι»
Αποφασισμένη «πάση θυσία» η κυβέρνηση να συνεχίσει την εφαρμογή των εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων 
«Τρομάζει» η απάντηση του Πάνου Σκουρλέτη στα αιτήματα που υπέβαλε αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας που οργάνωσε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών («Δεν γίνονται αποδεκτά, ανατρέπουν την κυβερνητική πολιτική»), αναφέρει στην οργισμένα ανακοίνωσή του το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
«Στο έλεος του κρύου και των άσχημων καιρικών φαινομένων θα αφήσει τους άστεγους, ντόπιους και πρόσφυγες, καθώς και το σύνολο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη της!
Η απάντηση που έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης στα μέλη αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη "πάση θυσία" να συνεχίσει την υλοποίηση των «δολοφονικών» μνημονιακών πολιτικών και την αντιπροσφυγική συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που εμποδίζει την μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.
Δεκάδες στελέχη και μέλη της ΛΑ.Ε. μαζί με τον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της, Παν. Λαφαζάνη, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 και Κλαυθμώνος) στις 12 μ.μ., την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, με κεντρικό αίτημα την άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την ουσιαστική προφύλαξη των αστέγων, ντόπιων και προσφύγων καθώς και του συνόλου των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την έλλειψη των στοιχειωδών παροχών προστασίας τους, ελέω των εξοντωτικών υφεσιακών μνημονιακών μέτρων.
Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε. (Γιάννη Δούκα, Μαρία Μπόλαρη και Δέσποινα Σπανού) συναντήθηκαν με τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη, στον οποίο και υπέβαλαν τα αιτήματα της ΛΑ.Ε. για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της χώρας.
Η απάντηση του υπουργού στα μέλη της αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε. ήταν ξεκάθαρη και επιβεβαιώνει ότι «πάση θυσία» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συνεχίσει πιστά την εφαρμογή των εξοντωτικών για την πλειονότητα του λαού μνημονιακών μέτρων, ανεξαρτήτως του "φόρου αίματος", των θανάτων, των κρυοπαγημάτων, της απάνθρωπης και βασανιστικής διαβίωσης χιλιάδων συμπολιτών μας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε προς τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας ότι τα αιτήματα της ΛΑ.Ε. ανατρέπουν την κυβερνητική πολιτική βάσει του 3ου μνημονίου, άρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά!», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας:
«Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εμμένει στην πιστή εφαρμογή του 3ου μνημονίου, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι συμπολίτες της και πρόσφυγες παραμένουν απροστάτευτοι στα έντονα καιρικά φαινόμενα του Χειμώνα, με κίνδυνο ακόμη και της ζωής, τη στιγμή μάλιστα που ήδη έχουν καταγραφεί θάνατοι από το κρύο, που αποτελούν πραγματικά ταξικά "εγκλήματα".
Τα αιτήματα που έθεσε η ΛΑ.Ε. στην κυβέρνηση για την προστασία από το κρύο των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της χώρας.

• Μεταφορά και πλήρη σίτιση των αστέγων και των προσφύγων σε θερμαινόμενους κλειστούς χώρους, με τις κατάλληλες υποδομές, για όλο τον χειμώνα.
• Δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά,
• Επαναφορά του ΦΠΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο σε χαμηλό συντελεστή,
• Δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου για τους ανέργους και
• Γενναία κρατική επιδότησή έως την απαλλαγή του πετρελαίου θέρμανσης από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για όλους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.
Η ΛΑ.Ε. τονίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί άλλους θανάτους και την απάνθρωπη βασανιστική διαβίωση συμπολιτών μας από το ψύχος και τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Οι πρόσφατοι θάνατοι αποτελούν ταξικά εγκλήματα!
Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις ακραίες νεοφιλεύθερες πολιτικές που σκοτώνουν».
«Μνημόνια σημαίνει άνθρωποι παγωμένοι.
Φθηνό, φθηνό, πετρέλαιο φθηνό, διεκδικούμε τώρα για όλο τον λαό.
Να φύγουνε οι πρόσφυγες απ’ τις σκηνές, να μην χαθούνε κι άλλες ανθρώπινες ζωές.
Θέρμανση, Υγεία, Φαγητό για πρόσφυγες – αστέγους και τον φτωχό λαό», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης