Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αδειάζει τη Ζωή ο Μάρδας: Τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος δεν είναι συμπεράσματα της κυβέρνησης

Αδειάζει τη Ζωή ο Μάρδας: Τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος δεν είναι συμπεράσματα της κυβέρνησης
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρη
Την θέση ότι τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, της οποίας προεδρεύει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν είναι συμπεράσματα της κυβέρνησης διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη για το εάν η κυβέρνηση υιοθετεί τα συμπεράσματα της επιτροπής αλήθειας και το εάν το υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί ότι το χρέος είναι παράνομο ο κ.Μάρδας είπε πως η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τα συμπεράσματα της Επιτροπής.
Ο κ.Μάρδας τόνισε ότι θα πρέπει να προσεχθεί το οικονομικό κόστος των δραστηριοτήτων αυτών (των επιτροπών) αν και αναγνώρισε ότι η Βουλή έχει τον κανονισμό της και μπορεί να διοργανώνει όποιες εκδηλώσεις θέλει.
«Η Βουλή θα πρέπει να το προσέξει αυτό γιατί είναι μέρος του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας» τόνισε ο κ.Μάρδας.
Αναφερόμενος μάλιστα στους όρους που χρησιμοποιούνται στο πόρισμα, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ είπε ότι «στην Ελλάδα το επονείδιστο και το επαχθές χρέος είναι δύο ξεχωριστοί όροι, η ελληνική γλώσσα έχει πλούσιο λεξιλόγιο και θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στους όρους που χρησιμοποιούμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης