Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχει κάψει το πολιτικό του κεφάλαιο - Το Ποτάμι δεν θα πάει ούτε στην ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ

tags :
Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχει κάψει το πολιτικό του κεφάλαιο - Το Ποτάμι δεν θα πάει ούτε στην ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ
Λύσεις καρμπόν δεν υπάρχουν. Ούτε πρέπει να μας καθορίζουν τα μικροκομματικά συμφέροντα
«Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει μέτρα και νόμους που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την οικονομία. Παρά τη πτώση των αξιών και των μισθών, οι επενδύσεις στην χώρα είναι μόνο το 10% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 20%. Επενδύσεις λοιπόν χρειάζεται η χώρα και όχι νέους φόρους» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News».
Ερωτώμενος για την σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΔΝΤ ανέφερε: «Οι συγκρούσεις απαιτούν σχέδιο και όχι απλώς εφηβική εκρηκτική διάθεση. Και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το ΔΝΤ είναι αυτό που σήμερα πιέζει για μείωση του ελληνικού χρέους. Και σε αυτό κοντράρεται με τον Σόιμπλε που δεν θέλει με τίποτα να κοπεί το χρέος μας».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε ότι οι εκλογές αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλο ρίσκο και στη συνέχεια είπε: «Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από τα περίπου 6 δισ. που είναι να πάρουμε μετά την αξιολόγηση. Αν πάμε σε εκλογές αυτά τα λεφτά δεν θα έρθουν. Ο κ.Τσίπρας τόσους μήνες παίζει με την φωτιά. Αν δεν μπορεί να κάνει ούτε τα επείγοντα, τότε να έρθει στη Βουλή και να το πει. Και θα βρεθεί λύση. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε». Στο ερώτημα για το ποιος θα ήταν Πρωθυπουργός σε μια τέτοια κυβέρνηση είπε: «Όλα θα εξαρτηθούν από τις ανάγκες του τόπου. Λύσεις καρμπόν δεν υπάρχουν. Ούτε πρέπει να μας καθορίζουν τα μικροκομματικά συμφέροντα. Ο κ.Τσίπρας πάντως έχει κάψει όλο το πολιτικό του κεφάλαιο», ενώ στη συνέχεια εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει εκλογές γιατί «Προφανώς στη ΝΔ πρυτάνευσε η άποψη ότι αυτό που προέχει είναι η συσπείρωση του κομματικούς στρατεύματος».
Για το θέμα των συνεργασιών ανέφερε: «Το Ποτάμι δεν θα πάει ούτε στην ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα όχι να γίνουμε τσόντα του. Η Ελλάδα όμως για να βγει από την κρίση, θα χρειαστεί μεγάλες συμμαχίες. Συμμαχίες για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».
Ερωτώμενος για τις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι η Κυβέρνηση δεν τις προχωράει, απλώς τις υπογράφει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα αεροδρόμια υπεγράφησαν με ένα χρόνο καθυστέρηση και τα λεφτά θα τα πάρουμε το Φθινόπωρο. Και ο κ.Μπαλτάς μετά την επιτυχία με τον κ.Φάμπρ βγάζει το άχτι του στην Ρόδο. Δέσμευσε 10.000 στρέμματα παγώνοντας οποιαδήποτε επένδυση στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης